Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezapominajka26

UwAgA!!! NORDEA Poznań OFE u. Dąbrowskiego i Żniwna to OSZUSTWO

Polecane posty

Byłem tam... na początku dałem się nabrać. Zapłaciłem 50 zł za niekaralność (teraz nikt mi za to nie zwróci, a niekaralność mogę do kosza wyrzucić,jest ważna krótki okres od wystawienia..). Odbyłem szkolenie,zawsze są we czwartki... pogadanka na stosunkowo niskim poziomie jak na Bank, do tego egzamin, który podobno miał być "państwowy",ale zaliczyłbym ten egzamin raczej do "zbiorowych". Po tym wszystkim zostawiasz im 106zł, bez pokwitowania...na uzyskanie licencji, za którą każą Ci czekać 28 dni, ale jeszcze tego nie wiesz... Masz przyjść w poniedziałek. Myślisz, że zaczniesz pracę, dostaniesz wskazówki, numery kontaktowe, i całą masę informacji co dalej. hahah Zamiast tego dowiadujesz się, że za pół roku masz GWARANTOWANY AWANS (słyszał ktoś takie coś już??),że jesteś WYRÓŻNIONY, i ze... WARUNKIEM współpracy jest wpłata 1500 zł (słownie tysiąc pięćset złotych) na założone przez nich Twoje konto finansowe, oczywiście pieniądze mają być przyniesione na jutro ewentualnie proponują na środę jeśli ktoś (tak jak ja) zrobi Wielkie Oczy!!! REASUMUJĄC : * nie ma umowy, którą chciałbyś zawrzeć zaczynając pracę, * nie masz pracy, ponieważ możesz ją zacząć za 28 dni... ale * masz im wpłacić 1500zł na SWOJE konto finansowe, które oni Ci natychmiast zakładają POBIERAJĄC ZA TO SPORĄ PROWIZJĘ do własnej kieszeni. A Ty nie możesz tego konta usunąć przez okres dwóch lat! Więc zarabiają na Tobie przez dwa lata a Ty dwa razy do roku masz obowiązek wpłaty na konto półtora tysiąca złotych, bo jeśli nie to spotka Cię przykra finansowa niespodzianka.... nie chcę nawet myśleć co by było dalej Ach, od umowy miało być 155zł zarobku! na trzeciej rozmowie dowiadujesz się, że to chodziło o agentów, a Ty będziesz miał 25zł od umowy!!!.... i zaczniesz się zastanawiać nad własną inteligencją, gdyż zarzucą Tobie,że "nie słuchał Pan uważnie na szkoleniu", choć tę informację otrzymałem na pierwszej rozmowie w pustych ścianach i byłem sam z osobą rekrutującą, więc "chyba jednak" mówiła do mnie!!! Odzyskałem tylko część pieniędzy po tej historii, straciłem też sporo czasu na to wszystko, ale jeśli mam pomóc innym tego uniknąć weźcie sobie do serca to co napisałem,pozdrawiam wszystkich mądrych ludzi zaglądających na fora.

Dzięki za radę , spróbuję. Tylko taka skarga niewiele może zdziałać, składałem dawniej skargę na instytucję i odbiło się echem. A pisma umiem pisać z polotem, wierz mi... Dopieszczam takie pismo przez kilka dni i wysyłam dopiero gdy efekt mnie zadowala. Mimo to pomyślę o tym, nawet szukałem już instytucji, które mogą być nad Nordeą w Poznaniu...

Gość Zacznij pismo od
Wy, kurwa jebane skurwysyny...gwarantuję Ci, że odzew będzie :classic_cool:

Gość TomekJelonek
Dzięki za cynk - byłem z nimi umówiony na sobotę.. Czyłem, że za łatwo to wszystko idzie. Pozdrawiam

Gość sprawiedliwy
Na miejscu osoby, która to napisała należałoby bysie zastanowic czy w niedługim czasie niezajmie się nim prokuratuara za pomówienia i oszczerstwa. Szykuj kolego kase bo jesteś na tyle głupi , że oskażasz bez konkretnych dowodów , a do tego używasz nazwy renomowanej firmy . Szykuj sobie już adwokata bo bedziesz potrzebował wiele kasy.

Gość zwykła komórka
a skąd ty sprawiedliwy wiesz, że bez dowodów??? Moze NAGRYWAŁ ludzi, którzy mu takie propozycje składali? Może świadków ma? Rozumiem, że najlepszą obroną jest atak i chciałbys stołek zachować... ale czasami za błędy trzeba zapłacić :P

Gość niezodowolony
Nikomu ten chłopak nie wiąże rąk. Można samemu spróbować czy pisze prawdę. Ja mu wierzę, dlatego że znam podobny przypadek. Ale nie będę go opisywać,ponieważ to nie maja historia. Popieram pierwszomówcę tego wątku.

Gość xxxx83
witam ja równiez byłam umówiona na spotkanie w sprawie pracy. Najpierw odbyło sie szkolenie na miejscu w Gnieźnie po szkoleniu pan powiedział że dla kilku z nas ma lepszą ofertę pracy ale powie nam o nie na miejscu w poznaniu. Pojechałam okazało się że dostane super oferte pracy 1700 zł pensji i jeszcze 25 zł za każdą umowę od pracowinikówk których będę nadzorować ale muszę wpłacić 1000zł na lokate którą oni zaraz mi założą. Najdziwniejsze jest to że na blankiecie wpłaty nie pisało wpłata na lokatę tylko wpłata na ubezpieczenie? troche dziwne wg mnie. po dwuch dniach namysłu powiedziałam ze dziękuję za dalszą współpracę. oni bez żadnego ale przyjeli. kilka osób z które były tam ze mną wpłaciły od razu ten 1000zł ale nie wiem co z nimi dalej. może akurat..... pozdrawiam wszystkich co mieli z Norbeą doczynienia.

Gość cooool?er
a ty jestes facet czy baba? bo nick nie zgadza sie z koncowkami -/łem

Dziwie się co tu piszecie bo mi również zaproponowali wyższe stanowisko czyli menadżera pensja owszem 1700 zł. i jeśli chcę mogę wpłacić na lokatę 1000 lub 1500 zł ale nie muszę. Jeśli wpłacę to to stanowisko które mi zaproponowali będę miała nie za 6 miesięcy ale za 5, lecz aby mieć to stanowisko należy przejść szkolenie i plus do tego wykonać zadania które były na tej umowie Czyli m.in. pozyskać osoby, które w danym miesiącu muszą zawrzeć dana ilość umów, czyli tak naprawdę nie ma nic za darmo. Tylko za swoją pracę i podejście do tego. Wykonasz zadania obejmiesz stanowisko nie wykonasz nie dadzą Ci. Muszą Cię najpierw sprawdzić czy się nadajesz bo po co im osoba, która siedzi i nic tak naprawdę nie robi. A oprócz tego, że zarabia Twoja grupa osób, którymi rządzisz to jeszcze na tym Ty zarabiasz, więc powinno Ci zależeć na tym, aby mieć jak największą grupę osób i jak najlepsze wyniki. Pozdrawiam :)