Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca korepetytorka

Jak przygotować się do udzielania korepetycji szóstoklasiście? ;)

Polecane posty

Mam już wydrukowane testy szóstoklasisty, rodzice dziecka chcieliby, aby pomóc mu w biologii. To dopiero moje pierwsze korepetycje, załatwiłam już sobie książki do klasy 4-6, jednak te rzeczy wydają mi się tak proste, że wydaje mi się, że może tu być jedynie problem z umiejętnością czytania ze zrozumieniem. Jak się przygotować do takich pierwszych zajęć?:) Na pewno ktoś już miał tu jakieś podobne doświadczenia :p

Gość przygotuj sie na robienie
mu laski a pozniej bedzie cie chciał wziac od tyłu

to dziewczynka, napalony nastolatku🖐️

Czy będziemy musili praktycznie przerabiać "Rozmnażanie człowieka" ?

Tak jak w szkole, omawianie podręcznika - polecam wydrukować sobie różne zdjęcia dotyczące tematu których nie ma w podręczniku - tak chyba najłatwiej się nauczyć. Nie pamiętam czego się tam uczy.. podaj jakieś przykłady z początku podręcznika które chcesz omawiać na pierwszej lekcji

Gość ana 26
przede wszystkim nie rób mu wykładu. Opowiadaj wszystko prostymi słowami i po każdej partii materiału proś go, żeby powtarzał to, co przed chwilą usłyszał. Przerabiaj z nim materiał bieżący i wstecz. Na pierwszych zajęciach zorientuj się ile już umie, gdzie ma braki i potem na tym się skup w nauce. I przeplataj ze sobą różne sposoby nauczania. Trochę teorii - potem zróbcie kawałek lub cały test. Potem znowu teoria. Jak mu przez całą godzinę będziesz tylko wtłaczała wiedzę do głowy to Ci uśnie już w połowie. Jak byś miała jeszcze pytania - chętnie odpowiem :)

Gość sdfssssssssssssss
rysuj mu wszystko. rób obrazkowe mapy myslowe. najlepsza technika nauki dla doroslych i dzieci.

Gość Yattleya
moj podopieczny nei potrafi sie skupic na sluchaniu dluzej niz 5 min wiec przede wszytskim-rysunki i cwiczenia dla niego zeby mogl sie zajac :)