Gość gość Napisano Styczeń 18, 2015 Rosół, indyk w sosie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 18, 2015 czerwony barszcz z fasolą i placki ziemniaczane z jogurtem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 Rosół, kurczak, warzywa z patelni, fasola mung, cieciorka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 ooo matko a te stare prochno jeszcze sie tu produkuje i swoje goofno promuje?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 20, 2015 Kluski śląskie z sosem mięsnym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lingraccentporn1978ngmdu Napisano Styczeń 20, 2015 to nie jest mój syn przyszywany, tylko syn mojego facet ai jego byłej żony w styczniu skończył 19, jakby to miało dla ciebie jakies szczególne znaczenie Mam takie postanowienie, że nie karmię troli. Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni http://frezja.webnode.com/fotogaleria/ gg 1796500 Jasne http://vcup.in/jGZK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa333333 Napisano Styczeń 20, 2015 jutro kurczak pieczony w całości, właśnie zaczyna pachnieć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 21, 2015 Barszcz czerwony z ziemniakami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 21, 2015 http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/zabielany-barszcz-czerwony-z-ziemniakami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 24, 2015 Kapuśniak , makaron z serem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Styczeń 29, 2015 biała kiełbasa, ugotowana i obsmażona z cebulką, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezikmmalinowy 0 Napisano Styczeń 29, 2015 my mieliśmy dzisiaj potrawke z królika z ziemniakami i surówką i rosół , jutro będzie to samo, na sobote nie mam pomysłu ... napewno będzie ciacho do kawy, jakaś zupa i drugie danie tylko nie wiem co :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 30, 2015 Zupa z kluskami, kaczka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 30, 2015 zurek z żeberkami i placki ziemniaczane z jogurtem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 31, 2015 Ja dzisiaj robiłam złotego kwiata mięsnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturo900 0 Napisano Styczeń 31, 2015 Makaron z bazyliowym pesto z orzechami nerkowca Co kupić makaron typu penne rigate Combino: 300 g orzechy nerkowca Alesto: 40 g świeża bazylia: 2 szklanki oliwa Primadonna: 3,5 łyżki czosnek: 1 ząbek sól Castello: do smaku pieprz Mikado: szczypta Grana Padano: 90 g Jak zrobić poziom: łatwy porcji: 4 czas: 25min Przygotowanie Gotujemy makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, zachowując 1/2 szklanki wody. Do wysokiego naczynia wkładamy bazylię oraz orzechy nerkowca, odkładając niewielką ilość orzechów do dekoracji i 2-3 listki bazylii. Dodajemy starty parmezan lub ser typu pecorino, oliwę z oliwek, świeżo zmielony czarny pieprz, szczyptę soli do smaku oraz czosnek. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy 1/2 szklanki wcześniej zachowanej wody z makaronu, aby otrzymać odpowiednio gęste pesto. Jak podawać Odcedzony makaron mieszamy z pesto, przekładamy do głębokich talerzy, dekorujemy orzeszkami oraz listkami bazylii. Uwaga: Pesto można również używać do smarowania grzanek. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą, można przechowywać w lodówce mniej więcej do tygodnia. Uwielbiasz polską turystykę i wyjeżdżać w wolnym czasie?[url=http://www.hiacynta.e-blogi.pl/]http://www.hiacynta.e-blogi.pl/ Zapraszam do mnie na blog może coś ciebie zainteresuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcelka1814 0 Napisano Styczeń 31, 2015 Składniki CIASTO: 30 dag mąki + do podsypania 1/2 łyżeczki soli 3 jajka łyżka oliwy 200 ml oliwy NADZIENIE: 75 dag ricotty 20 dag szynki parmeńskiej 15 dag suszonych pomidorów 15 świeżych listków bazylii 10 dag świeżo startego pecorino sól świeżo mielony pieprz 20 dag pikantnej kiełbasy 2 jajka 10 dag pecorino w kawałku Etapy przygotowania CIASTO: do przesianej mąki dodajemy sól, jajka i dodajemy oliwę. Zagniatamy ciasto, gdy się zespoli, wyrabiamy jeszcze przez ok. 8 min. Formujemy kulę, przykrywamy folią i wstawiamy na 20 min do lodówki. NADZIENIE: do ricotty dodajemy drobno posiekaną szynkę, drobno posiekane suszone pomidory, posiekane listki bazylii, świeżo starte pecorino, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy do lodówki. Oliwę wlewamy na patelnię i rozgrzewamy na średnim ogniu, wrzucamy kiełbasę pokrojoną w plasterki i smażymy przez 3 min, mieszając od czasu do czasu. Odstawiamy. Ciasto rozpłaszczamy palcami na blacie posypanym mąką i cienko rozwałkowujemy, posypując mąką. Za pomocą szklanki wycinamy kółka ok. 8 cm średnicy. Nakładamy po łyżeczce farszu, brzegi ciasta smarujemy rozmąconymi jajkami i składamy na pół, tworząc półksiężyce. Zagniatamy brzegi i uszczelniamy, dociskając widelcem (powstaną ładne brzegi). Wrzucamy pierożki partiami na wrzątek i gotujemy 1 min od wypłynięcia. Odcedzamy i układamy na duży półmisek. Oprószamy solą i pieprzem. Polewamy podsmażoną kiełbasą, oliwą i posypujemy płatkami pecorino. Czasem na slodko http://slodki.blog.se/urzadzanie-domu/ a czasem na gorzko. Jak na slodko a jak na gorzko to dobrze jest zjesc jakas gorzka czekoladke albo nie wiem co Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcelka1814 0 Napisano Styczeń 31, 2015 Pancakes polskie z mleka Δ Bardziej jak naleśniki. