Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stalingrad

Kobieta, która przegrała rozprawę o dziecko - są tu takie?

Polecane posty

W Polsce w olbrzymiej większości przypadków wojny mamusio-tatusiowej dzieci trafiają do matek. Często ojcowie sami pasują, częściej Sądy są po stronie matek. Jednak są takie przypadki, że matka przegrywa (sporadyczna). Znacie jakieś przypadki bądź lepiej czy są tutaj jakieś osoby, które przegrały (kobiety) czy wygrały (faceci)?

Gość znam taki przypadek
gdzie facet miał kase i tylko chciał zrobić po złości matce dziecka i wygrał sprawę. jak się później okazało przerosło to faceta i dziecko dobrowolnie oddał matce🖐️

Moim zdaniem w Polsce mimo wszystko to jest lekkie przegięcie. Czytałem, że matka musi być z głębokiej patologii, a ojciec wzór cnót, żeby wygrał z nią rozprawę ... Jak małżeństwo sypie się z powodu zdrady żony, sędziowie wogóle nie patrzą na to przy przyznawaniu opieki.

Gość m,nm
bo zdrada małżeńska nie ma nic matołku do kwestii opieki nad dzieckiem. Naucz się rozgraniczać te sprawy.

Oczywiście, że zdrada ma znaczenie! Matka idzie się puszczać zamiast pograć czy pobawić się z dzieckiem! Nie wspomnę o tym, że rozbija dziecku dom!

Gość olcia287123455
Moja matka przegrała z sądzie..

Gość wyjść z matrixa
tu masz taki przypadek.. mam nadzieję, że dziecko już wróciło do matki

Gość olcia287123455
Stalingrad - bardzo dobrze. Matka zdradzała ojca, ojciec w sądzie ujawnił dowody i całkowita opieka rodzicielska dostała się ojcu, a matce zasądzono jeszcze alimenty..

Oczywiście jestem zdania, że matka zazwyczaj jest w stanie lepiej się zająć niż ojciec (taka rola kobiet), ale to nie powód, żeby odbierać szanse facetowi. W końcu prawo mówi: "u kogo lepiej" a nie "u matki".