Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

STARAMY SIĘ O DZIECKO W UK

Polecane posty

Nadziejko, nie mam niestety luteiny ale wysylam pozytywne fluidy i trzymam kciuki zeby ustalo! a moze jakis polski ginekolog tu w Londynie?

Gość mili1988
Goforit ja bylam u polskiego ginekologa jak byłam z Alusia w ciąży i tez mialam plamienia. Nic nie przepisal tylko kazal leżeć i się nie przemeczac i jeszcze powiedział "to pierwsze dziecko jesteś mloda jak je stracisz to nie jedno jeszcze urodzisz" i tyle...

mili to chyba zalezy, moja kolezanka byla gdzies pod londynem u polskiego I dal jej od razu luteine jak plamila.

Gość Nadzieja E14
Dziewczynki, dziekuje z nieba mi spadacie!!! Wyslijcie mi prosze, luteine/d*phason, co tam macie! Zaplace! Moj email to: a.baczek@yahoo.co.uk Jak wyslecie mi emaila, to wysle Wam adres. Z nieba mi spadacie!!!! USG bylo ok, tzn. ciaza jest w macicy..ufff! Ale serduszka nie slychac. Mowia, ze to wczesnie, bo ciaza ma okolo 3mm. Mam kolejny skan za tydzien, mowia, ze serduszko powinno sie pojawic. Staram sie zrelaksowac, ale stres duzy :) A mialo byc tak pieknie! :)

Gość mili1988
Anitia nie wiem czy zależy od lekarza czy od tyg ciazy. Mi powiedzjal ze tu nie ma luteiny a jak zapytalam polska apteke to tez niby nie ma. Może cos sie zmieniło :)

Gość gość
Hej dziewczyny luteina w UK jest na stowke bo ja biorę(szpital mi daje) a nazywa się cyclogest

Gość gość
jak juz to utrogestan jest w uk i daja ale po 13tc do 13tc jak sie plami to w straty spisuja

Kolezanka brala z 1,5 roku temu, po wizycie u polskieo gina, tylko ze byla prywatnie, no I oczywiscie placila duzo drozej, I to bylo ok 7 tyg

Gość Nadzieja E14
Mili i Anitko, dziekuje Wam za szybki odzew :) Anitko, ktory to tydzien u Ciebie? Wczoraj zaczelismy 7 tydzien. Takie te plamienia ciemne, niby taki cimny sluz i zazwyczaj mam "wyplyw" rano, co mi psuje humor. Potem sie uspokaja. Mam nadzieje, ze to nic groznego. Staram sie odpoczywac, nie dzwigac itd. Ogolnie czuje sie dobrze, tylko ten ciemny sluz :( W poniedzialek mamy skan, modle sie, zeby sie pokazalo serduszko. Zapytam o ten cyclogest jak pojde na skan w poniedzialek. Dni mi sie dluza jak nie wiem co!

czesc dziewczyny,czy moge do Was dalaczyc?:-) zupelnie przypadkowo wpadlam na ten topik,kiedy szukalam informacji na temat ciazy w UK,wg moich obliczen jestem w 7 tygodniu ,widok dwoch kresek na tescie byl dla mnie naprawde duzym zaskoczeniem gdyz jestem mama 40+,czekam z niecierpliwoscia na pierwszy scan ale do tego czasu wiele moze sie wydarzyc,staram sie byc dobrej mysli,pozdrawiam

Witaj Anastazjo. Nadziejko, u mnie 11 tydzien, W piatek zaczne 12. 27 mam scan. Jeden mialam w polsce jak bylam to byl 6t I 3 dni. Wtedy bylo wszystko ok, ale teraz sie zaczynam znowu denerwowac. Bo nie wiem czy pamietasz , pierwsza poronilam, potem mialam synka, I teraz juz mam nadzieje drugie dzieciatko bedzie zdrowe. Ale wiesz jak to jest, stress zostaje,.

Nadziejo nie marwt sie na zapas zeby ciebie pocieszyc takze na poczatku ciazy tak mnie wiecej do 14 tygodnia mialam brazowawe uplawy bo to raczej nie bylo plamienia a wystepowaly dlatego ze pewnie w tym czasie miala bys miec okres wiec glowa do gory bedzie wszystko oki :) trzymam kciukaski

Gość calibre
Witajcie mamusie! :) A czy jest tu ktos z Londynu? Jestem juz przy koncowce ciazy, moze jest ktos chetny na spotkanie? Najlepiej w granicach mojego wieku, 27 lat. Pozdrawiam serdecznie! :)

Gość mili1988
Nadziejo tez mialam takie czarne upływy właśnie najwięcej tego bylo z rana. Przeszlo po okolo 2-3 tyg.

