Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinówka 00

waszym zdaniem shih tzu czy york niemogę się zdecydować????

Polecane posty

Gość malinówka 00

sama niewiem jakiego pieska kupic oba są przesłodkie

Gość asffffffffffffasfasdf
Już bym wolał szczura niż takiego psa :P Jak pies to tylko owczarek a nie jakaś imitacja psa :P

hej ja tez mialam taki problem niedawno:):) powiem ci tak yorki jak kazde terierki sa charakterne, potrafia byc uparte i na pewno sa ciezsze w ulozeniu niz shitzu, shitzu sa za to lagodne spokojne i pokorniejsze zdecydowanie. natomiST JESLI O WYGLAD CHODZI TO ZDECYDOWANIE JORKI. ale ja ostatecznie zdecydowalam sie na maltanczytka-i wyglad i charakter na plus a moj facet chcial bardziej charakternego pieska wiec bierzemy dwa maltanczyka i west highland terriera:) wiec nie wiem ale ja bym chyba wybrala jorka na twoim miejscu. tylko musisz byc bardzo cierpliwa wychowujac go, bo to ze to maly pies nie zmienia faktu ze to pies i tez potrafi dac w kosc

Gość malinówka 00
tak tylko mi zalezy na psiaczku który ma włosy bo mam dzidzie małą a jest uczulona na siersc

Gość malinówka 00
gdzie najlepiej kupic takiego psiaka z hodowli czy poprostu od kogoś?

shitzu , jorki oraz maltanczyki maja wlos a nie siersc i zaden z nich nie uczula. ja tam kupuje od zwyklych ludzi, nie bede przeplacac

Gość malinówka 00
maltańczyk jest śliczny no i cena...... myslę że shih tzu

SHIH-TZU, takie małe miśki;) są przeurocze... yorki są strasznie głośne;)

. yorki wydają mi się takie nieprzyjemne,wredne ... uwielbiam takie "przymilne" pieski, takie do głaskania i tulenia;) shih-tzu to właśnie takie "przylepy" ;) .

Gość Diaebl tasmanskii
Shih tzu ja pierdole ten pies wyglada jak chodzace wlochate gowno. Jak yeti jakies pierdolone

. . ojjj , fajny facet z fajnym pieskiem i serduszko mięknie każdej dziewczynie jak masełko na grzance ;))) !

Gość Diaebl tasmanskii
Ale shih tzu i yorki to nie sa psy. Chodzace szczury z wielkimi lbami.

. moje słoneczko przed fryzjerem ;) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d0079710b5542dc.html naprawdę jest kochany;) mam jeszcze chiuaua ;) naprawdę polecam do każdego mieszkania, nawet jeżeli mieszkasz w bloku nie będziesz miała z shih-tzu problemu, nie traci włosów więc nie będziesz "obleziona" kłakami;) chociaż ja bardzo sie tego bałam i nawet rozglądałam się za pralkami z funkcją usuwania sierści;))) chowa się cudownie,jest bardzo mądry,przyjazny;)

. dostałam w prezencie, ale był kupiony z prywatnej hodowli, ma rodowód, ale nie zależało mi na tym wcale;) nie polecam kupowania zwierząt w sklepach zoologicznych, zwłaszcza w wielkich centrach handlowych - są znerwicowane, cięzko im się oswoić i przywiązać...

Gość hgkvbj,
shih tzu

Gość CRAZY-0987
CHANGE- TEN PIES WYGLĄDA JAK MOP I WIDAĆ OD RAZU ŻE MASZ TANDETNY GUST, TA RAMA OBRAZU ZE "ZŁOTA" TYPOWO NOWOBOGACTWO ZA 10 ZŁ

. oczywiscie, ze mam ;) tylko nie na tym komputerze :)... jest "wersja" czarno-biała tych piesków i one są prześliczne :)))

Gość ja mam 2 yorki
i są kochane ;) Bardzo mądre, szybko się uczą, nie niszczą niczego, załatwiają się na dworze i oprócz tego że jak były małe to nigdy w domu nie narobiły :p Ogólnie takie fajne domowe pupile. Jest z nimi trochę roboty typu ciągłe czesanie, kąpiele, skracanie pazurków ale tak samo jest z shi tzu :) te mi się też podobają ale na 3 psa póki co nie mogę sobie pozwolić :p Dużym plusem jest to, że york nie gubi włosa więc nie ma problemu z sierścią na dywanach, ubraniach czy kanapach

Gość Devilish cherry
nie podobają mi isę te wszystkie pseudo psy, które można wkładać do torebki, te ciułały co wyglądają jak szczury i te SHITzu. Pies to pies, owczarki itd, jak sie chce mieć maskotkę to proszę sobie kupić misia

Gość ja mam 2 yorki
i nie zgodzę się, że yorki są głośne :) Zależy od psa. Moje 2 prawie w ogóle nie szczekają, chyba że biegają po ogrodzie i ktoś przechodzi obok domu to wiadomo, ale każdy pies tak szczeka :) w domu są bardzo spokojne

Gość shi tzu są przyjaźniejsze
bardziej towarzyskie i mniej wredne

Gość gość
Moim zdaniem YORK one są śliczne i kochane ja sama mam yorczka i on jest strasznie uroczy bo gdy widzi inny przedmiot to szczeka i ogulnie wolę yorki ale shih tzu tez są super. A i jak niewiesz jakiego wybrać to poglądaj sobie zdjecia

Gość gość
na alergię kup grzywacza chińskiego mój dożył 15 lat - a siostra miała super uczulenie na sierść więc tata wymyślił grzywacza hheeh a w latach 90 nie było jeszcze mody na małe pieski - wszyscy go zawsze podziwiali hehe

Gość gość
maltańczyka

Gość ja wole yoreczki
York shih tzu są głupie wyglądają ochydnie i mają taki obrzydliwy kolor sierści i one mają pchły a yorki nie bo to są psy z włosami wogule shih tzu mają taką gębe że widać że są z Japonii ja ci polecam yorka moja koleżanka miała shih tzu i się mnie ciągle bała i zmarła ciągle ja ci polecam yorka sama go mam ;)

przeciez to nie psy tylko jaies szczury przebrzydle a do tego glupie

Gość gośćxx
nie radzę kupować yorka, jeśli masz małe dziecko. York to pies bardzo zazdrosny, nie lubi dzieci.

Gość gość ALISA LUNA
mam yorka i shih tzu widzę różnicę na codzie to dwa różne psy obydwa są ruchliwe i wesołe za to ich charakter i zachwianie są zupełnie inne obydwa psy mają włosy nie sierść i jeden i drugi wymaga pielęgnacji codziennego czesania i innych zabiegów pielęgnacyjnych na które trzeba poświęcić masę czasu . moje suczki mają długie włosy są czesane codziennie raczej nie gubią włosów , shih tzu ma gąszczy włos muszę mu poświęcić więcej czasu na pielęgnację . jeśli chodzi o charakter i zachowanie shih tzu jest wesoły i zabawny uwielbia się przytulać jest dumny i uparty lubi stawiać na swoim jest na pewno dużo trudniej go czegoś nauczyć niż yorka yorki hoduję od 10 lat są one mniej uparte łatwiejsze w ułożeniu to mądre i wierne psy wszystko zależy od właściciela ile czasu poświęci szczeniakowi , czego go nauczy i na co mu pozwoli na pewno trzeba się uzbroić w cierpliwość bo każdy piesek czasem lubi nabroić !!!!!!!!:):):)