Gość gość Napisano Listopad 2, 2013 Zupa pomidorowa z lanym ciastem i placki ziemniaczane z jogurtem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 2, 2013 klopsiki w sosie warzywnym z kluskami spagetti Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Listopad 2, 2013 duszone plastry szynki będą a potem danie, które dziś Nigella robiła, risotto z boczkiem nie na ryżu, tylko na makaronie / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 2, 2013 Ewa podziel się przepisem na to rosotto z makaronem , nie oglądałam dzisiejszego odcinka z Nigellą:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 2, 2013 U mnie dziś pstrąg:) według przepisu z www.bestlunch.pl - pychota, przepis sprawdza się za każdym razem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Listopad 2, 2013 podsmażyła boczek na oleju, nie pamiętam, czy też z cebulką, potem wrzuciła torebkę mrożonego groszku, też podsmażyła trochę, do tego makaron bardzo drobny, w kształcie ryżu i wodę w proporcji 1:2 i zostawiła do ugotowania się makaronu/wchłonięcia wody, na koniec łyżka masła wyglądało mi to dobrze wzrokowo i smakowo :) / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amita 0 Napisano Listopad 2, 2013 Jeju, Ewa, ty i taki błąd? risitto to od risso ( ryż) pochodzi i z makaronem to już nie jest risotto. To jakbyś spaghetti zrobiła z kaszą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Listopad 2, 2013 napisałam nazwę dania taką, jaką podano w tv, z zaznaczeniem tego faktu i wiem, że risotto jest na ryżu, co też napisałam nie widzę powodu, zeby powoływać sie aż na jezusa (chociaż z nas dwóch to nie ja jestem wierząca) / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 3, 2013 jeju to nie Jezu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 3, 2013 pizza hawajska, pieczarki faszerowane, jabłko z kruszonką i lodem waniliowym, wino czerwone wytrawne w Opolu na placu Wolności pogoda deszczowa a w środku ciepło i miło:) Ewo znasz dobry przepis za zupę cebulową? pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Listopad 3, 2013 sory, w porannym pośpiechu przeoczyłam/pomyliłam jeju z jezu, chociaż sens ten sam / nie znam przepisu na zupę cebulową, raz kiedyś zrobiłam i w ogóle mi nie smakowała, więc zaniechałam :) chociaż słyszłam, że potrafi być dobra ponoć ;) a ja dobrze, że mam obiad jeszcze na jutro, bo dziś sobie palucha załatwiłam... żyletką przez opuszek i paznokiec, tak do 1/3 długości a juz obmyślałam, na jaki kolor pomaluje... dobrze, że to lewa ręka / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takajaaaaaaaaa Napisano Listopad 3, 2013 Post napisałaś po 23, ale nieważne. Paznokcia współczuję, musi boleć :( Co do zupy cebulowej, ja uwielbiam i robię tak: Pół kilo cebuli kroję w piórka i podsmażam na oliwie. Pod koniec smażenia dodaję wyciśnięty ząbek czosnku, sypię łyżkę cukru i smażę dalej, aż się lekko skarmelizuje. Zalewam szklanką białego wytrawnego wina i chwilę gotuje. Dodaję ok.1/2-3/4 litra bulionu warzywnego lub drobiowego oraz sporo ziół prowansalskich. I gotuję jakiś kwadrans. Najlepsza z grzanką z serem. Można też wlać do kokilek, przykryć je ciastem francuskim i zapiec w piekarniku. Smacznego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 4, 2013 ja proponuję dodać do zupy cebulowej starty ser żółty - wtedy jest gęstsza. A z przypraw z cebulą super łączy się tymianek i kminek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 5, 2013 Dziękuję za przepis bardzo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 7, 2013 pomidorowa z makaronem, ryż z sosem słodkokwaśnym i kurczakiem pieczarki z mozzarelą i szczypiorkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
margopolis 0 Napisano Listopad 8, 2013 Barszcz czerwony i pierogi z kapustą i grzybami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 10, 2013 rosół z makaronem ziemniaki, kotlety z piersi kurczaka, buraki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Listopad 10, 2013 spaghetti bolognese a jutro gotuję kapuśniaczek delikatny / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 10, 2013 Piers z kurczaka zapiekana z pomidorem i mozzarella do tego surowka z bialej kapusty i ziemniaczki. Na deser rogal marcinski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 10, 2013 udka faszerowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 10, 2013 Zupa grysikowa, schab z cebulą jutro placki ziemniaczane po węgiersku sos ze sklepu, tak szybciej biszkopt domowy z owocami i śmietaną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 11, 2013 ziemniaczki kotlet mieloy i buraczki na cieplo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 11, 2013 rosol,domowa pizza,ryba po grecku,salatka warzywna,ciasto krowka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
margopolis 0 Napisano Listopad 11, 2013 puree ziemniaczane z cebulką i karkówkę zapiekaną w ostrym sosie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pełen relaks Napisano Listopad 11, 2013 pomidorówka z lanymi kluskami naleśniki z serem a wczoraj moja ulubiona marchewka do obiadu na ciepło :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 11, 2013 Grochówka, polędwica z cebulą i ziemniakami jutro pierogi z mięsem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 12, 2013 placki ziemniaczane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pełen relaks Napisano Listopad 13, 2013 zupa koperkowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pełen relaks Napisano Listopad 13, 2013 a jeszcze napisze o zupie cebulowej, którą uwielbiam: ja dodaję na koniec do zupy kilka kromek czerstwego razowego chleba, pokruszonego, taki przepis wyczytałam w starym Poradniku Domowym. Pierwszy raz tę zupę zrobiłam ok. rok temu i bardzo nam posmakowała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2013 u mnie dzisiaj cienko... zupa ogórkowa. Jesienna chandra... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach