Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masłomaślane

burza mózgów - pomóżcie prosze

Polecane posty

Gość masłomaślane
aż się ciśnie: nie dla idiotów :D

Gość masłomaślane
Dla tych, którzy cenią jakość. Boję się że toza bardzo wymaga myślenia i prości ludzie tego nie pojmą że "cenić jakość=wysoka cena". Podam taki mały przykład bo mi się przypomniał - kolega ma sklep rybny i wpadała do niego taka jedna po rybe i marudziła zawsze, że drogo, że w markecie taniej itp.(schodzą mu te ryby w mgnieniu oka więc dostawy ma często i ludzie już wiedzą że u niego na bank mają świeże). Nawiedzała go tak często aż się wkurzył i powieział jej, że ta ryba o którą pyta ciągle za 4 dni będzie o 5 zł tańsza. Baba wpadła za 4 dni i patrzy a tu cena na cenniku bez zmian. No więc pretensje do niego. To on gibko na zaplecze i przyniósł jej tą samą rybę o którą ona pytała 4 dni wcześnie - ryba już kapkę woniała - i powiedział że tą jak obiecał tak sprzedaje o 5zł taniej bo woli sprzedać taniej niż wyrzucić. I z babą do tej pory ma spokój. Młodsze pokolenie już kapkę myśli i wie, że niestety szynka z 5zł to nie ta sama co za 35zł a do starszych mam wrażenie że trzeba prosto z mostu pojechać "z nami nie zaoszczędzisz"

No to nie wiem:) Chyba trzeba, tak jak pan od rybki, traktować sytuację jednostkowo. Przeprowadzić szkolenie personelu-aby było biegłe w argumentacji i na bieżąco spławiać amatorów mortadeli. Będę nad tym myśleć, niezłe ćwicznie:) To bardzo poważny problem, te ćwierkające staruszki?

nie można być dosadnym, by nikogo nie obrazić. Media markt ze swoim "nie dla idiotów" może sobie pozwolić na agresję-ponieważ konkuruje cenowo. W ten sposób nie reklamuje się jakości. Jeśli chcecie ograniczyć wizyty sympatyków bułczanki zadbajcie o wystrój lokalu. Witryna też musi sygnalizować, że jesteście raczej "posh":) Jeżeli to rynek lokany, to za jakiś czas babuszki przestaną was nękać.

Gość masłomaślane
ćwierkające staruszki...perła przypomnij sobie co te ćwierkające staruszki wyrabiały w Warszawie pod krzyżem więc małe wyobrażenie o tym co one potrafią i do czego są zdolne powinno ci się zarysować żulowi możesz powiedzieć spi%$% a takiej się nie da a czasem się ciśnie na usta - zwłaszcza że nie ma przeceż przymusu kupowania drogich artykułów a rynek jest tak ogromny że jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie. A ja odnosze wrażenie że je najbardziej w tym wszystkim rajcuje to że sobie przyjdą ponajeżdżać na ceny. Oczywiście nie można też wszystkich do jednego worka - są też takie normalne-kokosów nie mają ale wolą zjeść czegoś mniej ale bardziej wartościowego. Najgorsze są te coby chciały szynke za 5 zł a dla księdza na ofiare 10zł odkładają i to jest święte - mimo że jest głodna to szynki do bułki se nie kupi, księdzu kase zaniesie a nagada się przy tej bułce przeokropnie. I takich bym chciała już w drzwiach eliminować. Poza tym dla nich firma/producent odnosze czasem wrażenie że nic nie znaczy - nie widzą różnicy między np. kaszą firmy X a kaszą firmy Y. Bo ona se kupiła gdzieś tam kasze i była o złotówkę tańsza. A jak pytam jakiej firmy to ona nie wie - kasza to była i tyle. To pytam czy pudełko takie samo - oczywiście nie, inny kolor, inny napis był. No i oczywiście tańsza była więc ja sobie cene niewiadomo skąd taką wzięłam bo ona kasze taniej kupuje. I potrafi stać i o tej kaszy pół godziny ględzić. Ręce opadają:O

Gość masłomaślane
Źle mi się napisało "Oczywiście nie można też wszystkich do jednego worka - są też takie normalne-kokosów nie mają ale wolą zjeść czegoś mniej ale bardziej wartościowego." I miało być jeszcze: I nie ględzą przy tym, nie nie marudzą i nie narzekają że wydały o 2 zł więcej niż w biedronce.