Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetyczka30

praca w SPA

Polecane posty

Gość kosmetyczka30

Pracuje w Spa, to wbrew pozorom praca bardzo ciężka, wyczerpująca fizycznie i psychicznie. Jest może ktoś na tym forum, kto robi to, co ja? Podzielmy się wrażeniami i kłopotami codziennej harówki nad klientem ę,ą.

Gość zawsze oddany bogu
a w jakim miescie pracujesz

Gość zawsze oddany bogu
byłem kiedys w aquaparku fala w łodzi ogólnie brzydkie miasto kojarzy mi sie z tuwimem,szkoła filmowa oraz balłutami

Gość kosmetyczka30
Wracając do sedna pracy w spa Niektóre zabiegi wymagają nielada siły fizycznej chodzi mi głownie o masaż. Wiem ze niektórzy specjaliści zaraz się oburzą ze najważniejsza jest technika a tylko kiepscy masażyści próbują nadrobić siła. Prawda jest taka ze technika jest ważna, ale siła, pewien dynamizm pracy jest konieczny, kto się niezgadza niech spróbuje przez godzinę pomasować dobrze zbudowanego umięśnionego ok. 90 kg mężczyznę i nie użyję siły fizycznej to oddam połowę moich dochodów.

Gość kosmetyczka30
Fakt dotykania przez 8 godzin dziennie obcych prawie nagich( stringi jednorazowe) osób tez niesie za sobą pewien dyskomfort.

Gość kosmetyczka30
Bardzo ciężko jest mi, kiedy mężczyzna ma tak owłosione plecy ze nawet, kiedy używam oliwki to robią się takie supełki z włosów. Staram się być delikatna, ale dla takiego masowanego to chyba tez nie może być miłe?

Gość zawsze oddany bogu
ja chodze na masaze w warszawie i własnie wole te relaksacyjne polegajace na głaskaniu its

Gość zawsze oddany bogu
a kosmetyczko ile mozesz zarobic miesiecznie

Gość srewided
Massage therapist Classic massage, relaxing massage, baby massage, thai massage in Zug Zurich Swiss www.your-therapy.eu

witam widzę że wątek wygasł, ale może się jeszcze ktoś odezwie... Wykonuję masaże relaksacyjne (ostatnio głównie hawajski Lomi Lomi Nui) i naprawdę jest to mocno eksploatujące zajęcie. Technika jest ważna (ergonomia pracy przy stole i inne) i bardzo ułatwia pracę ale siła i kondycja fizyczna też jest bardzo istotna. I tak jak Kosmetyczka 30 polecam najpierw wymasować przez min. 1,5 klientkę/ta o śr. masie ok. 80 kg. To naprawdę duży wysiłek fizyczny dla masażysty/ki. Jak tylko mogę ćwiczę i rozciągam swoje ciało - to moje narzędzie pracy (i bez podtekstów proszę). Jeśli zaś chodzi o mężczyzn z dość mocno owłosionymi ciałami, używam więcej oliwki. Tyle mogę zrobić jako masażystka, no i w miarę możliwości masować z dużym wyczuciem, żeby "nie fundować" depilacji klientowi. Dla uściślenia - mój pseudonim ma związek z Hawajskim tańcem Hula. Pozdrawiam :)

Gość gość
W warszawskiej Beauty Lux robią całe szkolenia przygotowujące do rozpoczęcia pracy w SPA, szkolenie zawodowe. Pracy i nauki jest na prawdę dużo, ale generalnie się opłaca.

Gość ania mielec
Ile dokładnie trwają te szkolenia? Jesteś w stanie powiedzieć, że to + praktyki wystarczy do pracy w tym zawodzie?

Gość gość
Też pracuję w SPA a jestem kosmetologiem. Jak dla mnie to praca bardzo ciekawa, ale trzeba być otwartym na ludzi