Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anneasin

Dziewczyny prosze was o interpretację wyników,bo cała w nerwach jestem!!!

Polecane posty

Gość Anneasin

dziś mam wizytę, odebrałam wyniki, mocznik mam 8 mg, a norma od 15, no i urobilinogen 1,0 mg, a norma jest do 0,2. reszta wyników dobra, kreatynina, glukoza, ogóne moczu i krwi wszystko ok. co moze oznaczać ten mój wynik, czy to duże odstępstwa? dodam, ze jestem po dwutygodniowej grypie i mało co jadłam, dużo płynów, może to jest powód?

Gość qqqqqwertyuiokj
sprawdź normy na necie.

Gość Anneasin
sprawdzam w necie, zresztą napisałamw poście jak powinno być, ale czy jest to duże przekroczenie to nie wiem, czy moja grypa mogła mieć wpływ na te akurat wyniki?

Gość Anneasin
czy nikt mi trochę nie wytłumaczy??? zawsze wszystko tu wiecie, a ja w stresie strasznym siedzę, a wizyta wieczorem dopiero:-(

Obniżony poziom mocznika występuje: w diecie ubogobiałkowej we wzmożonej diurezie w przypadku leczenia hormonami anabolicznymi w ciąży w niewydolności wątroby

Gość Anneasin
ciekawska czyli ciąża i choroba mogły mi obniżyć wynik? ja jestem w 20 tyg ciąży i czuję się dobrze. a co z tym urobilinogenem? czy moje przekroczenie jest duże?

Gość TO SĄ BARDZO ZLE WYNIKI
MASZ COŚ Z WĄTROBĄ

Gość Anneasin
:( jak to? przecież reszta wyników idealna, krew, mocz, wszystko super, a przecież gdybym miała coś z wątrobą to inne wyniki też bylyby spaprane:( chyba zaraz zejdę ze strachu:(

Gość co do tego
Urobilinogen Podwyższony poziom urobilinogenu może wskazywać na: zaburzenie pracy wątroby marskość wątroby wirusowe zapalenie wątroby

Gość zwyczajnie
zwyczajnie zadzwoń do swojego ginekologa i zapytaj, nie denerwuj się. na pewno ci opdpowie, albo zaprosi na wizytę. to najlepsze źródło info

Gość Anneasin
no dziś wiwczoram mam własnie wizytę, ale myślałam, ze wcześniej się trochę uspokoję, bo martwi mnie ten wynik...ja po prostu nie wiem czy to 1.0 EU/dl to strasznie duże przekroczenie