Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka.jadna.ja

separacja w sadzie-jak wyglada ?

Polecane posty

Gość taka.jadna.ja

witam! mam takie pytanie do osob ktore przeszly formalna separacje niedlugo i mnie to czeka- separacja z winy meza ichcialabym sie zapytac jak taka sprawa wyglada w sadzie ? o co pyta sedzia-jakie zadaje pytania ? jak to w ogole wyglada od podszewki bede wdzieczna za kazda pomoc pozdrawiam! a i separacja bedzie w sadzie okregowym w Bydg, czy ktos wie jak dlugo trzeba czekac na termin rozprawy? ja wniosek zlozylam w styczniu i do dzis cisza :-o a wiem ze sad odebral moj list bo dostalam potwierdzenie

Gość Weronika

Wszystko zależy od sytuacji. Na pewno sędzia sprawdza, cy doszło do rozpadu, dlaczego, kiedy ostatnio spaliście ze sobą, kto się zajmuje domem, dziecmi, czy jeździcie razem na wakacje itd. Jeśli jesteście zgodni, to będzie to szybkie-jeden raz, ale jeśli są problemy czy rozbieżności, to zaczynają się schody. Na rozprawę co najmniej parę miesięcy poczekasz. Polecam się skontaktować z prawnikiem. Ja we Wrocku korzystałam z Iwo Klisz i wspólnicy i bardzo mi pomogli, nie wiem czy bym dała radę przebrnąć przez to bez pomocy specjalistów.

Gość sandra

Czasem to nie warto przedłużać agonii związku. Mój mąż wniósł o separacje, a ja po rozmowie z mecenasem Dziedzicem właśnie z tej kancelarii zdecydowałam się na rozwód. Sąd podzielił moje zdanie, że nie ma czego ratować i się rozwiedliśmy. To była najlepsza decyzja z możliwych, bo nie musiałam się kolejny raz z moim mężem spotykać w sądzie. Oszczędność czasu, pieniędzy i nerwów... Mecenas bardzo konkretny, powiedział mi jak to będzie wszystko w sądzie wyglądało, wytłumaczył mi też różnicę między rozwodem a separacją, bo w sumie to nie do końca wiedziałam czym to się różni...