Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

Gość Wojtek 23
Jak zrobić kanapkę z masłem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIKUŚ21
Ja na obiad będe miał SPAGHETTI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mateusz 16
lubie majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojtek 17
jak wlać wode do szklanki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojtek 17
jak zrobić frytki na zimno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIKUŚ21
Idiots, Idiots every here

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wojtek 23
Robisz frytki i wsadzasz pod zimną wodę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiktoria123456789
ja na obiad będę mieć frytki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wojtek 23
Jo mom na obiad placki tarcicne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mateusz 16
ja mam pasztetówke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mikołaj21
ja mam na obiad kotlet z kurczaka z ziemniakami i surówką. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wojtek 17
jak zrobić placki ziemniaczane? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola19iAneta13
Dziś na obiad mam rybę po Grecku i kompot babcinej roboty. Na deser brzoskwinie w galaretce z bitą śmietaną i truskawkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ulaaa15
JAką lubicie najbardziej herbatkę? bo ja na sucho :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Patrycja 20
JA MAM RYBE :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pysia-mysiaxx
Dorsz frytki i sorowka Ewa przyjdzie ale dopiero za pol roku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ola19iAneta13
I

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej mam pytanko
- zupa z soczewicy - filety panierowane z piersi kurczaka z ziemniakami i ogorkiem kiszonym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kebab na mieście
puszka piwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buraki pieczone
w ognisku miodzio

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie gotowac
Zupa grzybowa i danie po cygansku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczyny prosze
wiecie dlaczego ewa 33 juz tutaj nie pisze? Bo ktos z jej pracy ja rozpoznal tutaj na kafe :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
a tym kims jestes niechybnie ty ;) a na obiad: pieczony dorsz, bialy ryz, salata rzymska z papryka i avocado z sosem maslankowym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss
jak sie robi tego dorsza dokladnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
bierzesz blaszke do pieczenia. kladziesz na nia foie aluminiowa. filet z dorsza myjesz, suszysz i ktoisz na takie kawalki, jakie ci potrzebne. na blaszke (folie) lejesz troche oliwy i rozsmarowujesz. kladziesz na to kawalki ryby. na rybe tez lejesz troche oliwy i rozsmarowujesz. teraz sypiesz przyprawy - sol i pieprz na pewno. dobry smak nadaje rybie pietruszka i troche czosnku. ja mam taka mieszanke: czosnek, piepruszka i ostra papryka. ryba sobie stoi z przyprawami pare minut, zanim sie nagrzeje piekarnik do 220*C. przed samym wstawieniem do piekarnika kropisz tybe sokiem z cytryny. pieczesz 15-20 min, w zaleznosci od grubosci filetow. nie nalezy zalowac oliwy, bo dorsz bedzie suchy. mozna tez dac troche masla, jak ktos lubi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
* kRoisz i Rybe ;) (czasem za szybko stukam i potem sa tego ofekty)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss
dzieki :) ale kroisz ze skora czy bez? w dzwonka czy kwadraty? a moze lepiej by bylo ja cala przykryc ta folia zeby nie wyschla i sie fajnie przeparzyla?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
kupuje filet bez skory i kroje go na jakies tam nieregularne kawalki, jak akurat wyjdzie. czasem do kupienia sa juz mniejsze kawalki. orientacujnie, to pol kilo na 2 duze lub 3 mniejsze porcje wypada. nigdy nie pieke ryby przykrytej, bo chce, zeby sie przypiekla, a nie ugotowala :) jezeli nie pieczesz zbyt dlugo i ryba jest natluszczona, to nie powinna wyschnac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss
dzieki :) ja podobnie robie lososia, z tym ze nie daje nic tluszczu, bo juz jest tlusty. na wierzch daje zielony koperek i pieke tuz pod goracym grillem. tez wychodzi pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×