Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masłomaślane

burza mózgów - pomóżcie prosze

Polecane posty

Gość masłomaślane

takie zadanie: klient chce sprzedawać np. masło nie zwykłe masło robione przemysłowo ale takie prawdziwe co za tym idzie - nie bedzie ono mogło kosztować 3,5zł tylko conajmniej 7zł Jak to rozreklamować? Hasło "promocja" wydaje się bez sensu bo co to za promocja jak będzie to 2 razy droższe..? Nie mam pomysłu na hasło reklamujące na plakat które miało by mówić, że to jest oferta nie dla szukających najtańszego - cena jest adekwatna do jakości więc będzie drogie. Jak sprzedać coś co jest na pierwszy rzut oka dwa razy droższe? Chodzi też o to że plakat ma od razu zrobić małą selekcję klientów zeby uniknąć nawiedzonych szukających okazji babć dla których np kiełbasa może być zrobiona z ziemniaków byleby kosztowała 5zł. No przecież nie napisze że "to masło nie jest dla biednych" :O

Reklamować można jako nowość, po prostu. Najlepiej odkrywając przed klientami paskudztwa, które kryją się w tanim maśle. Zwykła informacja -ile masła jest w maśle-już da do myślenia. Czy będzie to produkt organiczny?

Można także proponować to jako produkt odpowieni dla dzieci-które nie powinny jadać margaryny, a domieszki olejów roślinnych są stosowane przy produkcji taniego masła.

Gość masłomaślane
masło to jest przykład - ale tak, chodzi o takie prawdziwe jak dawniej babcia robiła to samo się tyczy np. wędlin czy mięsa jak jeszcze z wędlinami jestem w stanie sobie poradzić to co z mięsem? Jak przekonać żeby ktoś za karczek zapłacił 20zł jakwszędzie jest po 13? A jest różnica taka, że ten karczek nie jest z holenderskiej świni tylko z polskiej i nie jechał tu tirem zamrożony tylko jeszcze wczoraj "chodził"

Gość masłomaślane
Ogónie to jakiś tam zarys wychwalania tego masła i mięsa mam ale gorzej z tą selekcją potencjalnych kupców:O Jak napisze "nabiał i mięso nie dla biednych" to będzie chamskie. Pierwsze hasło/zdanie ma na celu zrobić wstępną selekcję - nie mogę podawać cen a muszę zasugerować że to nie będzie tanie:O

Gość okrutnik
hasło - tu wszystko jest prawdziwe ale najważniejsza sprawa to uczciwe podejście do klienta a sklepy z taką żywnością istnieją i mają się dobrze

Teraz jest moda na produkty ekologiczne.T.zw zdrowa zywnosc.(maslo nie jest za zdrowe bo zawiera duzo cholesterolu)i mysle, ze trzeba cos tej strony, skoro mam byc drozsze.Mysle, ze trzeba zastosowac tutaj techniki ze sprzdazy kwalifikowanej.Mozna zadac pytania.Czy dbasz o swoje adrowie!Jezeli nie , to kiedy zamierzasz o nie zadbac?Jezeli dbasz to rob to dalej ale nalepiej jak to bedziesz robil za pomoca produktow z naturalnej hodowli.Cos w tym guscie.Oczywiscie musi byc to krotkie izeby bylo chwytliwe>

Ludzie za wrazliwi na punkcie swojego zdrowia(niektorzy) i sa w stanie zaplacic wiecej, jezeli uwieza, ze im to pomaga.Trzba ich o tym przekonac.Ja kiedys podobny argument stosowalem sprzedajac garnki ze stali chirurgicznej(drogie jak diabli)

hm, wydaje mi się, że trzeba podkreślić jakość jakimiś certyfikatami. Trudno będzie oprzeć się tylko na określeniu "tradycyjne" Ja kupuję żywność organiczną i płacę za to dużo więcej, ponieważ wiem, że przy produkcji i hodowli stosowane są najwyższe standardy. Tradycyjny, krajowy-to dla mnie za mało, by zapłacić 2-3krotność normalnej ceny. A co konsumentów, może nie podkreślać-nie dla biednych, lecz dla tych, którzy wiedzą, że jesteś tym, co zjadasz:) Duża ma być ta kampania, czy to coś lokalnego?

Promocja to dobre haslo.Tylko nie promocja cenowa tylko promocja zdrowia.Tak bedziesz sie dobrza odzywial (moze nienajtaniej) to zaoszczedzisz na lekarstwach>

Gość niezły doradca
tradycyjne prawdziwe, domowe masło...tradycyjna receptura i składniki ...cos w tym kierunku

Gość kkdkdkkd
Albo pójść w tradycje i te "szlacheckie czasy ".

O swoje zdrowie i zdrowie dzieci...Mozna cos dodac o dzieciach Ludzie sa wrazliwi na punkcie wlasnych dzieci(niektorzy)

Gość masłomaślane
okrutnik - ok, "tu wszystko jest prawdziwe" i zaraz się znajdzie tysiące komentarzy "tylko cena z kosmosu" chcąc uniknac takich komentarzy problem mam właśnie z tym jak zasugerować że nie będzie tanie nie podając konkretnych cen ale sugerując jednocześnie że będzie drogie tele-echo to nie chodzi o żywność eko bo taka jest w sklepach ze zdrową żywnością i tam wiadomo że jest drożej to nie jest masło z certyfikatem eko ale jednocześnie jest prawdziwym masłem scenariusz wychwaleń juz mi się prawie ułożył - gorzej z tą wskazówką że niestety - to nie jest produkt dla klientów biedronki:O chcąc uniknać komentarzy i narzekań że drogo potrzebuje "czegoś" żeby ktoś idąc po to masło pierwszy raz z góry wiedział że ono będzie drogie na maksa

Moze uzyj swormuowania, ze to produkt dla VIP-ow .Gosci z klasa o wyrafinowanym guscie!

Gość masłomaślane
perła na certyfikaty producenta na razie nie stać zasięg lokalny sklep ma dość deptających podłogi babć przychodzących ponarzekać "że drogie" "bo w biedronce..." Mała kampania nastawiona głównie na ludzi patrzących na jakość a nie cenę a jednocześnie ma na celu tą jakby "wstępną selekcję" i uświadomienie że tanio nie będzie

Gość masłomaślane
o właśnie - o coś w tym stylu michodziło :) coś jak "wysoka jakość w adekwatnej cenie" ale to myślę że troche za mocne

Gość j_ulka
nie pomagajcie kolesiowi wymyślać reklamy - to chyba jego praca za którą mu płacą niech sam coś wymyśli

Gość masłomaślane
julka nie jestem koleś to popierwsze a po drugie to nie każdego stać na wynajęcie agencji reklamowej

Na razie przychodzi mi do głowy tylko "jakość warta ceny", ale to dość surowe...pomyślę jeszcze, muszę kawę wypić i trochę popracować:) pzdr

Gość masłomaślane
tele echo - to "szukasz tanio nie wchodź" to mi sie podoba zwłaszcza że odnoszę wrażenie że jak ludziom coś zabronić to on wtedy na przekór :Pdrzwiami i oknami :D

Gość masłomaślane
a coś w stylu: "nie sztuczne,nie rozmrażane, nie myte - nie tanie"

Gość llllllllllllllllllllllllll
Produkty warte każdej złotówki

słówko nie jest źle postrzegane. Pomysł fajny, ale raczej nie nadaje się na witrynę. No i nie myte-nie każdy dobrze to przyjmie.

Sformuowanie-"nie tanie" jest malo, jakby chwytliwe.Lepiej jest uzyc sformuowanie-"Nie dla kazdego"