Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość wstyd sie zalogowac

Ewa 33 co masz dzis na obiad??????

Polecane posty

ta, baranie nawet najbardziej oczywistych i prostych róznic nie zauważasz, sherlock od siedmiu boleści ja dzis na obiadku u rodziców, więc kurczak został jeszcze na jutro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość styczniowy przyjaciel i ewka33
Jedyny baran i kretynka na tym topiku to kulturalna i zawsze grzeczniutka ewa33 -słoma ci z butów wyłazi na kilometr:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość styczniowy przyjaciel
Widać, że w oko ci kole, skoro tak piszesz. Zazdrościsz???? skoro tak jest nudno to nie udzielaj się i nie komentuj kogoś. Najpierw napisz coś sensownego, aby można było dyskutować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niby czego mam zazdrościć, miernotko? idź już w pole i nie zawracaj gitary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a przepraszam, jakoś nie zwróciłam uwagi na nicka, myślałam, że to ciąg dalszy wywodów tego czegoś... sorki jeszcze raz i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mi mała z domu
styczniowy - zaczernij się:) a zapiekanka bardzo prosta: makaron (ja akurat zrobiłam pełnoziarnisty typu skrętki), gotujemy na pół twardo, mięso mielone wołowe podsmażamy na patelni z czosnkiem, potem zalewamy pomidorami z puszki lub świeżymi, podlewamy szklanką wody, chwilę dusimy razem, można dodać trochę koncentratu do smaku. w naczyniu żaroodpornym wykładamy makaron, na to mięso mielone z sosem, i na wierzch koniecznie: bazylia suszona, oregano, pieprz, sól, czosnek granulowany, lubczyk, cząber/tymianek, i inne zioła/przyprawy wedle uznania. I do piekarnika na 20-25 minut, można posypać startym parmezanem. Podaję z zieloną sałatą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość styczniowy przyjaciel i ewka33
PS. mój kot żuje folie:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość styczniowy przyjaciel
Ewa luzik ;-) ok dzięki za przepis kiedyś robiłem coś podobnego tyle, że najpierw wkładałem makaron na dno później mięso i ser i znów makaron mięso i ser ale na samej górze już obficie posypywałem. Dzięki zrobię w tygodniu, bo mam mięso w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:) dziś tzw. danie francuskie z tuńczykiem (nie wiem, jak to sie fachowo nazywa, ale podstawa to salata lodowa na dno glebokiego talerza i na nią rózne skladniki plus na wierzch jakiś sos)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość styczniowy przyjaciel
Ewa zapodaj przepisz na tą sałatkę mam w domu tuńczyka w puszcze może zrobię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nigdy nie trzymam sie dokładnie przepisów, więc tak jak napisałam - na dno sałata lodowa w kawałkach, na to tuńczyk rozdrobniony, zamierzam jeszcze - cebulkę posiekaną, ogórka kiszonego, paprykę czerwoną, groszek zielony z puszki i na wierzch ćwiartki jajka na twardo plus szczypiorek sos pewnie będzie w dwóch odsłonach do wyboru - majonezowy (majonez, śmietana, zioła) i chrzanowy (chrzan, smietana), a młody i tak pewnie keczupem wszystko zaleje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a, no i w oryginale do tego była bagietka z maslem czosnkowym, ale nie wiem, czy będzie mi sie chcialo robić maslo czosnkowe, a już na pewno nie będę zasuwac do sklepu po bagietkę ;) więc będzie ze zwykłym pieczywem, a ja to jem w ogóle bez niczego więcej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość styczniowy przyjaciel
dzisiaj makaron bolognese🖐️ troche zmodyfikowałem przepis i dodaje rowniez szynke parmeńską. Pycha. A może Ewa nam pokaże dytki?;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
Ewa 33 to danie francuzkie podajesz jako obiad,i na zimno to sie podaje? Aha,jaki tuńczyk w sosie własnym czy oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak, podaję to danie francuskie jako późny obiad, właściwie obiadokolację, bo nie jadamy już zwykle nic konkretnego do końca dnia podaję na zimno, dzisiaj nawet M. zrobił masło czosnkowe, więc wszystko było prawie wg przepisu ;) a tuńczyka miałam w sosie własnym, ale to wszystko jedno przeciez nigdy nie trzymam się ściśle przepisów, za każdym razem nawet tą samą potrawę mam trochę w innym smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mi mala z pracy
a ja sobie dzisiaj zjadlam na lunch pyszne pikantne fajitas z warzywami i guacamole, do tego duzo salaty zielonej. na obiadkolacje planuje tunczyka z brokulem, czosnkiem (podsmazone na patelni) i do tego makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzis pieczona biala kielbasa, pieczone ziemniaki i nie wiem, jaka surowka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mi mala z pracy
u mnie dzis tez pieczony, ale pstrag, z warzywami i w ziolach swiezych. do tego podpieczone ziemniaki w talarki, i fasolka szparagowa. maz juz gotuje:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziś były piersi kurczaka, w których zrobiłam kieszonki i nadziałam farszem (usmażony na maśle por + gorgonzola+ śmietana+ płatki chilli), kurczak marynowany był wcześniej w pieprzu i sosie sojowym. Krótko przesmażony a później duszony w białym winie (potem zrobiłam z tego sos zagęszczony śmietaną i doprawiłam jeszcze do smaku), do tego ziemniaki pure i sałatka z pomidorów, szczypiorku, świeżej bazylii + prosty sos (sól, pieprz, ocet balsamico, oliwa z oliwek, siekane zioła) Na deser był... budyń waniliowy :D nie jadłam 100 lat :D Jutro robię sushi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gryzelinka a kogo to obchodzi
? temat nie jest skierowany do ciebie więc pa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawska jestem
a jak robisz to suszi? masz specjalny ryż?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość twoje Smaki
Witam, Ja dziś na obiad przygotowałam tort ziemniaczany :) Prosty, tani i smaczny ;) Przynajmniej tak mówi mąz :P Zaś jutro mam w planach Solę ze szpinakiem pod beszamelem :) P.S. Zapraszam na swojego nowo powstałego, autorskiego, prywatnego bloga z tymi przepisami i innymi: www.twojesmaki.blogspot.com :) Pozdrawiam Patrycja!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja chcę ryżowy budyń
! pieczony udziec barani

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sasetkaaaaa
styczniowy🖐️ podaj swoje popisowe dania, wykorzystam coś na zbliżające sie walentynki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×