Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozumiem tego świata

Dlaczego w mężczyznach drzemie tyle okrucieństwa?

Polecane posty

Panowie, odpowiedzcie mi na pytania: - jak można doprowadzać do przelewu krwi? - jak można fascynować się rodzajami broni? - jak można znajdować przyjemność w zabijaniu? - dlaczego życie ludzkie nic nie znaczy? Nie mówię, że każdy facet ponosi odpowiedzialność za coś, co robili inni, ale wytłumaczcie mi to. Co w mężczyznach jest takiego, że pcha ich do zabijania?

Gość testosterooooooooon
:classic_cool:

Gość to niby mężczyźni są wszystkie
wszystkiemu tylko winni? :{

Gość uwaga, pojawił się dyrektore
znawca Wszechrzeczy :classic_cool:

1) kobiety tez do tego doprowadzają 2) to jest pasja jak każda inna, inni lubują się w łowiectwie, o=inni w tańcu, a niektórzy w broni - co nie znaczy, że jej używają 3) kobiety tez zabijaja 4) nie znaczy? KOBIETY TEŻ ZABIJAJĄ! NIE UOGÓLNIAJMY

Jednakże 99% spośród seryjnych morderców to mężczyźni :classic_cool:

Gość okrutnakobieta
to maska,żeby ukryć swoją wrażliwość. To wzorzec męskości wytworzony przez kulturę popularną ktora ma niską wartość intelektualną. Facetom się wydaje ze chcą być prymitywnym mięsem

.no niby tak. Ale chciałam stanąć trochę w obronie facetów. Kobiety też się zdarzają :D

Być może jest tak, że patriarchat nie dał się kobietom "wykazać" w okrucieństwie. Niedawno czytałam artykuł o kobietach, strażniczkach w obozach koncentracyjnych. Też zabijały bez skrupułów... Ale prawda jest taka, że wojny prowadzą mężczyźni. Jeśli wróg napada kraj, to się go broni, wiadomo, ale DLACZEGO wróg napada kraj? Dlaczego zabijanie rozwiązuje problemy? Co do jedzenia, miejsca do zamieszkania - no sorry, budujesz sobie dom z ciał zabitych? Żywisz się nimi? Chyba nie... Są bardziej humanitarne sposoby. Wiem, że prezentuję totalną naiwność, że człowiek ma w sobie mroczną stronę. Przeraża mnie to, co kryje się w człowieku. Pytam o to facetów, bo to od nich się oczekuje "pójścia na wojnę", to oni kochają filmy wojenne, to oni rozmawiają o typach karabinów i pojazdów opancerzonych. Jak można otwarcie się tym fascynować? Jak dla mnie to nieetyczne.

Zdarzają się, 1% to jest coś :classic_cool:

Gość kaczywąs
poczytaj trochę historii i może się dowiesz, że : większość bitew rozpoczęła się z powodu kobiety jakiś JEDEN wsadził kobietę do ciemnej i zimnej celi to ten DRUGI zorganizował ATAK na celę aby kobietę wyzwolić i już była wojna, czasem siedmioletnia i kto jest winien rozpoczęcia wojny ? oczywiście że kobieta

Gość okrutnakobieta
kobiety tez potrafią byc okrutne i dzielne wtedy np.gdy bronią dzieci

Koktajlowa - mówię o sytuacjach na wojnie. Co znaczy życie wroga po drugiej stronie? Co znaczyło życie całych wymordowanych wiosek w oczach tych, którzy zabijali?

Gość okrutnakobieta
kobiety od dziecka uczy się tłumienia agresji

Gość chyba zartujesz
odpowiem na to pytanie, jako mezczyzna ale od ciebie oczekuje odpowiedzi na pytanie... czemu kobiety sie kurwia? co nimi kieruje zeby sprzedawac sie za pieniadze?

Czytałam, oglądałam niejedno. Wiem, że były wojny toczone z powodu kobiet. Nie o to mi chodzi. Ja się pytam, dlaczego właśnie zabijanie ma rozwiązywać problemy.

Gość kaczywąs
gdy faceci piją , balangują lub grillują to jest pokój na świecie ale gdy kobieta zdradzi jednego i ucieknie z drugim to wojna jest pewna

Gość chyba zartujesz
jestes kobieta, wiec oczekuje od ciebie odpowiedzi, smialo

Gość sympatyczny 87.
ja tam nie lubię przemocy, ale wiesz Co to chyba przez Was kobiety tacy jesteśmy bo to wy lecicie na mięśnie.

chyba żartujesz - czyżbyś sugerował, że odpowiedź jest taka sama? Być może. Może niefortunnie zatytułowałam ten topik. Nie chcę aż tak operować stereotypami i walczyć z mężczyznami. To, co mnie przeraża i czego nie rozumiem, to sama idea zabijania w imię jakichś korzyści. A to, że tym zabijaniem zajmują się głównie faceci, to może inna sprawa.

Gość okrutnakobieta
kobiety kurwią się w równym stopniu co faceci, kurwią się często z kompleksów, nie wiedzą ile są warte.

A poza tym kurwienie się szarga godność. A gdzie w hierarchii wartości umieścisz życie ludzkie. Przed czy za godnością?

Gość chyba zartujesz
nic nie sugeruje, tylko zwracam twoja uwage na fakt, ze twoje rozumowanie jest idiotyczne :D chcesz wiedziec czemu ktos zabil, pytaj tego kto zabil bo ja rownie dobrze moge ciebie pyta czemu ktos zabija albo i czemu ktos sie za pieniadze puszcza, skoro juz stosujemy odpowiedzialnosc zbiorowa plci to tylko przyklad

Gość kaczywąs
a kobieta ma to w genach i uwielbia patrzeć jak dwóch facetów się o nią buje na miecze, noże , tasaki lub inne siekiery i kobieta krzyczy NIE róbcie sobie krzywdy ale w duchu myśli, że warto jednak było przyjść do tego teatru :)

Gość chyba zartujesz
a system wartosci kazdy ma swoj, wiec to gdzie ja co umieszczam ma najmniej do rzeczy

moja teoria jest taka ze kobiety powinny wiecej obciagac z połykiem :classic_cool: bo to tłumi agresje

Gość okrutnakobieta
gdybyś był mezczyzną nie wykorzystałbyś łatwej kobiety, jeżeli to robisz jesteś gorszą kurwą od niej

Ok, w porządku. Ale zobacz, co napisałam w pierwszym poście: Nie mówię, że każdy facet ponosi odpowiedzialność za coś, co robili inni, ale wytłumaczcie mi to. Co w mężczyznach jest takiego, że pcha ich do zabijania? Odpowiedź, że ktoś komuś ukradł kobietę nie jest dla mnie satysfakcjonująca. Oczywiście wiem, że chodzi o władzę, wpływy, pieniądze itd. Ale dlaczego to aż tak ważne, żeby po drodze zabijać?

Gość chyba zartujesz
pomijam juz kwestie wykorzystania :D ale nie chodzi tu o to kto jest kurwa :D 🖐️