Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maatyla

Pierwsza miesiaczka... Wygląd itp.:)

Polecane posty

Hej:) No ja mam 12 i pół lat:) podkreślam: PÓŁ:p No i ogólnie, mam takie pytanko: czy pierwsza miesiaczka zawsze musi być taka 'krwista'? Chodzi mi oto jak ona wyglada...:) No i np jak jestem sobie taka ja:) i 16.12.10 przychodze do domu patrzę a tam trochę krwi i taki brazowy sluz, ciągnący- ohyda/ochyda. To było tak z 5 dni, tylko ten sluz np był czarno- krwisty. Dodam ze przed tym okresem sluzowatym, miałam silne bóle brzucha, głowy, mdłości i ogólnie objawy miesiaczki... A w trakcie tego dziwnego sluzu- Straasznie mnie brzuch bolal itp. Po 32 dniach sytuacja sie powtórzyła- tylko było wiecej krwi. Dodam ze w obu przypadkach było tego tak mało, ze dwie wkładki wystarczały na Dzien... A No i generalnie to mam cyce- małe, ale są:), biodra, talie itp.:) Piszcie:)

Zapomniałam: mam 167cm:) i 41/42 kg... PS: tak przy okazji to- to dobra waga? Koleżanki mówią eee, ze mam anoreksje i ogólnie, ja jestem szczupła, moja mama tez.. Ja jestem szczupła a nie WYCHUDZONA!;)

Hej maatyla;) Witam cie ponownie tyle,że na tym forum:) Moim zdaniem to była miesiączka. Twoja waga jeśli chodzi o miesiączkę to nie jest zła. Jeżeli chcesz sprawdzić czy masz nie dowagę do wpisz w google; BIM i wejdź w 1 i tam sprawdzisz czy masz niedowagę itp. Prawidłowa waga do miesiączki mówi się ,że powinna być od 40 kg. ale niektórzy maja ciut mniejsza i miesiączka u nich występuje normalnie:) Mój przypadek; Ja swoja pierwszą miałam bardzo krwistą. I do tego bolał mnie masakrycznie brzuch, a moja druga była lekko brązowa i było tego mało...:/ Też mam dylemat czy to była moja druga miesiączką ;/ Pierwszą już miałam więc jak ta wystąpiła po 28 dniach to to tez powinna być miesiączka;) Martwi mnie tylko że była tak jasno brązowa:/ jeżeli ktoś umie odpowiedzieć na moją notatkę też proszę o odp. Ps. Maatyla fajne forum:)

Monia: dzięki:) Jestes pierwsza osoba na moim forum:p zaszczyt:p z tym BMI to fakt- 14,7:) PS: forum fajne bybylo gdyby sie rozroslo:)

Jak chcecie to możecie pisać...:) O sobie tez..:) Jak u was wyglądały pierwsze mierwsze miesiaczki, ile mialyscie lat No i ogólnie:)

Gość deszczowa piosenka...
Wiesz ja swoją pierwszą miesiączkę pamiętam do tej pory. Jak się szczyciłam tym że już kobietą jestem hehe. Miałam właśnie taki brązowo- czerwony śluz przez pierwszy dzień, na następny dzień miałam trochę wiecej. Następną miesiączkę dostałam oczywiście nieregularnie (do tej pory z reszta nie mam regularnej, ale ginekolog powiedział mi, że o ciąży to się powinno unormować) miałam już normalne krwawienie.

Deszczowa Piosenka: dziękuje za komentarz:) mi tez mama często opeiaa ze ona do dzisiaj pamięta ten wielki Dzien:p

Co do mojej pierwszej notki- to chodzi oto czy to była pierwsza a potem druga miesiaczka... Proszę piszcie:) PS: Monia: na naszym forum napisałam ci Juz ze to na 100% była miesiaczka:) nie Maartw sie i czekaj na następna:)

sorry że wczoraj mnie nie było ale zaspałam. Dzisiaj jak tylko wstałam to miałam strasznie dużo przezroczystego śluzu.

Gość magnezzzz
hej kobietki;) jestem mama nastolatki(tez 12 lat i prawie poł;) ) i piewszy okres swojej corki pamietam lepiej niz swoj:).miała 10 lat 4 miesiące! moj byl skąpy i nieregularny przez pierwsze 4 cykle .potem juz bylo w miare ok. cora od początku miala okres normalny i regularny az mnie to troche dziwilo.bole brzucha miala straszne:(wymiotowala z bólu i plakala :( teraz jest juz ok. wszystko z wami ok.poczatkowo takie plamienia w terminie miesiączki sa normalne.nieregularnosc i bóle tez.wszystko to wina hormonow.macie na to 2 lata-tyle czasu normuje sie praca organizmu,hormonow. :)

Dziękuje pani, za komentarz:) Pani córka- 10 lat, jak moja siostra:)

Gość eureka120
hej dziewczyny. ja pierwszy okres dosalam w wieku 14 lat, pamietam ze czekalam na ten moment, bo kolezanki juz mialy. ja miesiaczke dostalam w szkole i zwolnilam sie do domu. nie bylo to duze krwawienie. ale pierwsze trzy lata byly straszne. krwawienie bylo intensywne i trwalo od 6-8 dni. unormowalo sie to dopiero po trzech latach wlasnie i teraz krwawienia mam 4dni, ale bolesne. czasami z lozka ciezko wstac, no i wymioty mecza :/ o i nieregularne cykle, bo raz to jest 28 dni, kiedy indziej 36 czasami ponad 40 dni. raz sie nawet zdazylo 16. al lekarz tez mi powiedzial, ze po urodzeniu dziecka powinno sie unormowac cykle i powinny zniknac wymioty. teraz bym sie chetnie cofnela do czasow bez miesiaczki. ale niestety taki nasz zywot :D

Eureka: miło ze coś napisałas:) A co sądzicie o mojej "miesiaczce", ona w końcu jest miesiaczka czy nie...?

Gość nie moge z was
jakie rozmowki xdd dzieeeci to naprawde nie jest forum dla was tylko dla osob starszych

Nie nawidze ludzi, którzy nie maja nic do powiedzenia a jednak komentują..:o

Gość carmen155
:P czesc:P