Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryjetta.

Iwona Wieczorek - przełom w sprawie??

Polecane posty

Gość bziuuuuuuuuuuum
hmm,nie wiem ale tyle było szumu i nic :O

Gość maliboo.
"Gdy miejsca pobytu się potwierdzą, Maciejowi Sz. może zostać postawiony zarzut. Niestety prokuratura nie będzie mogła liczyć na zeznania mężczyzny, gdyż 3 stycznia 2011 roku popełnił samobójstwo. Wiszącego na haku 24-latka znalazła jego narzeczona." zarzut moze zostac postawiony niezyjacej osobie?

Gość maliboo.
ogolnie jakos mi to wszystko sie kupy nie trzyma

Gość bziuuuuuuuuuuum
dokładnie wszystko jakieś takie pogmatwane ..

Gość maliboo.
i ma oznaczac tych dwoch kolegow z "kryminalu"? znaczy z wydzialu kryminalnego czy kryminalistow? Kto pisal ten artykul, jakis amator chyba.. Poza tym jezeli w to sa zamieszani mezczyzni z wydzialu kryminalnego, to nie zdziwilabym sie gdyby sprawa byla tuszowana. Inna opcja: ani policja ani Rutkowski nie maja zadnych konkretnych poszlak ale publice cos sprzedac trzeba..

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxkkkkkkkkkkkk
Śledczy wykluczyli makabryczny scenariusz zaginięcia Iwony Wieczorek. Wynajęty przez matkę 19-latki z Gdańska detektyw Krzysztof Rutkowski zaliczył poważną wpadkę. Prowadząc śledztwo wpadł na trop 21-letniego z Radziejowa Macieja Sz., który miał brać udział w porwaniu, gwałcie i zabójstwie dziewczyny. Podejrzany student nie mógł potwierdzić tej wersji, bo popełnił samobójstwo. Prokuratorzy z Gdańska już nie mają wątpliwości chłopak był niewinny! Kolejne wersje tajemniczego zniknięcia Iwony Wieczorek okazują się grubymi nićmi szyte. W styczniu detektyw Rutkowski ogłosił z dumą, że zakończył śledztwo. Przekazał wszystkie zebrane materiały prokuratorom przekonując, że to więcej niż pewne, że 19-latka z Gdańska nie żyje. Mocnym dowodem na poparcie tej tezy miało być samobójstwo 21-letniego Macieja Sz. pseudonim „Szczacha, który miał brać udział w porwaniu Iwony. Detektyw ustalił już nawet, że student z Radziejowa targnął się na swoje życie, bo był świadkiem tej potwornej zbrodni. Po dwóch miesiącach śledczy z Gdańska wykluczyli taki scenariusz. Jak podaje portal nasygnale.pl po przesłuchaniu świadków i sprawdzeniu telefonu komórkowego Macieja Sz. Wyszło na jaw, że 21-latka nawet nie było w Trójmieście w lipcowy weekend kiedy zaginęła Iwona. Wszystko wskazuje więc na to, że „Szczacha był niewinny. Czy wobec takiego obrotu spraw istnieje jeszcze jakaś nadzieja na odnalezienie Iwony żywej?

Powiem sczerze że nie życzę nikomu nic złego ale ja osobiście wolałabym zginąć odrazu a nie być gdzieś przetrzymywana przez jakiegoś psychola lub wykorzystywana i zmuszana do prostytucji w jakimś domu publicznym bo wątpie czy po takim czymś wogóle można żyć normalnie. Osobiście życze rodzinie i samej Iwonie jeśli żyje aby wróciła do mamy i rodziny jak najszybciej.

