Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

Gość podpowiem z ubocza ....
ja tez :) kiedys tylko lososia pieklam, ale potem zauwazylam, ze mozna tak samo kazda rybe i o ile to latwiej i smaczniej :) czasem pieke pod grilem, czasem tak normalnie, ale musi byc wysoka temp. zeby ryba sie szybko spiekla i nie wyschla, ani nie ugotowala.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej mam pytanko
dziewczyny, jaka surowke polecacie do takiej rybki pieczonej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
trudno mi cokolwiek polecic, bo uwazam, ze kazda bedzie dobra, cokolwiek lubisz :) na pewno wszystko na bazie kapusty i salaty. z kiszonej kapusty moze nie, to bardziej do smazonej ryby, bo pieczona jest, uwazam, do kiszonej kapusty troche za delikatna. osobiscie raczej robie warzywa na cieplo niz surowki. np. do ryb uwielbiam zapiekane szparagi, albo brokuly na parze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss
dobry pomysl z tymi warzywkami na parze :) ja prawie zawsze robie salatke z salaty lodowej, pomidora i cebuli, do tego sos vinegret. jak robisz te szparagi, obgotowane zapiekasz pod jakims sosem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
nie, nigdy zadnych warzyw nie gotuje przed pieczeniem, bo to by sie mijalo z celem :) myje szparagi, odlamuje twarde koncowki i klade na tacke do pieczenia, po czym posypuje przyprawami i skrapiam oliwa. niektrorzy lubia cytryne do szparagow, ja nie probowalam. zapiekam je tak w piekarniku az beda dobre :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
o, i mozna posypac pod koniec startym twardym serem, chociaz tego tez nie probowalam. b. lubie salate z pomidorem i cebula. z tym, ze w sumie wole ciemniejsze salaty, np. rzymska. lodowej w sumie juz b. dawno nie jadlam .... ale jest fajna, chrupka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss
ja tak samo, ale zamiast je piec - smaze. myslalam, ze pieczenie je wysuszy na wior, ale z tego co piszesz - chyba nie... byle nie za dlugie to pieczenie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
nie wysuszy :) tzn. trzeba miec baczenie na ten piekarnik, bo szparagi sa na tyle delikatne, ze minuta za dlugo i zrobia sie takie flaki lykowate ;) ja ostanio tak poszlam na latwizne i prostote, ze prawie wszystko pieke w piekarniku, ziemniaki, dynie, szparagi, mieszanki warzyw pokrojonych .... mam zamiar czesciej robic brukselke, bo normalnie to jej nie znosilam, ale jak raz w gosciach sprobowalam pieczona, to byl to szoque! ;) pieczarki pieczone, slodkie ziemniaki, cebula - pycha :) wszsytko nabieta takich esencjonalnych, slodkich smakow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss
tez musze wyprobowac ta brukselke :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza ....
pamietam wtedy ta pani podala na duzej tacy pieczone brukselki (polowki), pieczarki i spore kawalki czerwonej papryki. wszystko wymieszane z oliwa i ziolami. pyszne i eleganckie smaki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fredyroz
haha porylam sie dzisiaj... szukalam w internecie przepisu na krem do ciasta, bo chcialo mi sie slodkiego, zrobilam taki najprostszy bo ladnie prezetowal sie na obrazku. MASLO CUKIER PUDER 2 LYZECZKI MLEKA to jest krem do mufinek.. nic innego nie moglam znalesc, wiem mozna dodac jeszcze do tego budyn.. ale w dalszm ciagu uwazam ze jest to ochyda!!! strach to jesc...jakbym jadla maslo zyzkami, strata produktow. Jak ktos ma przepis na porzadny krem do ciast prosze napisac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ugbhwebrfghwerb
fredyroz OHYDA,nie ochyda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie znam sie ale ....
z czego ma byc PORZADNY krem jak nie z masla - z margaryny?? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fredyroz
ok, margaryna tak ale, nie jesc sama margaryne z cukrem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie znam sie ale ....
zeby w ogole JESC margaryne? ohyda! plastik! moze jeszcze mydlo zjesz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pączki jakie pyszne
z różą faworki mmmmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuku to znowu ja
Wieprze-duchy karkowkowe ozyly i pozarly Ewe,dlatego juz nie pisze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na śledzika idę
:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żenujące jest to, że ewka
niby miała zniknąć z kafe a dalej podnosi ten głupi temat pod pomarańczami :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
o, to powiedz ktore pomarancze sprawdzilas ze sa ewka? czy to tylko twoja paranoja? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość słodkich Walentynek
👄 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nawzajem ....
❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczak w ziołach
pieczone ziemniaki z masłem surówka z selera z sokiem cytrynowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w lodówce jajka
tuńczyk jogurt brokuł ser żółty będzie z tego obiad? sama śmieciówka:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bedzie bedzie, ja robiłam
dzisiaj zapiekankę makaronową z tuńczykiem: makaron, sos pomidorowy lub ketchup, ser zolty, ogorek konserwowy, kukurydza, tunczyk, cebula, sol, pieprz, oregano, ziola prowansalskie, znowu makaron i ser zolty i tak warstwowo. Pycha wyszła ;) Oczywiście możesz zrobić z brokułem i też będzie dobra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziękuję, prosty i smaczn
ny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×