Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikt mnie nie rozumie mam dosć

mam dość :( matka znowu wyjeżdża, wszystko na mojej glowie!

Polecane posty

cały dom, sprzątanie, pranie, gotowanie. wszystko na mojej głowie no i jakby tego było mało - matura. ojciec za grosz nie ma do mnie szacuku, wg niego obojetnie co zrobie - i tak nic nie robie. wiecznie krzyki i awantury. brat - mości pan, wpadnie do domu z żonką coś tam porobą, nawet po sobie nie postrztaja i tylko gadaja ze ja nic nie robie - tak bylo poprzednim razem gdy moja matka wyjechała :o (całe szczescie ze wyprowadzaja sie). do tego facet - wtedy oskrażał mnie, że nie mam dla niego czasu - bo musiałam sprztać, prać gotować, uczyć się itd.. teraz gdy mu o tym powiedziałam to mi tylko powiedział "to co? teraz juz nie bedziesz miala dla mnie czasu, bo bedziesz przykuta w domu tak?"

a matka? ona sądzi ze ja bede wszsystko w domu na błysk sprzątała, obiady gotowała dla jej meza który do domu wraca o 15 a ja ze szkoły po 16 ! i do tego bede sie uczyła na 6. To nie matka! Tylko zwykła latawica, która jedzie za granice po tam poczuła smak wolności, dyskoteki, uganianie sie za facetami etc.. a mi każe siedzieć w chałupie i opiekować sie tym wszystkim... nie interesuja ją, że ja tez mam swoje życie i teraz moim obowiązkiem powinna być nauka a nie sprzątanie po jej mężu i jeszcze codzienne wyżywanie sie psychiczne na mnie! :( ale mam popierdolone życie ;( musiałam sie wygadać.

co to kurwa za rodzina w której za wszystko odpowiedzialana jest jedna osoba. Zakupy, gotowanie,panie sprżatanie - ja. A mój ojeciec? On jest od pracowania i nawet nie dawania ani grosza i wiecznego gderana... Ja pieordole ino skończe szkołe zostawie ten dom wariatow! nie chce ich znać :(

nasz sytuacja finansowa jest - bardzo dobra. Ale nie. Moja starsza wyjedzie bo przecież kto by wytrzymał z takim gburem jak mój stary? i najgorsze jest to, ze mnie wrzuca tym samym w bagno!!!!!! nienawidze jej za to!!!! a jak jej powiedziałam, ze podczas jej pobytu dwoiłam się i troiłam żeby w domu było czysto, ugotowane i porane i w zanim za to dostawałam ciągle opierdol ze nic nie robie i zero szacunku, to mi powiedziała,że nie udolna jestem,ze nic nie potrafie.... płakać mi się chce, że mam taki okrutny los.... :(

Gość naprawde nikt sie nie wypowie
??? :(

Gość ciezka sprawa
no widze ze musisz pogodzc sie z takim losem, bo co innego poradzisz na to że masz chorych psychicznie rodziców?

Gość całkowicie czarny kot
uciekaj z tego domu wariatów trzymam kciuki za ciebie :-)

Gość prowizja zero procent
okrutny los? dziewczono puknij sie w glowe - nie wiesz, co to okrutny los i lepiej zebys nigdy sie nie dowiedziala... ja pierdole - musi ugotowac i posprzatac bidulka - straszne, naprawde... moze tvn sie tym zainteresuje????

Gość Jak rodzice mają kasę
to uskładaj sobie jakąś kwotę i wtedy wyprowadz się z domu.Znajdz sobie jakiś pokój przy rodzinie czy coś i papiery do sądu rodzinnego o alimenty od obojga rodziców.W Twojej sytuacji kazdy sąd stanie po twojej stronie a rodzice usłyszą kilka słów prawdy o sobie.Powodzenia.

prowizjo - gdybym to miala sprzatac i gotowac dla SIEBIE to nawet bym słowem nie pisneła. Ale musze obsługiwać dorosłych i sprawnych ludzi, i do tego sie uczyć, gdzie na to czas, a odpoczynek a normalne życie młodego człowieka? no i co mam sie z tymi wariatami sądzić?

Gość handy b
ustal, z ojcem (czy kto tam jeszcze mieszka), że sprzątacie na zmianę, to samo z gotowaniem

Gość handy b
pomyśl też, że kiedyś będziesz na swoim, też będziesz obsługiwać, tyle że swojego męża i dzieci:)

a nie rozumiesz ze z NIM nie da się tego ustalić? Bo przez 30 lat małżeństwa moja matka nauczyla go ze jest królem i trzeba mu wszystko pod nos podstawić, posprzatać po nim itd?! ŻĄDNE rozmowy z nim NIE pomagają!!!

handy b to, ze Ty masz tak przejebane, to nie znaczy, że każdy ma mieć takie życie. Autorko ja tak mam czasami, tylko że ja w pojedyncze dni. Plus zajmowanie się babcią... Wyprowadź się jak najszybciej.

