Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drjuuyklui;li

CZY JESLI NIE PIJE W OGÓLE WODY MINERALNEJ ( TYLKO CAŁY CZAS CZARNA HERBATE) TO

Polecane posty

Gość drjuuyklui;li

mogę zaszkodzic zdrowiu?

Gość drjuuyklui;li
ejj nie no powaznie pytam:)

Gość cgnjhykugl,yhi
UP

Gość nie przesadzaj
ja tez nie piję wody mineralnej, tylko herbatę i kawę - czasami soki owocowe - i żyję!

Ja piję wyłącznie czarną herbatę. Niewiele kawy. Mineralną tylko latem i to gazowaną. Soków z kartonów nie, bo mnie uczulają. Czasem jakiś kompot. I żyję:) Ale co będzie dalej...?

Gość jasne jasne jasssssne
tez nie pije wody mineralnej. nie lubie.

Gość u mnie to poszło tak
mineralną pije tylko w lecie, poza latem to mi od wody zimno

Gość cgnjhykugl,yhi
ale woda mineralna lepiej wpływa na skórę, na metabolizm organizmu, na wszystko... Moja kolezanka odkad zaczela pic wode mineralna 1,5 l dziennie, a reszta herbata soki to ma włosy i skórę w lepszej kondycji. Serio! Tez sie dziiwłam:-O

Gość u mnie to poszło tak
ja też mam w niezłej kondycji :)

Gość kropa.
tak jest jak piszesz wyżej. dobrze jest pić sporo wody mineralnej, nawadniasz organizm i skóre od wewnatrz więc korzystnie wpływa na cere. czarna kawa w wiekszych ilościach jest niezdrowa, proponowałabym zamienić ją na zieloną lub biała bądź owocową ;)

Gość kropa.
czarna herbata of course * ;)

Gość cgnjhykugl,yhi
no własnie, poza tym słyszalam ze nawet lepiej sie msli i uczy jak sie pije duzo wody

Gość widzę że jesteście dobrym
targetem reklam wód mineralnych :) Człowiekowi do zycia potrzeba 1.5 l płynów dziennie. Zupełnie obojętne jakich. Zupa też wchodzi w grę :)

Ja piję około litra dziennie wody żywiec niegaz. Umarłabym z pragnienia jakby mi zabrakło :o Raz na kilka dni kupuję zgrzewkę. Kawy nie piję w ogóle a herbatę sporadycznie u kogoś w gościach. Na cerę i włosy nie narzekam. Czuję się zdecydowanie lepiej niż wtedy jak opijałam się slodkimi sokami.

Ja piję głównie pepsi und cole :classic_cool: Do tego jedna kawa dziennie ale nie codziennie Soki, herbata, woda - tylko sporadycznie :O Ale tak lubię i nie narzekam na stan zdrowia czy zębów

Aha kiedyś namiętnie piłam tylko czerwoną herbatę - Rooibos, ale prawdziwą z suszu nie jakieś torebki, jak dostałam kamieni w nerkach, wg lekarza od tej właśnie herbaty to musiałam przestać :( Ale to było uzależnienie, jakbym dzisiaj się raz napiła to bym już piła dalej ciągle tylko to :D Kilka dzbanków dziennie potrafiłam zaparzyć i pij szklankę po szklance :D

Gość cgnjhykugl,yhi
Serduszko puka w rytmie HH Ja piję około litra dziennie wody żywiec niegaz. Umarłabym z pragnienia jakby mi zabrakło Raz na kilka dni kupuję zgrzewkę. Kawy nie piję w ogóle a herbatę sporadycznie u kogoś w gościach. Na cerę i włosy nie narzekam. Czuję się zdecydowanie lepiej niż wtedy jak opijałam się slodkimi sokami. o tym mowie- ze warto pic wode ktos wyzej napisał "obojetnie jakie płyny" - to nieprawda, odsyłamCie zdo podrecznikow studentow dietetyki, tam wyraznie zaznaczone sa roznice

Gość kropa.
widze, ze jestescie dobrym - nie masz racji. woda wyplukuje toskyny z organizmu, zupą ich nie wypłukujesz ;)

Też nie piję mineralki tylko herbatę, chyba bym musiała być wielbłądem żeby codziennie wypić jedną butelkę.

Gość metafizyka0
a ja pije ostanio tylko wode mineralna, kiedys jej nie lubilm ale po jakims czasie przywyklam i szczerze wole pic wode niz np coca cole (ktora zawsze pilam) .. dziwne co :D

Gość aaaaaaaaaaaaaaaamkuxc
Matko ja nie wierze , ze ktos jakis jest kto wody nie pije!, a juz napewno nie kobieta:) zrozumcie. herbata odadnia a nie nawadnia!!!!!!!!!!!!!!A czarna to wogle nic nie daje, po co ja pic, jak juz to zielona ale trz trzeba pamietac o uzupelnianiu wody:) ludzie woda to podstawa!!!! ja 2 l dziennie,od lat.

Gość a potem sie dziwicie
ze tradzik, za zatwardzenia, ze glowa boli, ze watroba boli, ze sucha skora... robicie sobie krzywde nie pijac przynajmniej 1,5 l wody dziennie. Moze teraz tego nie zauwazacie ale taka jest prawda. Ja pije conajmniej 2-3 l wody dziennie i dobrze mi z mysla ze wyplukuje z organizmu toksyny itd;) no ale kazdy robi jak uwaza :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaamkuxc
matko a cola czy gazowane te wszystkie toksiki- to piłam jako dziecko ostatnio, jak to mozna pic, a wogole codziennie??jessuu

Gość zahukana w wilekim miescie
kazdy robi tak jak mu pasuje, ja raz wypilam 2 litry wody i znalazlam sie w szpitalu, moje nerki odmowily posluszenstwa. kazdy czlowiek jest inny, kazdy moze miec inne potrzeby

Gość pomarańczka^^
Wiesz co myśle tak jak poprzedniczka, każdy jest inny każdy ma inne potrzeby i jego organizm inaczej reaguje :) Nie ma co się zniechęcać, ani zmuszać się do picia czegoś innego widocznie ty potrzebujesz pić taka herbatę skoro jeszcze CI się nie znudziła ;) Jeśli jednak obawiasz się to wejdz sobie na stronkę klubu miłosników dobrej herbaty :) możesz poczytać sobie i dużo dowiedzieć się o herbatach - może coś Ci to podpowie a może skusisz się na jakieś nowe smaki ;)

wykończycie nerki i się wrzodów nabawicie :( ja od 2 lat pije tylko wode niegazowana i muszę przyznac że czuje się lepiej. wcześniej jechałam na colach i innych świństwach, a teraz juz tak przywykłam do wody że nie chcę pić nic innego :)

Gość hania 77
ja z kolei wody nie tykam, nie jestem w stanie się do niej zmusic jest kompletnie bez smaku dla mnie, za to pijam nalogowo herbaty w każdej postaci, i w sumie tylko to :) pomarańczka^^ należę do tego klubu, więc potwierdzam co mówisz, można naprawde fajne rzeczy tam znaleźć, poczynając od przepisów na herbaty, przez informacje o herbatach to na konkursach i aplikacjach kończąc :)

Gość pomarańczka^^
tak zwłaszcza te aplikacje są niczego sobie :)) mnie szalenie zainteresował komiks DIlmah , nie dość, że można świetnie spędzić przy nim czas to jeszcze można wysłać swój pomysł na historyjkę na konkurs :)) mam słabość do gadzetów więc liczę, że ten tablet wpadnie w moje ręce! ;)

Gość joska__
O drogie Panie musicie mi wybaczyć ale konkurs na komiks Dilmah zamierzam wygrać ja ;) szkoda, że już brakuje mi pomysłów w wymyślaniu historyjek ;) ale widzę, że na facebooku Dilmah wiele ludzi pokazuje swoje dzieła i nie ukrywam niektóre potrafią być inspirujące ;D dlatego strzeżcie się bo będę walczyć ;D