Gość bhzgz
Witam, Dokładnie dzisiaj trafiłam na jedno z forów poświęconych Tarotowi. Od razu pognało mnie tam (o dziwo!) do tematu Iwony i rozłożyłam karty anielskie oraz Tarota. To co w nich wyczytałam wprawiło mnie w osłupienie. Podzielę się z Wami moim odczytem.. ;/ Moze to coś wniesie, pomoże, nie wiem.. Dodam, ze robię to spontanicznie, nie znam całej sprawy, po prostu czułam, ze muszę rozłożyć karty.. wkleję Wam to, co napisałam na tamtym forum: Zapytalam co dzialo sie z Iwona po wyjsciu z dyskoteki: Z przelozenia dostalam informacji o klotni w bliskim otoczeniu, potem informacje o gwalcie, a na koncu informacje o jakims domu pod miastem (dzialce?). Jesli chodzi o sam uklad dotyczacy pytania to informacje sa nastepujace. Spotkala sie z kims, kogo niekonecznie chciala widziec, jednak ta osoba byla bardzo agresywna i brutalna. Osoba, z ktora sie spotkala byla prawdopodobnie bezrobotna, ktos kto mogl niedawno stracic prace, cos w tym stylu albo osoba nie posiadajaca jakiegos zawodu, wyzszego wyksztalcenia. Ktos nieostrozny i on wlasnie pokazuje mi sie jako istotny element w tej sprawie. W przeszlosci dla tej sprawy otrzymalam wiadomosc o sprawie sadowej - nie wiem jak to interpretowac, moze chodzic o to, ze wydarzylo sie cos co uniemozliwi skazanie osoby za to odpowiedzialnej..? Lub Iwona wniosla przeciwko tej osobie jakis pozew w przeszlosci..? Moze to osoba karana? Moze ma ten wyrok cos wspolnego z ogniem? Nie wiem, ciezko to zinterpretowac.. Wyjawienie jakiejs istotnej tajemnicy, trudnosci i poszukiwania informacji. Informacje o gwalcie, okrucienstwie i msciwosci. Nastepne karty tylko poteguja te karte i wskazuja, ze Iwona zostala zamordowana.. ;/ Istotne informacje jakie otrzymalam to to, ze dziewczyna byla jakis czas wieziona i przetrzymywana wbrew jej woli, sprawa dotyczyla jakiegos wydarzenia z przeszlosci (moze byly chlopak, ktos kto sie w niej kochal i mial na nia ochote od dawna?). Czlowiek ten ma dwie twarze, bedzie opoznial sledztwo ale tez cechuje go brak dyskrecji, prawdopodobnie nie wytrzyma tego i cos komus powie. Jesli chodzi o informacje gdzie sa zwloki to kilkakrotnie otrzymalam informacje, ze jest to miejsce gdzies pod miastem, moze dzialka cos w tym stylu. Jest to miejsce gdzie trwaja jakies remonty, zmiany funkcji pomieszczen. Dalsze informacje to to, ze dziewczyna nie zyje (ktos nawet ma zle przeczucia i zle sny z tym zwiazane - ma sie nimi troche kierowac).. Sprawa nabierze innego obrotu (NIE MOŻNA DOPUŚCIĆ DO ZAMKNIĘCIA SPRAWY!!!) juz wkrotce i tu znowu mam inf. zeby szukac czegos zwiazanego z wyrokiem sadowym (moze jakies doniesienie na policje?).. W rezultacie tego ukladu kolejny raz otrzymalam informacje o szukaniu jakiegos domu pod miastem albo dzialki. Trzeba tam dojechac, to moze byc nawet troche dalej od jej domu (chyba mozna tam dojechac komunikacja miejska ale glowy nie daje).. Zaniepokojona tym postanowilam rozlozyc jeszcze karty Anieslkie. Wynik jest bardzo podobny, choc troche wnosi do poprzedniego rozkladu: Z przelozenia wyszlo, ze cialo jest w miejscu ktore grozi zawaleniem albo zostalo spalone. Krajobraz w tym miejscu jest jak z jakiegos horroru: brudno, widoczne slady ognia, mozna tam jakos dojechac/ dojsc na nogach. I wazna iformacja, ze osoba ktora cos wie ma cos wspolnego z wojskiem - moze teraz tam jest albo sie tym interesuje albo ma takie usposobienie (mowie, ze wazna bo ta informacja sie potem powtarza). Iwona znala sprawce, to byl ktos z jej otoczenia, jesli nie "obecnego" to z otoczenia, w ktorym kiedys byla (to moze byc nawet byly chlopak, ktos kogo rzucila). Informacje dalsze jakie tu mam to to, ze w jej otoczeniu byl ktos kto ja zdradzil, ktos buntowniczy i znowu ta informacja o wojsku (?).. Ona te osobe kiedys uwazala za przyjaciela. Znowu dostalam informacje o jakiejś waznej sprawie sadowej z przeszlosci i ten trop okaze sie sukcesywny.. Znowu mam informacje, ze cialo Iwony jest w miejscu, ktore grozi zawaleniem, jakies zgliszcza, gruzy - tam szukac. Ktos kto czesto o niej sni ma to przeanalizowac. Jesli chodzi o sedno sprawy to dziewczyna zostala wykorzystana seksualnie, pobita i zamordowana. Ten ktos nie potrafil sobie z tym poradzic, jest informacja o uwolnieniu sie od meczacej sytuacji (moze komus sie wygadal, moze ze soba skonczyl). Na koniec informacja, ze trzeba sie wziac do roboty, zaczac aktywnie dzialac w tym temacie, a cialo/szczatki Iwony sie znajdzie.. Nie moze dojsc do umorzenia śledztwa! Sprawca bedzie policji utrudnial dochodzenie ale najwazniejsze, by dziewczyna zostala odnaleziona.. Ja strasznie przepraszam za brutalność tego opisu, jedynie mowie co w kartach mi wyszło.. Strasznie współczuję rodzinie. ;/ Strasznie mi przykro smiley Oczywiście wolałabym żeby to okazało się nieprawda. Szukajcie wśród bliskiego otoczenia. Chce tylko pomoc, po prostu czuje, ze musiałam to tu napisać. a to z nieczynnego juz forum http://www.zaginelaiwonawieczorek.npx.pl/forum/viewthread.php?forum_id=39&thread_id=353

Gość kafe 4334
ciekawe kto ja zabil kurde

Gość gyjty
Donald Tusk z Radziem Sikorskim :classic_cool:

Gość gość
w sprawie zaginiecia tej dziewczyny pojawial sie watek chlopaka,mieszkanca radziejowa ktory mial zg****ic i porwac dziewczyne a nastepnie popelnic samobojstwo.odpowiedz mial dac biling z tel.gdzie on w dniu zaginiecia przebywal.i pytam gdzie?

Gość gość
Gdzie są znajomi Iwonki? Szukacie jej? Co robicie dla sprawy? Chlacie i balujecie tylko? Kto zna znajomych Iwonki niech pisze co robią dla sprawy!!!!!

Gość gość
Kto zna znajomych Iwonki niech pisze co robią dla sprawy!!!!! Szukajcie jej ludzie przecież pod ziemie się nie zapadła!!! Znacie Iwonke - piszcie, nie dawajcie satysfakcji, złym ludziom. Nie wolno zapominać - trza szukać. Gdzie są znajomi Iwonki? Szukacie jej? Co robicie dla sprawy? Chlacie i balujecie tylko? Kim była dziewczyna podążająca śladem Iwonki? Ten Numer tożsamy - ponoć to była dziewczyna jednego z kolegów będących z Iwonką w klubie.

Gość gość
gdzie ci znajomi i przyjaciele??????/

Gość gooowno a nie przełom
ktos tam w komendzie niezle pozamiatał. tylko kto? wiemy, nieprawdaż?