Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimorodka33

Współczesna wiedza kobiet na temat metod planowania rodziny

Polecane posty

Gość wypelnilam, ale mam watpliwosc
czy ankieta na pewno jest prawidlowo skonstruowana? Mam wrazenie, ze tresc w podpunktach zbyt czesto jest...podpowiedzia. "jakie znasz metody npr: 1.metoda objawowa 2.metoda termiczna 3. Objawowo-termiczna" ??? To ma byc podchwytliwe? Wszystkie sa metodami naturalnymi, tylko ze w pojedynke maja kiepskie wyniki;) "jakie znasz plusy stosowania chemicznych srodkow antykoncepcyjnych?" - tu brak mozliwosci zakreslenia odpowiedzi "nie znam zadnych" ;) piszac o wkladce wewnatrzmacicznej brak rozroznienia na miedziane i hormonalne...a przynajmniej jest to jakos malo czytelne, mimo ze o "mirenie" w dalszej czesci ankiety jest jednak wspomniane.

Też miałam takie wrażenie, więc możliwe,że parę razy minęłam się z prawdą:)

Gość wypelnilam, ale mam watpliwosc
wlasnie...ja tez nie wiem, czy z wynikow ankiety mozna wyczytac moj faktyczny stan wiedzy na zadany temat..? Czy autorka topiku jest juz po konsultacji ze swoim promotorem? Czy zatwierdzil on obecna forme ankiety? Wg mnie zawiera merytoryczne bledy, jest nieczytelna, nie do konca wiadomo o co w niej chodzi? A szkoda pracy, jesli za moment okaze sie, ze kilka punktow ulegnie zmianie i trzeba bedzie wszystko zaczynac od poczatku...

Gość zimorodka33
W jednej wiadomości postaram się rozwiać wątpliwości wszystkich Forumowiczek, które takowe miały. Pytania w ankiecie zaopatrzone są w kafeterię i zawierają prawidłową treść a zadaniem respondenta jest wybranie odpowiedzi zgodnie z jego wiedzą. Jasne, że łatwiej i czytelniej byłoby zrobić większość pytań otwartych, ale wątpię żeby którejkolwiek z kobiet chciało by się na nie odpowiadać np. w ankiecie jest 1 otwarte pytanie na temat znajomości pojęcia planowania rodziny i nie wszystkie Panie na to odpowiadają. Oczywiste jest, że taka forma ankiety została zaakceptowana przez promotora, a co więcej podobną formę miała moja ankieta do pracy licencjackiej, która również była poświęcona problematyce planowania rodziny. Jednak dziękuję za Wasze uwagi. Pozdrawiam