Gość handy b
chyba to nie będzie problem jak zrobi sam sobie kanapki? wymyśl sobie jakieś zajęcia dodatkowe, przygotowujące do matury i wracaj do domu późno (ten czas przeznacz na naukę)

Gość prowizja zero procent
no i co? nie mozesz po prostu po nim nie sprzatac i nie gotowac? co sie stanie?

Gość handy b
Invicta na jakiej to podstawie wywnioskowałaś, że mam "przejebane życie" :)? bo jakoś nie widzę tutaj swojej wypowiedzi na ten temat :)

ale on ma tak samo jak matka gleboko w DUPIE to ze mam szkołe,mature etc.. egoiści popierdoleni

Gość handy b
Invicta poza tym nie doradzaj 18-latce wyprowadzki, bo dokąd ma pójść? Pod most? Ma zostać nieukiem po maturze, bez żadnych perspektyw? Sama bądź taka twarda :) bo widzę, że też masz zobowiązania rodzinne :)

Gość nonoraptusgen
posprzątaj raz na tydzień ugotuj coś w sobotę na kilka dni i po temacie co ty byś chciała w tym domu robić?

chętnie bym się wyprowadziła, ale nie dostane alimentów :) a ona z tego co pisze, to tak.

Gość Jelcz342
Polecam zgłosić się na policje albo zadzwonić pod specjalne numery w sieci znajdziesz. I najlepiej nie informuj rodziców o tym.

Gość Roxxana
zbuntuj sie, poza tym to dziala tak: im wiecej ilepiej robisz tym wiecej sie od ciebie wymaga, ja jak mialam z 15 lat , same 5 , gotowalm czy tam obieralam jakies ziemniaki codziennie,mylam gary, sprzatalam, latalam z matka na zakupy to tez ciagle bylo zle teraz sprzatam jak mam czas i chote(tzn brudno nie mam ale zawsze troche balaganu-notatnki,ciuchy na krzesle itp), nie gotuje , myje gary okazyjnie i okazyjnie chodze na zakupy a oceny zamaist 5 spadly na 3 to wszystko jest super i nikt sie nie czepia bo w goole jest dobrze jak cos zrobie :P

u mnie tak to nie działa i niesety nie będzie działało. ja bede robiła to co uważam za słusze, tylko denerwuje mnie ich wpieprzanie sie we wszystko :o

Gość Jelcz342
Metodę Roxxana mogę polecić, wylądujesz w szpitalu. Lekarze zawiadomią policje o pobiciu. Reszte to już ty opowiesz co działo się w domu.

Gość do hand b
jakby mój mąż nie kiwnął palcem w domu to bym mu walizki za drzwi wystawiła. poza tym zauważ, że jak autorka będzie w przyszłości miała rodzinę to i pracę, a nie szkołę że po 8h wraca do domu i musi się przygotowywać jeszcze. w pracy zakładasz kuratłkę i wychodzisz, mając w dupie :P ja się autorce nie dziwię, podział obowiązków powinien być bo nie dość, że zapierdalasz w domu to musisz się uczyć. pozostaje albo zacisnąć zęby i wytrzymać do matury, po maturze wyjechać na studia albo zgłosić to odpowiednim organom

to zycie po prostu zaczyna zamieniac sie w TOTALNY horror...

Gość ja mam dorosłe dzieci
masz popapranych rodziców,rozumiem trudne sytuacje ale powinni pozwolić ci w spokoju zdać maturę ostatecznie to zasrany ich obowiązek przykro mi że tak masz

jak moja matka chce - to niech jedzie, malym dzieckiem nie jestem i sobie poradze. ale niech przeszkoli ojca, ze tez powinien COŚ robić w domu, niech przeszkoli mojego brata. a nie tylko patrza na mnie. marzenie moje to zeby wyprowadzic sie, albo zeby oni znikneli z moich oczu... zamiast miłością pałam do nich nienawiścią. ciągle sie łudze, że może jestem dla nich ważna, że może mnie kochają. i ciągle daja mi do zrozumienia że maja mnie głęboko w czterech literach! :(

a i rozmawialam o tym z mama, to mi powiedziała że jestem GŁUPIA, bo to kobieta zawsze powinna sprztac, prac, gotowac, a nie facet. wiec niech glupie babsko siedzi na dupie a nie zostawia swojego meza, idiotka!!!!!