Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kikaQ

Poronienie 16 tydzień, czy konieczne jest czyszczenie macicy

Polecane posty

Gość angelina.....
ja poronilam w 21 tygodniu i byl to porod potem lekarz wyciagnal lozysko i bylo lyzeczkowanie takze napewno musisz cos z tym zrobic jak najszybciej

Gość Babisia
Moje dziecko zmarło tez w 16 tyg . Tak wynikało z USG . Kilka dni potem miałam zrobione usg które to wykazało . W szpitalu dostałam serie tabletek wywołujących poronienie ale po 3 seriach niezadzialaly i puścili mnie do domu . Kazali sie zgłosić za tydzień . Przez cały tydzień nic sie nie działo . Tylko ta świadomość ze dziecko jest martwe . Po tygodniu dostałam kolejne tabletki około 14 . W nocy odeszły mi wody płodowe . Nad ranem podczas siusiania plod wyszed i zawisł na pepowinie . Siedziałam na nocniku cierpliwe i czekałam aż urodzę z lozyskiem . To stało sie po 30 min . Nic to nie bolało . Dopiero potem zaczęłam ostro krwawic . Po 3 godzinach zrobili zabieg lyzeczkowania . Po samym zabiegu tez nie miałam bólu . Za jakiś czas znowu będziemy sie starać

Gość gość
Witam. Ja równiez poroniłam w 16 tygodniu, w domu, chorowałam troszkę wówczas, w nocy dreszcze rano ból nie do zniesienia, w pewnym momencie czujesz jak pęka cos w tobie i leje - to chyba płyn owodniowy, potem juz tylko była chwila i koszmarny ból, prawie zemdlałam. Od razu zabrało mnie pogotowie do szpitala, szybkie badania i skierowanie na łyżeczkowanie jeszcze tego samego dnia wieczorem (trzeba byc na czczo od kilku godzin)... Napoczątku szok, dopiero po kilku dniach przychodzi ból i wspomnienia obrazów - nie mogę patrzeć na swoje ubrania, te, które miałam wówczas, zabrudzony ręcznik, samo wejście do łazienki to dla mnie ból.