Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość judyta21

ginekolog

Polecane posty

Gość judyta21

hej ja mam takie pytanie mam 21 i chciałabym pójść wkońcu do ginekologa.. jak sądzicie gdzie lepiej pójść do kobiety czy do faceta??? i jak wygląda takie badanie jeśli kobieta jest jeszcze dziewica????

Gość Eleeene
po badaniu nie bedziesz juz dziewica ,bo wiekszosc lekarzy usypia juz rozebrane pacjentki i sobie uzywa do woli robiac przy tym zdjecia , ktore pozniej znajdziesz w necie

Gość mru mru mru m r u
ja polecam kobiety, mniejszy stres - przynajmniej na poczatku solidarnosc cipek a z facetem nidgy nie wiadomo - moze trafisz na normalnego moze nie...

Gość Januszek..........
Elenne jesteś głupia. Idż do kobiety. Baba z babą zawsze się dogada.

Gość Eleeene
niestety ale to jest prawda , przekonala sie o tym 16 letnia corka kolezanki !!!

Ja bym polecała faceta. Kiedyś nie miałam "swojego" ginekologa i byłam u kilku babek - straszne, wredne pindy już z samej rozmowy. Poszłam do faceta - cud miód - miły już w rozmowie, przed badaniem zagadywał żebym się rozluźniła i nie stresowała :) Chociaż tak najlepiej to zapytać się koleżanki i po prostu iść z polecenia :) Pierwsze badanie - szczerze nie wiem, ja poszłam jako małolata to tylko pogadankę miałam bez żadnego badania i dotykanie przez brzuch. Później nie chodziłam i dopiero jako już nie dziewica poszłam to miałam normalne badanie Jeśli się nie zgodzisz na badanie to lekarz nie zmusi Cię przecież :) Ale może chcieć tak "zajrzeć" tylko

Gość oooooooooooooo.o.o yes
Ja poleciłabym faceta-faceci są delikatniejsi (chodziłam swego czasu do wielu lekarzy i mam pewność).Mój aktualny mówi ,że kobieta nigdy nie zrozumie i nie podejdzie z szacunkiem do drugiej kobiety.Zawsze wyśmieje ból,umniejszy dolegliwości itd.Moje koleżanki też uważają że babki,to często(nie zawsze,ale...)podejście mają jak do patroszenia kurczaka-szybko,skutecznie,oby się czasem nie rozczulać.Popytaj wśród koleżanek,to ci kogoś polecą.Pierwsze badanie może być wykonane palcem-jeśli jesteś dziewicą,lub wyjątkowo małym(tak mówią-dla mnie zawsze był za duży:P)wziernikiem.Możesz mieć pobrany wymaz pałeczką(jak duży patyczek higieniczny),lub może Ci zrobić tak z marszu cytologię(czymś co wygląda jak mini szczoteczka na patyku).Badanie generalnie nie trwa długo i teoretycznie nie jest bolesne,ale ja( po dwójce dzieci) wciąż uważam je za wyjątkowo nieprzyjemne.Musisz też znać datę ostatniej miesiączki,zapyta o regularność cyklów,o dolegliwość,możesz poprosić o przepisanie pigułek (jak chcesz).

Gość Eleeene
lekarze faceci to zboczency, tylko chca w nasze szparki popatrzec i z ukrytej kamery nagrywac

Gość oooooooooooooo.o.o yes
Zdrowi faceci znaczy:),a co powiesz o podglądających babki babkach?