Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnimmm

co na ropiejące oko????

Polecane posty

Gość mnimmm

synek ma 1.5 roku, wczoraj miał czerwone jedno oko, dziś po obudzeniu miał je zaropiałe. co prawda zaczerwienienie zniknęło, ale ta ropa mnie niepokoi, co mogę poradzić ???

Gość mnimmm
Izabelaaaa26 dziękuję za radę na pewno spróbuję :) zapomniałam, że rumianek w wielu przypadkach jest zbawienny :)

Gość mnimmm
tak, tylko, że ja nie mieszkam w Polsce i tu na takie życzenie leków i kropelek nie przepisują.......dziecko nie ma całego zaropiałego oka, nasila się to po spaniu, nie wygląda to ładnie, w sumie to chyba nawet dziecku nie przeszkadza, ale mnie jakoś drażni... duże jest prawdopodobieństwo uczulenia na rumianek???

Nie ryzykuj z tym rumiankiem Przemywaj czystą, przegotowaną wodą. Od zewnątrz do wewnątrz kazde oko, za każdym razem nowy wacik. Nie raz miałysmy problemy z ropiejącymi oczkami więc zaufaj mi:) Mocno są zaklejone po spaniu? Bo jeśli dziecko ma problem z otwarciem oczu to i tak musisz się udać do pediatry... Przechodzi teraz jakąś infekcję?

Gość Izabelaaaa26
Ja tam mojej córce (ma 5 miesięcy) aplikowałam to dwukrotnie i nic się nie działo, a zaczerwienienie i ropienie zeszło.

Mojej 2 miesięcznej córci rumianek pogorszył sprawę. Chciałam sama wyleczyć, bo nie chciałam jej ciągać do przychodni i było tylko gorzej. A lekarz przepisał jakieś kropelki do oka i następnego dnia już śladu nie było po ropie.

Gość to pewnie
zapalenie spojowek mocna czarna herbata lepsza jest od rumianku a w jakim kraju mieszkasz?przeciez wszedzie dostaniesz leki do oczu albo idz do apteki i kup cos na infekcje oczu niby dziecku nie przeszkadza ale infekcje oczu moga sie ''paprac''

co to za kraj, gdzie nie leczy się infekcji oczu u niemowląt? ale skoro naprawdę nie masz jak zdobyć kropli to kup ampułki z roztworem soli fizjologicznej i tym przepłukuj oczka.

no faktycznie, złapałaś mnie za słówko - happy?

Gość moja niedawno miała ropiejące
oczka i przemywałam ciepłym rumiankiem i pomogło,ma 2 lata.

Gość mojemu tez ropialo
mojemu synkow ropalo oczko jak mal tydzien, polozna wtedy mowla mi "tylko nie rumankem, bo wysusza spojówki!" poleciła przemyć oko solą fzjologczną (która już jest na recepte, moze ktos wie dlaczego?) sól pomogła po pierwszym przesmarowaniu.

Gość mojemu tez ropialo
coś mi "i" nie wchodzi, sorry za błędy :)