Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

Zupa z lanymi kluseczkami na skrzydełkach z pietruszką, marchewką, porem podobnie jak ryżowa a na drugie łazanki Ewo witaj🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aewrfwaerfe
Ewa, 33 i po co tutaj wróciłaś?Po to aby wszem wobec informowac ,że np.jestes na urlopie i moze jeszcze napiszesz,ze byłaś w klopie. 42 latko,temat brzmi "Ewa 33 co masz dzis na obiad??????"a nie ewa 33 co w danej chwili robisz lub co masz zamiar robić ,czy co robiłaś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ulżyło Ci? to dobrze, bo napinanie się nikomu nie służy jak to od razu można poczuć ludzką głupotę... 5 minut i już jest...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a zmieniając temat na właściwy
pizza z knajpy na rogu, nie mam weny na gotowanie dzisiaj :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja jednak wymyśliłam kapustę z grochem i grzybkami do tej szynki, żeby ostrzej trochę było 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ggfhkjln.m
a ja jednak wymyśliłam kapustę z grochem i grzybkami do tej szynki, żeby ostrzej trochę było z no ewka, napinanie sie i zatwardzenie masz murowane po takim menu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hej mam pytanko
aewrfwaerfe - jeden z ograniczonch przypalow, ktore wlaza na fora po to, by robic "gale" ze swojej "ineligencji":D jesli chodzi o kapuste z grochem, to ja znam tylko te wigilijna (przyznam szczerze, ze nie przepadam za nia :-o ), ale musze sprobowac tez z miesiwem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mocnakawa
Zupa warzywna na boczku Makrela smazona z ziemniakami Surowka z salaty lodowej, pomidora, cebuli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziś wszystko z piekarnika - samo się robi, tylko najpierw trzeba nakroić i poukładać: plastry karkówki na dnie, na to ziemniaki i pieczarki tylko surówkę dorobić i gotowe 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja naprawdee
ta karkowka z tymi pieczarkami tak bez przykrycia czy w brytwannie. dosc dobry pomysl, bo robota zadna, faktycznie. ale najpierw ja obsmazasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia w sumie całe mięso było zakryte ziemniakami i pieczarkami mięsa nie obsmażałam, tylko zapeklowałam na trochę w przyprawach i oleju ślicznotka, święta dla mnie tylko symbolicznie, więc kupiłam biała kiełbasę, upiekę, będzie żurek (2 butelki stoją już w lodówce) z kiełbaską i jajkiem, jakieś jajka faszerowane, pewnie mięso jakieś upiekę, może schab ze śliwką, a może nie, jeszcze o tym nie myślałam, chociaz większość zakupów juz zrobiłam, bo przecież tydzień przedświąteczny w sklepach to będzie makabra 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jest dobrze, bo mięso zostło
ziemniaki z piekarnika + mix sałat z vinegretem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z
piekarnika?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katolina21
Ja dzisiaj rosołek, a jutro makaron z białym serem twarogiem i kiełbaską :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a takie, jak normalnie, tylko nie smażę, a piekę w piekarniku 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z
w jakiej temperatrze i przez ile je pieczesz? dajesz surowa cebule do srodka i jajko? takie z piekarnika to juz chyba w bulce nie obtaczasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z
przepraszam ze tak wypytuje ale nie umiem gotowac ;P a te mielone z piekarnika chcialabym jutro zrobić i w związku z tym jeszcze zapytam: czy pieczesz w brytfance przykrytej czy odkryte w plytszym naczyniu? czy to naczynie/ brytfanke trzeba posmarowac olejem lub czyms innym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
daję wszystko surowe, nei obtaczamw bułce (tych smażonych też) piekę w otwartym szkle, jakieś 160-180 st., nei wiem, ile czasu, jak widzę, że nie sa surowe, tylko mają skórkę ladną niczym nie smaruję 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie żebym tęskniła, ale dobrze, że wróciłaś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z
dziękuje Ewo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwerty...
i super ze Ewa wrócila,fajniej sie temat czyta.I nie czepiac sie bez sensu teraz jej zazdrośnice.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katolina21
tarciuch po mojemu łopatkę mielimy w maszynce, na dwie osoby (400g) 4-5 średnich ziemniaków, jedna duża cebula, jajko, mąka 1 szklanka, Wszystko mielimy w maszynce. (Ziemniaki surowe) przyprawy sól i pieprz, majeranek i oregano. Mieszamy. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i bułką tartą. Pieczemy na 200 stopni, ok godziny :) Pychota, a lepsze na zimno :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwsze slysze ,
a raczej widze slowo tarciuch.... czyli to jest taka niby pieczen rzymska, tylko bez jajka na twardo i za to z tartymi ziemniakami???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwsze slysze ,
a blaszka jak do keksu??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katolina21
wiesz co , moja babcia często robi ''tarciucha'' ale z samych ziemniaków plus cebula i przyprawy. Nie wiem czy to taka pieczeń rzymska :P Nam smakuje bardzo dobrze i nadaję się , po dokładnym ostudzeniu na kanapki/bułki :) Pychotka. Ja wysmarowałam taką blaszkę prostokątną jak do ciasta ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×