Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milena20

Czy dla facetów istotne jest czy dziewczyna

Polecane posty

Gość dobre dobre dobre
To zalezy na kogo trafisz a) ma wykształcenie dla faceta co sam nie ma wyksztalcenia bedzie to dyskryminujace. Dla takiego co sam ma wyksztalcenie moze to byc plus. Znam takich co twierdza , ze "kucharke to mozna zatrudnic a do zycia potrzebna jest partnerka" b) to czy pracuje czesto wiaze sie z wyksztalceniem. Kobieta ktora pracuje lepiej rozumie faceta co pracuje i jego problemy. Taka kura domowa moze na dluzsza mete wyjalawiac i meza i dzieci. Ale nie kazdy facet o tym mysli. Czesciej argumentem jest , ze jak pracuje to bedzie mniej pretensjonalna i nastawiona na nieograniczone wydawanie kasy meza c) czy umie gotować moze nie uwierzysz ale sa mezczyzni , ktiorzy tez potrafia gotowac a nawet tacy, ktorzy gotowac lubia. Tyle ze nigdy nie maja szansy aby te zamilowania rozwijac. Posilki mozna przygotowywac razem i to moze byc nawet zabawne. Nie zyjemy aby jesc. Umiejetnosc gotowania jest wazna dla tych co wybieraja zone, ktora ma siedziec w domu i go prowadzic. d) czy ma prawko i dobrze jeździ autem Prawko zawsze mozna zrobic. Czyli zalezy na kogo trafisz

Jakieś minimum w tych podpunktach musi spełniać jak sam mam wyższe to fajnie jak by ona też miała choć niekoniecznie z praca podobnie(nie chce utrzymanki i oczywiście jak studiuje jeszcze to pracować nie musi.). gotowanie fajna sprawa i fajnie jak by laska lubiła gotować ,a nie 2 lewe ręce. Dodam ze sam potrafię co nieco upichcić. U kobiet to 1sze na co zwracam uwagę to jakaś taka wypadkowa urody z charakterem jeżeli chodzi o związek. Te nienadające się do związku ,a ładne są dobre na seks 1dnorazowy bądź jako koleżanka do bzykania. Ot cała filozofia. Fajne i cenione jest też u kobiet to ,że niektóre z was potrafią zrozumieć faceta i trochę myślą jak facet ,ale takich to na lekarstwo ,a jak do tego jest łatwa to oblegana strasznie bądź zajęta. Oczywiście poczucie humoru żeby było zgrane z moim.

ja przeklinam i co z tego jak sie wkurze to musze jakos sie rozładować mam prawko studiuje pracuje ugotowac tez cos tam umiem chociaz nie lubie ;) mam dziwny specyficzny charakter ale umiem zaintrygowac ;)

Gość lordkucharz
"c) hahahah -pokarz mi taką, którz dzisiaj to potrafi" fakt, dziś mało która potrafi gotować, większość wsypie do wody "zupe" w proszku i mysli że wielka kucharka haha

Gość dobre dobre dobre
jak jest latwa to tym bardziej jest oblegana

Gość lordkucharz
"mysle ze w przypadku dody to charakter akurat jest najmniej istotny " a co ona ma takiego istotnego? wg mnie nic

Gość dobre dobre dobre
kase, slawe, kontakty, nazwisko

Gość regres chytrusie
wiesz że po mieście jeźdżi cos takiego co się taksówką zowie :P

Gość lordkucharz
"Gotowanie naprawde jest takie istotne? kurde no" jeśli jesteświtarianka to rzeczywiście nie jest wtedy ważne. chodzi o to że dobrze świadczy o kobiecie jeśli potrafi przygotować dobre jedzenie bo żeby coś zjesc trzeba umiec to przygotowac, a denerwuja mnie lalki ktore zywia sie samymi gotowymi produktami

Wszystkie cztery punkty mają znaczenie, a czy duże czy też małe to zależy to czy konkretną kobietę traktujemy jako panienkę do bzyknięcia, stałą partnerkę czy też matkę naszych dzieci.

Gość lordkucharz
" kase, slawe, kontakty, nazwisko" i co mi po tym?

