Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawa1231

co dawac jak dziecko skonczy rok jakie jogurty iserki

Polecane posty

Gość agawa1231

podpowiedzcie co dajecie niewiem czy dobrze robie ale moj juz jadl serek danio jogurt pysio jogurt biszkoptowy no nie wie czy powinien

Gość mama__julki__
ja dawalam danone biszkoptowy, danonki, danone gratka i pewnie jeszcze jakies ale najczesciej te.. i malej nic nie bylo :) a wiec smialo bez obaw mozesz dziecku dawac

Gość wszytsko z umiraremmm
wszytsko z umiarem :) ja jednak daje rózne deserki z dodatkiem jogurku w sloiczkach jednak :)

Gość agawa1231
a co to sa te marsjanki bo cos mi teraz zaswitalo

Gość mama__julki__
witaminy ale to dla starszych dzieci, ja malej podaje multi sanostol

Gość agawa1231
no wlasnie zawsze stojac w sklepie przy jogurtach mam dylemat co wybrac dzis zastanawialo mnie monte dajecie to ? A z ciasteczek to kupilam zwykle herbatniki maslane ale to dostanie od czasu do czasu co do paluszkow juniorkow maz twierdzi ze za duzo spulchniaczy w nich jest ale tez jadl

Gość mama__julki__
a chrupki kukurydziane takie paleczki? biszkopty? moja akurat nie lubi monte chociaz jak miala roczek to tez jej probowalam dac teraz ma 16miesiecy ale nadal nie przepada ;)

Gość agawa1231
tak tak chrupki strasznie lubi do tej pory je tylko jadl no a teraz po roczku chciala bym mu cos jeszcze fajnego dodac i oczywiscie nie zaszkodzic

Gość mama__julki__
ja malej dawalam juz duzo rzeczy probowac jak miala roczek. I nigdy nie dostala zadnego uczulenia, nie miala problemow z kupka, wiec smialo tez mozesz po malu wprowadzac rozne rzeczy :)

Gość agawa1231
dziekuje ci bardzo bo ciagle myslalam czy ja dobrze robie ,nie ma to jak z druga mama pogadac

Gość mama__julki__
:) nie ma za co.. pozdrawiam :) 🌼

Gość xxxxxxyyy
Ja swojej malej zwykle naturalne jogurty greckie wprowadzilam juz w 6 miesiacu - te sloiczkowe tylko sporadycznie jadla, Misiowe Sady, Ogrody czy jakos tam praktycznie wcale - kilka razy moze, ale bylo to takie wstretne i slodkie, ze wolalam jednak zwykle jogurty podawac - szczegolnie, ze pediatra powiedzial , ze bardzo dobrze robie a malej po zwylych sie nie ulewalo a po tych niemowlecych ulewala duzo i mialo to strasznie nieprzyjemny zapach - ewidentnie podraznialy jej zoladkek. Bardzo dobre sa np. niemieckie jogurty w pollitrowych sloiczkach Soebcke - ekologiczne , smaczne i slododze cukrem trzcinowym , ktory jest zdrowszy od buraczanego.

Gość agawa1231
a to cos nowego te niemieckie jogurty gdzie to mozna kupic

Gość biała magnolia
Ja daję czasem Danonki i Bakusie, a na codzień je serek naturalny Bieluch z owocami lub bez.

Gość co to są ISERKI????
gdzie można kupić?

Gość acocieto
iserektoiserek

Gość xxxxxxyyy
Te niemieckie jogurtu ja kupowalam w duzych Carrefourach lub w sklepach z eko-zywnoscia, ale w Carrefour jest ok 4 zl taniej - jak dla mnie znacznie lepsze od Bakusiuow w ktorych jest za duzo sztucznych dodatkow i spulchniaczy, te sa w skladzie dosc proste i naturalne i niezbyt slodkie - moja mala uwielbiala Stracciatelle i czekoladowo-wanilliowy. Dobre sa tez serki homogenizowane Ekoluty (jogurty takie sobie), tez do kupienia w carrefour , Piotrze i Pawle i pewnie w innych marktach tez, ale ja tylko te dwa mialam blisko:)

Gość wdwedwe
Moja córeczka ma 15 miesięcy i wciąż nie wiem czy kupować jej przypadkowe jogury i serki. Na razie decydowałam się na markę "Ekołukta" (ekologiczne i smaczne, niestety drogie) i jogurty naturalne, które potem miksowałam z owocami.

Gość xxxxxxyyy
A faktycznie prawidlowa nazwa Ekolukta - nie mieszkam obecnie w Polsce i stad czas przeszly oraz pewne bledy wynikajace z zapomnienia . Jesli chodzi o przypadkowosc jogurtow to jesli dziecko nie wykazuje alergii, nie ma problemow z brzuszkiem to wg. naszego polskiego pediatry mozna spokojnie podawac "dorosle " jogurty z tym , ze im mniejsza ilosc dodatkow i cukru tym lepiej - najlpesze sa oczywiscie naturalne z tym, ze potrafia byc dosc kwasne i dziecko niekoniecznie musi je lubic - wtedy mozna np. dawac grecki z owocami lub po roczku z miodem. Unikac barwinkow i sztucznych aromatow, konserwantow - a te typowo niemowlece jak juz pisalam dla mnie odpadaja - o wiele za duzo cukru.

Gość kijowo owo
danonki dajecie takim malym dzieciom? przeciez to czysta chemia i cukier :-O lepiej zmiksowac swiezy owoc z jogurtem naturalnym, samo zdrowie.

Gość wdwedwe
No a ja właśnie nie umiem ocenić która marka ma najbardziej godne zaufania produkty. :D W każdym razie dziecku jeszcze nic nie zaszkodziło.

Gość dlaczegomniesietoprzytrafilooo
Wystarczy spojrzeć na skłąd :O te wszystkie reklamowane dla dzieci to największy słodki syf :O