Gość Nadzieja E14
Anitko, wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz dzidzia sie urodzi cala i zdrowa, ale wiem, jak to jest sie denerwowac :) Jestem z Toba! Mili, Wysoka, no wlasnie slysze i czytam, ze czesto takie ciemne uplawy sie pojawiaja u kobiet. Mam nadzieje, ze to w koncu przejdzie. Niby nie grozne, ale jak mam takie wieksze "chlup" to dostaje bialej goraczki. Bylam dzis na skanie. Oficjalnie jestesmy w 6 tygodniu i 4 dniu ciazy. Dzidzius ma 7mm i serduszko bije cala para! Poplakalam sie tam na tej kozetce, a panie byly takie mile. W ogole, ten szpital to jest "niebo a ziemia" w porownaniu z Barts Hospitalh. Wszystkie wyniki mam dobre. Kazali mi odpoczywac i podobno za kilka tygodni te plamienia powinny ustapic. Podobno to taka dluga implantacja. Ale Anitka przyslala mi d*phason, wiec jakby sie pogarszalo, bede brac! Anitko - jestes aniolem! Witam nowe dziewczyny na forum. Dolaczajcie! To nasze forum jest szczesliwe :)

Gość Becias1234
Nadziejko nie czytaj zbyt duzo tego co na necie jest napisane bo zwariowac mozna,po pewnym czasie zaczyna sie samemu wmawiac rozne rzeczy....

Nadziejko, ciesze sie bardzo ze wszystko w porzadku, ja mam scan za tydzien we wtorek, tez juz nie moge sie doczekac. Pierwszy mialam jak bylam w Polsce, ale to sie juz wydaje wieki temu. Ja juz nie moge sei doczekac pierwszych kopniec> No I tego scanu :)

cześć dziewczyny ! Czy mnie jeszcze pamiętacie? ;) Nadziejo przeczytałam to co pisałaś i ogromne GRATULACJE !!! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, zresztą - musi być :) Medycyna naturalna więcej potrafi niż chemia :) Mój synek dzisiaj kończy 10tygodni :) nadal jesteśmy w PL ale już niedługo- byle do 20.09 :) Pozdrawiamy Was serdecznie :*

Gość Nadzieja E14
Veg, oczywiscie, ze Cie pamietamy :) witaj kochana! Becias - masz racje, lepiej nie czytac bo zwariowac mozna. Anitko, jak tam po skanie? Wiesz juz co bedzie? U nas bez zmian, mam ciagle te plamienia ale czuje sie dobrze. Najwiecej mam rano i jak chodze. Ale nie panikuje za mocno. Obserwuje i tyle. Mam nadzieje, ze przejdzie... Pozdrawiam!

Nadziejko scan bede miala dopiero we wtorek I jeszcze za wczesnie na plec,. Powiem szczerze to bez roznicy mi co bedzie. Synka juz mam, wiec z jednej strony fajnie teraz by bylo miec dziewczynke, ale z drugiej strony dwoch chlopow tez byloby fajnie, prawda. Wiec bez roznicy aby zdrowe,. A mj starszy synek w tym miesiacu, juz za tydzien konczy 2 latka. Ale ten czas zlecial

Hej, ja wlasnie dzis po skanie, wszytko ok. Tak fajnie bylo patrzec jak sie ruszalo, raczkami I nozkami machalo :P swietny widok

Gość Nadzieja E14
Anitko, ciesze sie, ze wszystko dobrze. U nas ok. Plamienia sie skonczyly. Mam tylko taki zolty sluz (przepraszam za szczegoly). Ale nie krwawie, wiec powinno byc ok. Umowilam sie na prywatny skan w sobote (to bedzie poczatek 10 tygodnia). Nie wiem, czy Wam pisalam, ale lece do Izraela w przyszlym tygodniu (!!!). Trosze sie denerwuje tym lotem...4.5 godziny. Niby nie ma przeciwskazan co do lotu samolotem, ale zeby byc 100% pewna, umowilam sie na ten skan. Takze w sobote napisze co i jak. Pozdrowionka :)

Gość witka27
Witam:) mozna sie dolaczyc? Jestem mama rocznej dziewczynki. Znow obudzil sie we mnie instynkt macierzynski i od dwoch miesiecy mysle i drugim dziecku a moj maz nie bardzo chce :/ dzie mam owulacje bola mnie jajniki nabrzmiały brzuch i odpowiedni sluz. W poludnie przytulalismy sie no i czywiscie skończył na moim brzuchu (sorki za szczegóły) po chwili ucieklam ddo lazenki ta sperme z brzucha wlozylam sobie w pochwe... ciekawe czy z tego cos będzie. Pewnie pomyślcie ze oglupialam. pierwsza ciaze staraliśmy sie dwa cykle

Gość gość
w taką ciąże z palca trudo zajść, też kiedyś próbowałam, nie wyszło, wyszła dopiero jak kończył normalnie i to po kilku cyklach

Gość Monika_Jakub
Hej mieszkam w Anglii chce miec dziecko ;) staramy sie z mezem i chyba cos jest okress mialam dostac 31 sierpnia a okresu brak,, piersi bez zmian ale duzo jem i mieszam rano lody zaraz kabanos ser i chipsy , ciagle chce mi sie siku brzuch mam dziwnie nabrzmialy i czasem czulam jak by mnie ktos ciagna kul w szyjke macicy czy cos z tego moze byc?

Gość witka27
Zrob test :) jesli jestes w ciazy na pewno juz ja wykryje