Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

Gość Mama441
Ja polecam bloga koleżanki, koleżanki, kolegi znajomej http://www.kuchennepotyczki.pl , od jakiegoś czasu czerpię stąd inspiracje, ponieważ są tu przepisy dostępne dla każdego, a nie jakieś wydziwiaste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ogórkowa, pstrąg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kapuśniak, mięso drobiowe z cebulą i ziemniakami, surówką z marchwi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robiłam dzisiaj gołąbki na obiad. A ulubione danie? Wszystko lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi,sałatka z kiszonej kapusty i ziemniaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja miałam dziś Oszukane Gołąbki oto przepis: Składniki 1. Mała główka kapusty białej 2. paczkę mięsa mielonego 3.Jajka 2 szt. 4.0,5 szklanki ryżu 5.niepełna szklanka kaszy manny 6.kostka rosołowa przyprawy SOS- mąka,przecier pomidorowy,sól, pieprz,maggi Smaczne,tanie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe Etapy przygotowania 1. Kapustę poszatkować.Kostkę rosołową rozpuścić w litrze wrzątku,przestudzić. 2. Do miski dać mięso,jajka,ryż,kaszę,kapustę i przyprawy. 3. Dokładnie wymieszać.. 4. Z masy formować "kotleciki". 5. Obsmażyć na patelni.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu , zalać rosołem, dusić w piekarniku 6. Do powstałego tłuszczu dodać trochę wody, przecier, zawiesinę z mąki i wody. Doprawić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama robi takie gołąbki i są pyszne. Podrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Indyk w sosie z ziemniakami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja wymyśliłam gołąbki na kolorowo i zrobiłam. Podobnie jak się robi do zwykłych gołąbków nadzienie tylko wkłada się do papryki i zamyka, gotuje. Może być żółta, czerwona papryka. Niezłe, warto spróbować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pierogi ruskie i barszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Koperkowa, makaron z pomidorami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zupa ryżowa i kuskus z kurczakiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Żurek,udka i ziemniaki z piekarnika,surówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
macie czas żeby to wszystko zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Makaron z kurczakiem, pomidorami, pieczarkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musze sprobowac te oszukane golabki i nadziewane papryki masa golabkowa, dziekuje za szczegolowe przepisy:):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rosół,ziemniaki,kotlety mielone,buraczki i kompot!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomidorowa, tołpyga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kotlet z kurczaka,ziemniaki i bób z czosnkiem i pietruszką oraz masełkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepis na Pyszna zapiekanka warzywna z buraczkami czas: 1 godzinaliczba porcji: 3–4 Składniki ok. 1,2 kg ziemniaków 2 spore marchewki 3 buraki 1 cukinia 300 g śmietany kremówki 1 łyżka mąki 2 jajka 1 ząbek czosnku sól i pieprz 5 plasterków sera żółtego KROK 1 Ziemniaki obieram i gotuję, wystarczy je obgotować, na pewno nie mogą być rozgotowane. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 2 Wszystkie warzywa kroję na cienkie plasterki. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 3 Przygotowuję sos. Mieszam śmietanę z jajkami, mąką, czosnkiem, przyprawami. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 4 Układam warstwowo zapiekankę, każdą warstwę warzyw polewam sosem. Ja dałam: ziemniaki, buraki, marchew, ziemniaki, cukinia. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 5 Wierzch zalewam sosem i kładę plasterki sera. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 40 minut. Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
RYŻ Z JABŁKAMI I Z CYNAMONEM Składniki ryż biały w woreczkach- 2 worki, mleko -1 litr, jabłka-1 kg., cytryna-do skropienia tartych jabłek, masło-do wysmarowania naczynia żaroodpornego, cukier kryształ-do smaku, cukier waniliowy-1 paczka, cynamon-do smaku, szczypta soli do mleka. Zapiekany w piekarniku (kiedyś w bratrurze pieca) ryż z tartymi jabłkami, to mój smak z dzieciństwa. Etapy przygotowania Ugotować na sypko, na pół twardo ryż w woreczkach na mleku z odrobiną soli i masła przez 15 minut. Woreczki muszą być całkowicie zanurzone w mleku. Potem go wyjąć z mleka i wysypać z woreczków. Umyć, obrać jabłka i wydrążyć gniazda nasienne, a następnie potrzeć je na tarce z grubymi oczkami, skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon, cukier i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy : warstwę ryżu+warstwę jabłek, a na koniec znów ryż. Zapiec w piekarniku do zrumienia-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu, posypać cukrem i cynamonem. Dodatkowo ryż można spożywać z dżemem własnej roboty, np. z wiśniowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rosół, kurczak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomidorowa, kotlet, sos koperkowy, sałatka porowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa333333
dziś kotleciki mielone, jutro zamierzam zrobić gulasz z szynki albo plastry szynki duszone, zobaczymy, jaką szynkę mi przywiozą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pieczona pierś z kurczaka na warzywach z pary. SKŁADNIKI (obiad dla 4-5 osób): dwie podwójne piersi z kurczaka sól, pieprz, papryka ostra 2 duże marchweki 2 duże pietruszki 1 spory brokuł 1 mała czerwona papryka 450 g małych pieczarek 1 duża cebula olej do smażenia (ok 5 łyżek) ser żółty tarty (dwie garście) Mięso myjemy , osuszamy i kroimy na spore kawałki (z jednej podwójnej piersi powinno wyjść 6-8 kawałków), przyprawiamy solą, pieprzem i papryką - zostawiamy na około godzinkę w chłodnym miejscu. Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 min w piekarniku ustawionym na 200 stopni. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paseczki. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa gotujemy na parze aż zrobią sie całkiem miękkie. Cebulkę siekamy na drobno i podsmażamy na patelni, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone "na 4" pieczarki. Dusimy na dużym ogniu do zmniejszenia objętości. Gdy pieczarki odparują wodę i zaczną się przysmażać zmniejszamy płomień i smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Do innego naczynia żaroodpornego przekładamy ugotowane na parze warzywa, na to układamy upieczone mięso a następnie pieczarki. Całość posypujemy tartym serem i jeszcze na około 15 minut wstawiamy do piekarnika by wszystkie składniki "przeszły smakiem" a ser delikatnie się zapiekł. Podajemy z ziemniaczkami i pomidorkami z cebulką :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zupa ryżowa, makaron z pesto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×