Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziekujejakktospomoze

Zadanie domowe z angielskiego.Opis. jest tu ktos kto zna dobrze ANG??:))

Polecane posty

witam ;;* mam na zadanie opisac obrazek i nie wiem zbytnio jak sie do tego zabrac poniewac w gimnazjum i podstawowce mialam jezyk niemeicki jak prowadzacy z angielskiem sie spotkalam dopiero teraz w szkole sredniej:( dlatego lcize ze kto smi pomoze bo na jutro musze oddac a tresc zadania jest taka opisz obrazek pamietajac o tym jak ludzie sa ubrani co robia jaka jest pogoda i jak wyglada otooczeie w ktorym sie zjajduje to jest link do obarzka : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/253248575fb41800.html bede bardzo wdzieczna ;***

Gość umtz umtz umtzz
Nie peerdol, że w podstawówce i gimnazjum nie miałaś angielskiego, bo są obowiązkowe debilu :o 🖐️

Gość ccccccccccpppp
in the picture I can see two people men and women I think they are married they are very old it's sunny i think they are in the city

nie mialam bo mialam niemiecki ,dziekuje ale moglabys bardziej szczegolowo jak sa ubrani itd:):)

Gość hmmmmbbb
no dobra nie mialas angielskiego, ale juz pol roku sie go uczysz i ze slownika zapewne tez potrafisz korzystac znajdź sobie rozne czesci ubrania i pokombinuj sama. Inaczej w zyciu sie nie nauczysz jezyka, a angielskiego nie znac to wstyd.. w podst i gimnazjum tez mialam niemiecki, ale sa awsze dwa jezyki obce przeciez. Szkola bardzo krzywdzi w takim razie dzieci jak w programie nie ma angielskiego, a jaki Ty mialas drugi jezyk? moze trzeba bylo wybrac teraz inne liceum skoro nawet obrazka nie jestes w stanie opisac;/ rozumiem nie radzic sobie z gramatyka, ale takie podstawy to nawet nie uczac sie powinno sie znac jak czesci ubrania, kolory, kilka rzeczownikow. Moja mama tez nigdy nie uczyla sie angielskiego, ale, ze w okol jest duzo tego jezyka to takie rzeczy same wchodza do glowy jak slownictwo.. a ty nie umiesz takich rzeczy boze to weź sie do roboty, a nie jeszcze na latwizne idziesz;/

??

ale jak zle napsize nie zalicze 1 sem bo mam 1;/

Gość ccccccccccpppp
obrazek się opisuje w present simple i present continuous to są najprostsze czasy do tego na pewno pani mówiła wam jak opisać obrazek

Gość hmmmmbbb
Kochana to sprobuj napisac i wrzuc do sprawdzenia i bledy ewentualne my poprawimy. Ale musisz to sama zrobic, bo inaczej zawsze bedziesz miala problem z jezykiem. Weź slownik i probuj:)

to badz tutaj za chwile a ja sproboje napsiac oki?:)

napisalam jakos ale nie wiem czy dobrze mam nadzieje ze mi sprawdzicie i napiszecie jakie bledy robie:) in this picture ican see two people men and women i thin they married.they are very old.the people in the picture seem very happy.she has blackcoat grey scarf red gloves dark glasses and brown bag.women has warmly dressed she was dark brown hair.he has green jacket grey cap brown gloves dark glasses blue jeans and black shoes. the general atmosphere in the picture is very positive.in the backround the white building andtrees and cars.the weather is verry sunny.

'???

??

Gość przyrodni nie gorszy
Ja ci nie podam gotowego tekstu, bo sama masz próbować go napisać. Ale pomogę ci, podając kilka uwag. Zaimek "I" - zawsze z dużej litery. Słowa "men " i "women" masz w liczbie mnogiej, czyli masz w tekście zdanie; "widzę dwie osoby, mężczyzn i kobiety " a to jest nieprawidłowe. Zmień liczbę rzeczowników. Uważaj na literówki w wyrazach : myśleć" i " na (obrazku)" Przejrzyj tekst jeszcze raz i zrób spacje między wyrazami bo w kilku miejscach masz połączone Używaj dużych liter na początku zdania, oraz przecinków, bo tekst robi się nieczytelny. Nie można " być" włosami, można je tylko "mieć". Sprawdź jak się pisze " drugi plan" i czegoś ci tam jeszcze brakuje - wyliczasz co tam jest, ale nie napisałaś czasownika "być" Oni SĄ małżeństwem - każdy z tych wyrazów musi tam być a jednego u ciebie brakuje. Kobieta JEST ciepło ubrana a nie MA ciepło ubrana. I na koniec pytanie - naprawdę uważasz swoją nauczycielkę za idiotkę, co nie pozna że ktoś ci ten tekst napisał, jak jej przyniesiesz taki bez jednego błędu? Ona zna twoje możliwości więc raczej się nie nabierze.