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mleka 75 g rozpuszczonego masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru szczypta soli Wykonanie: Mąkę przesiewam, jajka roztrzepuję, mieszam z mlekiem i pozostałymi składnikami, na końcu dodając masło. Odstawiam na 15 minut. Ciasto smażę na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie. Delikatnie przewracam na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki. A macie ! a tworze bloga o tematyce jak urządzić dobrze DOM . Wszystko tu jest http://slodki.blog.se/urzadzanie-domu/ Możecie przeciez tutaj wejsc i mozecie tutaj wszystko przeczytac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 1, 2015 przyznam sie ze nigdy nie jadlam tych pancaces, dobre toto??:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 3, 2015 Ogórkowa , pierogi ze szpinakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 4, 2015 Ryż z truskawkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
efka0910 0 Napisano Luty 5, 2015 pierogi z ziemniakami Składniki Składniki na około 60 sztuk: CIASTO: 2 ¾ szklanki mąki jajko 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli ¾ szklanki gorącej wody mąka do posypywania stolnicy FARSZ: 800 g obranych ziemniaków 200 g twarogu 80 g soczewicy zielonej 2 cebule (około 180 g) 2 łyżeczki przyprawy do dań Kucharek pęczek świeżych liści lubczyku (około 2 g) sól wg uznania pieprz czarny mielony wg uznania Etapy przygotowania FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Soczewicę gotujemy wg przepisu na opakowaniu (tak by była miękka), osączamy na sicie. Twaróg rozgniatamy widelcem, lubczyk kroimy na mniejsze kawałki. Ugotowane ziemniaki ubijamy, dodajemy soczewicę, ponownie ubijamy, następnie dodajemy twaróg, cebulę przyprawy i wszystko razem mieszamy. Dodajemy usmażoną cebulkę, lubczyk, przyprawy i dokładnie mieszamy. CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 8-10 minut od wypłynięcia. Podajemy polane np. roztopionym masełkiem. Nie wiesz jaki wybrać hotel, nie wiesz jak zaplanować podróż ? http://basia36.blogx.pl/ Teraz już wszystko wiesz po kolei, krok po kroku jest tutaj opisane. Zachęcam do odwiedzania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2015 czyli to sa ruskie pierogi. fajnie, ze podajecie przepisy:) chociaz ja ruskie potrafie robic. dobrze by bylo gdyby dziewczyny pisaly choc po krotce jak i co przyrzadzaja, bo co z tego ze napisze taka 'cielecina duszona' , jak nie wiem jak ja przyrzadzic:( a wiadomo, ze sprawdzone przepisy sa najlepsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ernesta33 0 Napisano Luty 5, 2015 Makaron z serem (4-5 porcji) - opakowanie drobnego makaronu (świderki, kolanka, łezki) - około 400g, - 2 łyżki masła, - 2 łyżki mąki pszennej, - 250 ml mleka (+ około pół szkl. na zapas), - zioła prowansalskie, - sól, pieprz, - około 200-300 g żółtego sera (najlepiej o wyrazistym smaku) Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Masło roztapiamy na patelni, gdy zacznie skwierczeć dodajemy mąkę i mieszamy robiąc zasmażkę. Wciąż szybko mieszając wlewamy mleko (cienkim strumieniem). Gdyby sos był zbyt gęsty trzeba po prostu dodać więcej mleka - trudno mi podać dokładne proporcje, bo zawsze robię go na oko... Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami (inaczej sos, a przez niego całe danie będą potwornie mdłe). Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Duże naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Makaron odcedzamy i gorący wsypujemy do naczynia. Zalewamy sosem, mieszamy, żeby cały makaron równo się nim pokrył. Grubo posypujemy serem. Zapiekamy około 15 min. w temp. 180 st. C (ser musi się roztopić) Podajemy na ciepło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2015 Pomidorowa, spaghetii z sosem meksykańskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 12, 2015 Krupnik, kurczak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 17, 2015 Makaron z pieczarkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Luty 18, 2015 pieczona szynka szpikowana naczosnkowaną słoniną, pieczone pieczarki, soczewica, miks sałat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 18, 2015 Oj ewa ewa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 18, 2015 Dziś u mnie sushi. dostałam taki komplet na walentynki http://alegratka.pl/ogloszenie/kurs-sushi-na-walentynki-25776563.html?h=6b352bd688f41b59 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach