Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska76253

Rozliczenie pit i numer NIP.

Polecane posty

Gość ciekawska76253

Mam ważne pytanie. Mam 17 lat i caly tamten rok pracowalam w weekendy. przyszlo mi cos ze mam sie rozliczyc , ale jak skoro ja nie mam NIPU. co mam zrobic?

Gość aisab2222
Musisz zgłosić się do Urzędu Skarbowego przynależnego do Twojego miejsca zamieszkania. Tam wypełnisz druk NIP i otrzymasz numer, który potrzebny jest do rozliczenia. Są Urzędy, które wniosek o wydanie nru NIP przyjmują razem z rozliczeniem ale to zależy od ustaleń danego Urzędu Skarbowego. Powodzenia. Jeśli potrzebujesz zasięgnąć informacji to pytaj.

Gość ciekawska76253
a ile mam czekać na taki numer?

Gość brodKA9
Skąd się taki ciemnogród bierze? Masz PIN do karty bankomatowej - wpisujesz go odwrotnie i co wychodzi? NIP. Myśleć blondynko troszkę trzeba a nie głowę dla ozdoby nosić tylko.

Gość ciekawska76253
Brawo !

Gość aisab2222
Czas oczekiwania na nadanie nru NIP zależy od Urzędu Skarbowego. Z pewnością nie będzie to trwało dłużej jak 14 dni.

Gość gość
najlepiej takie sprawy powierzyc specjalistom, ja mam w rodzinie duzo pitow i za kazdym razem zanosze jje do biura rachunkowego www.biurocru.pl/zakres.html o tutaj :) zaplace, ale przynajmniej nie martwie sie, ze cos zle wypelnilam, czy, ze bede musiala chodzic do urzedu i użerać sie z paniami...