Gość dobre dobre dobre
Mertoro ty czytaj przynajmniej pierwszy post zanim odpiszesz. Ona pytala o ZWIAZEK Laska co ma wyksztalcenie srednie od tej co ma wyzsze rozni sie stopniem wyksztalcenia

no i niczym więcej więc nie wiem czemu taka laska ma byc gorsza od tej z wyzszym

Gość dobre dobre dobre
To bedzie dla Ciebie za trudne do zrozumienia Cream

Milena20 => Ważne jest by w związku być tak samowystarczalnym jak się da. Ludzie powinni się wspierać a nie wisieć drugiej stronie na szyi. Dlatego uważam, że w dłuższej perspektywie to są ważne kwestie. Kobieta nie musi pracować jeśli on zarabia bardziej niż przyzwoicie, ale wtedy niech zajmuje się domem, co de facto wymaga umiejętności gotowania, a i prawko się przydaje. Jeśli zaś kobieta nic z tego co wymieniłaś nie potrafi jest pasożytem, który zostanie prędzej czy później wymieniony na lepszy model.

Gość Tambourine
a) Tak, ale tylko w tym sensie, że powinna mieć wyższe niż podstawowe. b) Skoro jest sama, to raczej musi pracować. c) Powinna się tego kiedyś nauczyć, bo to jest przyjemne i później przydatne w rodzinie. d) Nieistotne.

Gość dobre dobre dobre
Milena a teraz napisz ktorego z tych gosci co tu pisali chcialabys do zwiazku

Gość Ludzie kochani walentynki
a) Nie, poniewaz jesli po tym mialbym oceniac jej wiedze czy madrosc to chyba ze mna cos nie tak musialoby byc. Nie potrzebuje posiwadczenia tego, co widze, czuje, slysze na papierku. b) Nie, poniewaz to ze ktos w danej chwili nie pracuje nie musi oznaczac, ze tej pracy nie bedzie, oczywiscie lenistwo to zupelnie cos innego. c) Nie, bo nie rozmawiamy o gosposi, a milosci zycia. d) Nie ma to dla mnie znaczenia, dobrze by bylo gdyby umiala jezdzic, bo ja nie potrafie, ale nie oceniam nikogo z punktu widzenia kierowcy, poniewaz sam nim nie jestem.

dobre dobre dobre mnie podoba sie twoja wypowiedz, pierwsza na tej stronie, nie wiem czy cos wczesniej pisales. bardzo dobre i fachowe podejscie, podzielma je w 100 procemtach. dodam moze jedynie jeszzce to bardzo istotne jest wyksztalcenie. jest oczywiste ze roznica w wyksztalceniu to roznica w poziomie intelektualnym i ogolnej wiedzy. chociaz zdarzaja sie wyjatki. a ztym gotowaniem to ja w ogole nie znosze takiego podejscia kiedy facet oczekuje ze codziennie bedzie mial obiadek i wysprzatane w domu i w ogole. uwazam ze partnerzy powinni takie rzeczy robic po rowno zarowno jesli chodzi o gotowanie jak i sprzatanie. ciesze sie ze moj podziela moje zdanie dzieki czemu nie wkurza sie jak np pranie siedzi dlugo w suszarce a;lbo naczynia nie pozmywane-bo jak to przeciez jkestes kobieta! nie! on tez ma raczki i tez to mzoe zrobic i to jest git!!!

Jak widać zdania są podzielone... ale jednak dla większości te czynniki mają znaczenie Bardzo mądra wypowiedź entkastudentki Faceci, którzy nic nie wymagają od partnerki, sami nie mają nic do zaoferowania, więc " biorą co sie trafi". sporo racji masz również Ty dobre dobre, zależy jakie zaopatrywania ma facet napewno nie chciałabym faceta który ma kosmiczne wymagania i ciągle krytykuje, trzeba sie wspierać wzajemnie poprostu partnerski związek :) co do gotowania wspólne gotowanie extra pomysł, no i są przepisy prawko raczej mniej istotne co mnie akurat cieszy :P

Ludzie kochani walentynki- jakież to byłoby piękne gdyby wszyscy tak myśleli :D

aha i jeszcze jedno- swojemu chłopu nie dam umrzeć z głodu :D