Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xXxXxXxX.,.,..

Czy drużba musi być kawalerem, a drużka panną?

Polecane posty

Gość xXxXxXxX.,.,..

Czy drużba musi być kawalerem, a drużka panną?

Gość miśśśśśśł
Nie wiem.

Gość ;lkjd
znowu ta DRUŹKA :O:O:O DRUHNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie nie musi, chyba że z cycowa dolnego jesteś to przestrzegaj wszystkich zasad z cycowa dolnego i "tradycji"

Gość xXxXxXxX.,.,..
Czemu tak agresywnie?

Gość ejbisi
Niby tak jest, że świadkowie muszą być stanu wolnego, ale nie wiem w sumie dlaczego - to chyba jeden z zabobonów. Ale świadek mojego brata był żonaty i nikt się nie czepiał :)

Gość nie musi być
świadek w kościele ma być osobą wierzącą i praktykującą oraz pełnoletnią przy slubie konkordatowym. nie ma nawet mowy o płci, możesz wziąć dwie kobiety albo dwóch facetów. ważne, żeby siedzieli blisko ołtarza. to o kawalerach i pannach odnosi się już do wesela raczej. jest to takie przyzwyczajenie a nie żaden przymus.

Gość Obrckoa
Ale tu o drużbe jest pytanie, a nie o świadków ;) Ja też mam ten dylemat... Chłopak, którey idealnie nadaje się na drużbę, jest żonaty. Druchna jest panną. A nasi świadkowie również są zaobraczkowani :)

Gość nie musi być
a to macie innych świadków na ślubie a innych drużbów na weselu?? a to już nie umiem pomóc, bo to dziwne dla mnie troszkę. a co jest takiego w tym chłopaku, że idealnie się nadaje na drużbę?? i ja bym wzięła pod uwagę, co na to żona drużby (czy nie będzie jej przykro) no i sam drużba. bo może wyjść głupia sytuacja. np. drużba z żoną cały czas będzie sie bawił a druhna zostanie na lodzie albo żonie będzie przykro, a co za tym idzie i drużba nie będzie się dobrze bawił.