Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

STARAMY SIĘ O DZIECKO W UK

Polecane posty

Witam szczesliwe mamusie :) Mam nadzieje, ze niedlugo dolacze do waszego grona... Zaczelismy starania o dzidziusia I mam nadzieje, ze sie nam uda w pierwszym cyklu. Bralyscie Moze kwas foliowy zanim zaszlyscie w ciaze?

Gość lidenka
heja, staramy sie z mężem o dzidziusia juz 2 lata. Moze znacie jakieś wspomagacze które można dostać w aptece w angli na lepszy śluz lub może coś innego co pomoże zajść?

Mili - kwas foliowy powinno sie brac minimum 3 miesiace zanim sie zajdzie w ciaze, wiec tak, bierz go. Jesli chodzi o wspomagacze,to ja dostalam z kliniki leki na pecherzyki, no a przy pierwszej ciazy to tylko odstawilam tabletki i od razu zaszlam, ale wiem ze niektore dziewczyny braly olej z wiesiolka ale to tylko do owulacji jakby co.

hejka no i oczywiście kasy na koncie nie ma, już poczekam do tego poniedziałku i jeśli znów mnie spławią to im pisemko wysmaruje że hej!! Go for it super że wszystko dobrze, Tobie w sumie już też dużo nie zostało :) Anitko mi już się te tygodnie dłużą, dziś mi się śniło że już urodziłam naszego maluszka :) jestem za gruba i jest mi tak cholernie ciężko cokolwiek zrobić że koniec. Już sobie obiecałam że przed następną ciążą waga wyjściowa musi być przynajmniej o 20 kg mniejsza niż teraz była ;/ Witam nowe dziewczyny :) napiszcie coś o sobie skąd jesteście itd ja kwas brałam już 3 miesiące przed planowaną ciążą no i brałam olej z wiesiołka bo miałam wrażenie że mam mało śluzu i rzeczywiście bierze się go tylko do owulacji , ale nie uważasz że po 2 latach starań to warto już pójść do lekarza zobaczyć co w trawie piszczy??

Pytanie do dziewczyn które już mają tutaj dzieci i tu rodziły jak to wygląda z aktem urodzenia z paszportem ? gdzie to wszystko się załatwia??

Jesli chodzi o akt urodzenia, to w szpitalu dostaniesz nr tel gdzie zadzwonic i umowic sie na spotkanie, akt urodzenia dostajesz od razu, dobra rada, wypisz sobie od razu kilka bo sa po 3 funty a potem jak beda ci potrzebne to bedziesz placic 7 czy jakos tak, wiec warto wiecej wypisac, bo bedziesz potrzebowala, do paszportu, do benefitow powysylac, itd. Jesli chodzi o paszport to zalezy, jesli chcesz robic angielski to na poczcie wypelniach druk. Jak juz bylo na tym forum, jesli mieszkasz tu ponad 5 lat, pracujesz i mozesz to udowodnic np P60 to mozesz dziecku wyrobic angielski. Jak nie to w ambasadzie polskiej potrzebujesz tez akt urodzenia dziecka. A jeszcze ja sie chce pochwalic ze wchodze juz w wiekszosc swoich spodni sprzed porodu. Jeszcze jest ok 9 kg na plusie, ale powoli schdozi w dol.

No Anitko gratuluje :) ja też akcja odchudzanie po porodzie tym bardziej że w sierpniu nasz ślub i trzeba jakoś wyglądać :) a do wyrobienia polskiego paszportu nie potrzebuje numeru pesel dziecka??

Chyba nie, bo pierwszy polski paszport masz tylko tymczasowy, potem jedziesz do polski i masz rok zeby zarejestrowac dziecko w urzedzie stanu cywilnego i chyba wtedy bedzie mial nadany pesel. Wejdz sobie na strone ambasady tam wszystko jest napisane co potrzebujesz dla dziecka. http://www.londynkg.polemb.net/?document=96 tu masz wszystkie informacje.

Dziękuje kochana :) Laseczki trzymajcie kciuki mój P ma jutro rozmowe o prace i mam nadzieję że od poniedziałku zacznie nową pracę :) co prawda miesiąc będzie kiepski bo teraz tygodniówki a tam miesięczna wypłata ale jakoś damy rade a za to wolne weekendy wolne święta mniej godzin pracy za odrobinę większą kasę no i będzie mógł iść na 2 tyg na paternity :D

Mam na imie Emilia. Od 4 lat mieszkamy w Portsmouth. Mam 23 lata I nie jestem za mloda by zostac mama :)

Mam na imie Emilia. Od 4 lat mieszkamy w Portsmouth. Mam 23 lata I nie jestem za mloda by zostac mama :)

a kto powiedzial ze jestes za mloda, jesli czujesz ze chcesz byc mama, to ok :) i nikt nie ma prawa powiedziec ze jestes za mloda.

Gość lidenka
ja mam 21 i duzo osób mi mówi że jeszcze mam czas ale ja juz tak pragne dziecka, że szok nie wiem czy jest coś ze mną nie tak?

Rzeczywiscie, cos tu ostatnio ucichlo...ja wlasnie siedze w domu i odliczam skurcze, rano mialam ktg i membrane sweep i okazalo sie,ze rozwarcie juz jest na 3 cm...tylko,ze ja zadnych boli nie mam. Pobolewa tak jak na okres, w sumie co kilka min ale do prawdziwego bolu to jeszcze daleko...kiedy do tego rozwarcia doszlo to sama nie wiem:)

Czesc dziewczynki! Ja juz jestem szczesliwa mamusia. Mala urodzila sie w niedziele, 23.10, dokladnie w wyznaczony termin. Porod mialam bezproblemowy, pierwsze skurcze poczulam o 3 nad ranem w niedziele, o 4.30 dojechalismy do szpitala a mala urodzila sie o 5.08- takze ekspresowo nam poszlo:) pozdrawiam Was wszystkie

Madziulka, gratulacje!!!!!!!!! ile wazyla mala? jak ma na imie? zjezdzaj w tabelce do mamusiek i wrzuc nam tu zdjecie krolewny!

NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Nadzieja E14..10.............30........ ....10.08.11.........Londyn elle80...........1.............31..............27.08.2011 ....Peebles BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Madziulka M.....2........29........23.10.11......31.........Southampto n Becias.............1........27.......22.11.11.....27..... . ...east london Pablinka...........3...... .26.......25.11.11.....34..........Manchestr go-for-it.........6........27.......27.12.11 ....31...........Londyn Angelowa..........1........25.......26.03.2012...8...... ....Londyn limehouse......duzo.....30........17.04.12.......13..... . . ... .East London MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02 Grays77.........10.08.11..............synek Adam Alexander..3400gr/12.12 anitia............30.08.11.............synek Alex...........3386/18.50

NICK............CYKL .........WIEK ........TERMIN @.......MIEJSCOWOŚĆ Nadzieja E14..10.............30........ ....10.08.11.........Londyn elle80...........1.............31..............27.08.2011 ....Peebles BRZUCHATKI NICK ......CYKL CUDU...WIEK ......TP........TC...........MIEJSCOWOŚĆ Becias.............1........27.......22.11.11.....27..... . ...east london Pablinka...........3...... .26.......25.11.11.....34..........Manchestr go-for-it.........6........27.......27.12.11 ....31...........Londyn Angelowa..........1........25.......26.03.2012...8...... ....Londyn limehouse......duzo.....30........17.04.12.......13..... . . ... .East London MAMUŚKI NICK.......... DATA PORODU..........PŁEĆ/IMIĘ..........WAGA/GODZ KASIEŃKA......04.04.11..............ALEKSANDER........35 40gr/4.30 malunia333....11.04.11...............córeczka........... 2900/00.02 Grays77.........10.08.11..............synek Adam Alexander..3400gr/12.12 anitia............30.08.11.............synek Alex...........3386/18.50 Madziulka M.....23.10.11.......corka Maja........2410/5.08 http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamabk20090 626_0_Niki+is.png http://www.countdowntopregnancy.com/tickers/p regnant-1301202000z8z1303189200z0.png

Madziulku serdecznie gratuluję i przesyłam ogromne całuski dla Małej :) no i zazdroszczę że już po wszystkim i że poszło jak po maśle :) ja już odliczam dni i marzę o tym by urodzić przed terminem bo kręgosłup mi nawala, ledwo chodzę i już na prawdę ciężko mi! No i obawiam się że mały będzie miał około 4kg :Pbo tak się na razie zapowiada i kto go wyprze :P

Gość Becias1234
To widze pablinka ze tak jak u mnie tylko mnie nie boli kregoslup tylko zaprzeproszeniem krocze:), no I mi tez powiedzieli ze bedzie wiekszy niz 4kg, jutro mam spotkanie u poloznej zobacze czy sie w koncu przekrecil glow a w dol, bo dwa tygodnie temu jak mialam spotkanie z GP to byl jeszcze glowa do gory, troche mnie to zmartwilo bo nie chce miec cesarki za bardzo no ale zobaczymy.

oj,mnie tez boli kregoslup, szczegolnie w nocy przy przekrecaniu sie z plecow. ja dzis po wizycie u poloznej, mala jest juz glowka w dol, juppi!! czulam to juz od paru dni bo wypycha pupke pod prawa piersia, tak samo mialam z synem. zaczely mi sie jednak palpitacje serca, tak samo mialam w pierwszej ciazy, GP skierowal mnie wiec na badania krwi i EKG. ide do szpitala jutro, zobaczymy jaki bedzie wynik.... Becias, odliczamy do twojego porodu! niecaly miesiac:). u mnie dzis rowno 2 miesiace, minelo jak z bicza strzelil! dziewczyny "milczace" od dluzszego czasu, odezwijcie sie! pozdrawiam!

Gość Becias1234
U mnie ze spaniem juz bardzo ciezko w kazdej pozycji mi niewygodnie ach no I co noc ok 23 dopada mnie zgaga I co gorsza nic na nia nie dziala; naszczescie dzisiaj ostatni dzien w pracy bylam to moze teraz troche chociaz odpoczynku bede miala.

Madziulka serdeczne gratulacje, jak ja mialabym corke tez by miala na imie Maja. My jestesmy w Polsce, wlasnie przygotowujemy sie do chrztu, szukamy malemu ubranka itd, a jeszcze w ta sobote mamy wesele, wiec ze tak powiem na urlopie nie nudze sie. Moj maz wlasnie na kawalerskim u pana mlodego a ja z maluszkiem siedziemy sobie w domciu.