Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona321

biustonosze do karmienia

Polecane posty

witam mamusie ;) slyszalam ze biustonosze do karmieia powinny byc bez fiszbin wiec zakupilam sobie przez allegro te najzwyklejsze najtansze, jednak po pewnym czasie stwierdzilam ze nie podtrzymuja one tak dobrze piersi a podobno podstawa do zachowania (w miare mozliwosci ;p) jedrnosci piersi jest dobrze podtrzymujący je biustonosz. Mam zamiar zamówic jakies lepsze ale czy warto? znalazlam np polskiej firmy alles . jakie wy macie zdanie na temat biustonoszy i czy mogłybyscie ktores z allegro polecic? :)

Kurcze, ja będąc w ciąży nakupiłam tych biustonoszy do karmienia a w sumie używałam ich dwa dni. Bez sensu to jest. Wygodniej mi było jednak w normalnych, tych co noszę normalnie...

nie, normalne biustonosze to odpadają bo za duzo bawienia sie ze sciaganiem go przy karmieniu, a tak to tylko jedna reka szybko moznna odpiac

Gość hi....
hej ja tez zakupiłam taki biustonosz i jak dla mnie nietrafiony zakup.Myslałam ,że fajnie lekko bedzie mi bo raz dwa odepne i już ,może i tak ,może i jest to udogodnienie ,ale włansie mankament jest w tym ,że piersi są mało podtrzymywane ". jak dla mnie bardziej sprawdził się normalny tylko ,że miekki i technike też sobie swoją znalazłam na szybkie karmieni poprostu to co nachodzi na pierś zaginam do wewnątrz tak to mogę zobrazować i raz dwa to idzie.jak dla mnie ja musze mieć usztywniane i dobrze podtrzymujące piersi.

Ka kupiłam już takie miękkie na allegro, ale tylko dlatego żeby mieć do szpitala- a później przydadzą się do spania. Już od 5. mc mam siarę w piersiach i muszę spać w staniku-wygodnym, elastycznym, na solidnych ramiączkach i to takim który trochę mi trzyma biust (mam już miseczkę E, na początku ciąży miałam D). Spanie bez stanika kończyło się tym że siara ciekła mi tak że budziłam się przyklejona do koszulki i prześcieradła :) Zakładam że przy zwykłym mleku też takiego miękkiego stanika będę potrzebowała na noc, wygodny, np a w nocy leżę i nie trzeba z grawitacją walczyć :P Za to nie ma szansy żeby raczej duży biust był porządnie podtrzymany przez miękki stanik, bez fiszbin i bez usztywnianych miseczek- nie należę do szczęśliwców z super jędrną skórą i sterczącym biustem :). Ja poczekam tylko żeby wiedzieć jakiego rozmiaru będę miała piersi przy karmieniu i kupię staniki owszem, z odpinanymi klapkami (bo to faktycznie najwygodniejsze), ale sztywne, z fiszbinami. Całkiem fajne są firmy Alles. Porządny stanik ciężko dostać za 10 zł, ale przyzwyczaiłam się że dobieram odpowiednie, usztywniane właśnie, niekoniecznie znanych firm-ale w dobrym sklepie, piorę ręcznie żeby się nie zdeformowały no i nie noszę za długo. W czasie karmienia nie mam zamiaru niczego zmieniać pod tym względem. Wywijanie miseczki- jeśli konstrukcja stanika na to pozwala- to też niezły pomysł, za to ręce mi opadły jak gdzieś czytałam dobre rady dziewczyny która wyciąga pierś do karmienia pod fiszbiną... gratulacje w doborze rozmiaru :/

Gość agalalala
alles mama są super, mam 4 biustonosze - z fiszbinami i jeden nawet z utwardzaną miseczką. Nic się z nimi nie dzieje, śpię nawet w nich. Jeśli macie duży biust to nie kupujcie na allegro mimo sporego wyboru. Ja tak pokupowałam i padłam na przesyłkach zwrotnych bo 70H okazał się 70 ale D :(

Gość gość
Warto zainwestować w dobry biustonosz do karmienia. Dobre podtrzymanie piersi w czasie ciąży i karmienia znacznie pomaga w utrzymaniu atrakcyjnego wyglądu i jędrności biustu. Niekoniecznie muszą być bezfiszbinowe, ważne by rozmiar był dobrze dopasowany i nic nie uwierało. Alles jest dobrym stanikiem z tej niższej półki cenowej. Z trochę droższych polecam Hotmilka. Staniczki są bezfiszbinowe, dobrze trzymają piersi, a do tego są ładne. Ja kupiłam taki: http://www.lovemum.pl/products/biustonosz-hotmilk-mode-coral jednak jest wiele innych modeli do wyboru :)

Gość aldonka85
Kochana, akurat piszesz o Allesie i go śmialo mogę polecić. :) Na pewno nie kupuj tanich z bazarów albo cos. Strata kasy, bo jakość zerowa!!!!

Gość gość
Nienawidze biustonoszy! Masakra, fakt bedzie trzeba pomyslec, bo sie w mleku utopie :-/