Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzianka

skaza bialkowa

Polecane posty

Gość madzianka

tydzien temu pediatra stwierdzil u mojego maluszka skaze bialkowa kazala dawac bebiko ha2 ale po 3 dniach robi kupke zielona i brzydko pachnie robi 2 razy dziennie czy to znak ze mleko jest zle?prosze o rade.

Gość a mokaaa
przy skazie a dokładniej na tych mlekach które sa na skaze kupki powinny byc zielone nie martw sie to normalne!!a ze robi 2 razy dziennie tez ok

Gość madzianka
mial wysypke na buzce rozlana tak jak potowki ale to byly rozlane potowki.a czasem ta kupa nie jest tym zeby zmienic mleko na inne?

Gość na jakiej podstawie sie
stwierdza ta skaze? bo ja tez podejzewam u swojej malej

Gość madzianka
tak stwierdzil skaze po tych krostach na necie sa zdjecia jak wyglada skaza u niemowlat tam mozna zobaczyc jak to wyglada

Gość madzianka
u mnie maly tylko mial krostki najlepiej isc do pediatry musisz zaopserwowac czy po karmieniu wyskakuje wiecej karmisz piersia czy butelka?

byłam, mały krost nie ma, jednak te lakierowane policzki, no takie ma, pediatra kazała smarować maścią natłuszczającą, bo mały ma suche placki na rękach i nogach. może to inne uczulenie, pediatra stwierdziła że jak maść nie pomoże to mam przyjść.

Gość madzianka
no to moze wtedy byc cos innego on wie lepiej.moj pediatra zaraz mowil ze to skaza moze u twojej bylo mniej widoczne na skaze i musi sie upewnic czy to napewno jest to.

u mojego maluszka też wykryto skazę białkową. Pediatra zaleciła mleko nutramigen. Ale po nim kupki nie były zielone. Czasami moze, ale zazwyczaj normalne. Z tym że on zaczął mi robić kupę raz na tydzien i mieć kolki wiec zmieniłam na bebilon pepti i jest ok. Kupy są normalne co 2 dni. Skaza białkowa ma to do siebie ze skórka jest szorstkawa. Mój ma nieraz takie suche nóżi. U mojego tak jest. Suche i czerwone placki na rękach mogą być oznaką skazy albo atopowego zapalenia skóry.

Gość madzianka
monek powiedz mi czy dostalas na ten bebilon pepti recepte zeby miec zniszke?jak nie to ile placisz za to mleko?i jakie podelko w g jest?i jak je sie dawkuje?

Gość mamax
dziecko ze skaza białkowa nie powinno pić mleka ha!!!do tego sa preapraty mleko zastepcze np nutramigen albo bebilon pepti. nawet na opakowaniu jest zapis żeby mleka ha nie podawać dzieciom ze zdiagnozowaną skazą. U mojego dziecka tez byla tylko wysypka, do tej pory je bebion pepti i robi po 3 kuoy dziennie. a konsytencja i zabrwienie stolca dzieci karmionych preparatem mlekozastepczym może przypomonać stolec dziecka karmionego piersia.

Gość mamax
bebilon pepti jest tylko na recepte. jak lekarz napisze na recepcie P to jest refundowany w 50%. ja znalazłam apteke gdzie kosztuje 19,90 a ja płace ok 10 zł za 450g. nie pamietam dawkowania dla malutkich dzieci ale po 7 m-cu podaje sie 3x210 ml. ale my jakos nigdy tego dawkowania nie przestrzegalismy. lekarka mówiła zeby karmic tak jak piesia na żadanie. teraz wypija ok 600ml(14 m-cy ma dziecko)a zdarza sie ze i wiecej. teraz jest chory i nic innego nie chce jeść wiec zdarza sie ze i 800 ml wypije.

Gość madzianka
moj lekarz kazal dawac bebiko ha bo wczesniej jadl bebiko smaruje mu i pomaga na buzce ale nie wiem czy to pomaga mleko czy ta masc bo nic inne sie nie dzieje oprocz tej zielonej kupki i smierdzacej

Gość mamaaaa26
bebiko ha i inne mleka ha nie są na skaze!! są przeciwdziałające skazie jak jest np. obciążenie genetyczne że rodzice czy rodzeństwo mają - jeśli twój mały ma podejrzenie skazy czy skaze to powinien pić bebilon pepti lub nutramigen - dopiero po tym zobaczysz poprawe

Gość madzianka
a wiesz to z wlasnego doswiadczenia czy moze tak mowil twoj pediatra?

Moj mial: drobniutkie krosteczki na policzkach buzia byla " swiecąca" jakby polakierowana płatki uszu w strupkach kupa rzadko bardzo rzadko i robiona w wielkich bolach wzdęty brzuszek

Gość mamax
mleko ha na 100% nie jest wskazane dzieciom ze skazą!!! sama raz spróbowałąm podać zamiast pepti i żle sie to skończyło:( tzn wysypka na biuzi i brzydkie kupy:( po powrocie do pepti wszystko wróciło do normy...

Gość madzianka1
witam was ma ktos do sprzedania bebilon pepti2??