Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOTY USA SEATTLE LATO 2011

LOT DO SEATTLE LATO 2011

Polecane posty

Witam, czy ktos z Was interesowal sie moze lotami do Stanow na lato 2011? a konkretnie to do Seattle. Szukam jakis lotow na czerwiec, ktore ograniczylyby sie do 2000 zl w dwie strony. Ktos ma jakies info??

W sezonie lato na pewno nie dostaniesz za 2.000 zł i to do Seattle. Po pierwsze latem zawsze jest drogo, po drugie Seattle to nie popularny kierunek typu Nowy Jork, Chicago. Patrz na przegladarkach typu orbitz.com, kayak.com, expedia. Ja kupiłam tydzień temu w niedziele bilet na 26 sierpnia (Chicago) dzisiaj jest droższy juz o 470 zł i cena rośnie.

a powiedz mi jak z wiza? bo u mnie to rzecz pierwsza do wyrobienia, nie wiem, ile czasu zajmie jej wyrabianie + czy w ogole ja dostane. Ile zaplacilas za wize? Chyba, ze jestes obywatelem USA :P wlasnie na orbitz.com znalazlam jakos na koniec czerwca o ile dobrze pamietam za niecale 2500 zl, no wiec jeszcze nie tak zle, ale boje sie, ze zanim zalatwie wszystkie formalnosci, cena biletow wzrosnie

Jesli mieszkasz blisko niemieckiej granicy i masz tam blisko lotnisko to patrz na loty z Niemiec. Z Berlina Tegel czy Schoenfeld, Frankfurt.

tez szukalam, jako iz jestem ze szczecina to najblizej mam do berlina. Ale okazuje sie, ze wiekszosc lotow z niemiec do USA jest drozsza niz te z PL

Nie kupuj biletu jesli nie masz wizy. Ja dostałam wize bez problemu 2 lata temu. Bardzo krótka, zwięzła rozmowa: czy mowie po ang? po co jade? do kogo? gdzie pracuje? co robie? czy pierwszy raz sie staram. Zadał mi pytania ktore byly we wniosku. Jako cel wizyty wpisane mialam : odwiedziny przyjaciółki i wakacje w Meksyku. Tu troche sie dopytywal z kim? czy sama? na jak długo? Na lotnisku pytal prawie o to samo. Na pytania odpowiadaj krótko, nie rozwijaj odpowiedzi jak nie trzeba. Tak, nie, do koleżanki, wystarczy. Usmiechaj sie, ubierz sie schludnie, nie badz spieta. Teraz sa nowe zasady wiec Tobie nie pomoge bo wiem, ze ja to zalatwialam inaczej, teraz wniosek sie wysyla chyba czy cos. Za wize placilam 130 $ wtedy. Poczytaj strone Ambasady, tam wszystko jest napisane.

Skoro znalazłas taki bilet za 2.500 to szybko zalatwiaj wize, najlepiej zacznij od jutra bo bilety naprawde ida do gory. Ja 2 lata temu zaplacilam za bilet 500 dolarow to bylo jakies 1850 zl. W tamtym roku juz byly drozsze. Teraz zaplacilam na ten sam termin 2520 a po tygodniu kosztuje 2970. Najlepiej jest kupowac bilet na poczatku roku. Do czerwca tez nie jest juz daleko wiec bedzie drożal.

czy musialas podawac adres kolezanki, jako miejsce, w ktorym sie zatrzymasz? a jak z funduszami, czy trzeba miec okreslona ilosc kasy na podroz? (tak wyczytalam na stronie). Ahh i czy musialas w jakikolwiek sposob udowadniac, ze nie jedziesz tam na stale, ze stac Cie na taka wycieczke, czy moze ktos inny ja sponsoruje? Z gory dziekuje Ci bardzo za wszystkie odp! =*

Gość Pariss a skąd masz pieniądze
na tak drogie bilety co roku? :(

i na jak dlugo wpisano Ci na granicy mozliwosc przyjazdu do USA? Troche sie martwie, ze ja akurat bede ta, ktora bedzie miala problemy z sama wiza.

Tak, adres wpisuje sie do wniosku wizowego. Moga to sprawdzic i zadzwonic do niej. Moja przyjaciółka jest tam legalnie z całą rodziną wiec sie nie bałam. O kase nikt sie mnie nie pytal, we wniosku bylo pytanie czy sama sobie sponsoruje wyjazd. Nic nikomu nie musiałam udowadniac. Nie miałam zadnych papierów ze soba, opróc zaswiadczenia o zarobkach (ktorego nie wyjelam zreszta ). Jesli konsul o nic nie zapyta to sama nie dawaj nic. Powiem Tobie, ze stanowisko pracy i zaklad pracy w moim przypadku moglo zrobic na nim wrazenie. Skad mam kase? Pracuje i zbieram i nie co rok a co 2 lata ;)

tak, teraz sie wszystko pozmienialo, trzeba wysylac specjalny formularz, i to tak dokladny jak cholera. Lacznie z adresem osoby, u ktorej sie zatrzymasz, kto zasponsoruje Twoja podroz, adres nazwa pracy, szkoly, uczelni itd itd

Na lotnisku dostalam na 6 miesiecy czyli maksimum, jak wrocilam z Meksyku to tez mi wbil na 6 miesiecy, ale troche mnie przepytal chcial zakrecic. Nie byl mily tamten pan.

ahh to tez sa plusy. A bede niegrzeczna, jesli spytam o to stanowisko? :) moze to tez mialo jakis wplyw, kto wie.

Miejsce pracy i telefony tez dawalam. Moga sprawdzic takie rzeczy.

kurcze, tak bardzo chcialabym poleciec w te wakacje, bo czuje, ze inaczej zwariuje heh. Wiza niestety podrozala, wiec musze troszeczke poczekac, az kasa bedzie, wtedy od razu wize zalatwie.

Mialam analityk finansowy, ale firma w ktorej pracuje na calym swiecie istnieje i ma sie lepiej niz w Polsce wiec zawsze wszyscy robia oczy ;) ....ale tego juz nie powiem.

nie no, oczywiscie, rozumiem. Zalatwialas wize w Warszawie czy Krakowie?

W Warszawie i dostalam na 10 lat wielokrotnego wjazdu. Pewnie dostalam dlatego, ze tak bardzo mi nie zalezalo bo jest tyle miejsc na swiecie do zbaczenia, ze jak nie tam to cos blizej ;) Jak mozesz to kupuj teraz dolary bo sa tanie.

okej, ślicznie Ci dziekuje za wszystkie odpowiedzi i porady :*