Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POsmulec POkutny

KTO głosował na PO i żałuje ?

Polecane posty

Gość POsmulec POkutny

Jest ktoś taki ? :) Ma odwagę się przyznać ?

Gość POsmulec POkutny
Jakże to ? Przecież WSZYSCY KOCHAJĄ PO ;)

PO ma na koncie ogromne osiągnięcia, wśród których należy wymienić w pierwszej kolejności: 1. Rozkwit systemu emerytalnego 2. FULL wypas finansów publicznych

A ostatnie plany w zakresie legalizacji i upublicznienia miłości lesbijskiej przejdą do historii myśli politycznej :classic_cool:

Gość jajaajca
duza czesc na pewno zaluje, ale nikt sie do tego nie przyzna bo nie pozwala im na to tzw ego. swoj droga dziwi mnie jeszcze to, ze niektorzy potrafia tak zagorzale bronic PO. w tym kraju panuje jakas psychoza...;/. a ja mam pytnie, z racji tego, ze jestem mlody, (mam 23 lata), chcialbym zadac Panstwu pytanie: czy glosowalibyscie na partie zlozona tylko i wylacznie z mlodych ludzi(do 30 roku zycia)?. mysle, ze tacy ludzie mogliby dla Polski duzo zdzialac, pochodze z gminy w ktorej 4 lata temu wybralismy mlodego burmistrza, zrobil dla miasta i gminy wiele dobrego(drogi, choniki, odnowienie miasta) nigdy nie bylo tyl remontow co za kadencji wlasnie teog burmistrza, za swoja prace zostal ponownie wybrany na kolejne 4 lata. Czy nie lepiej oddac wladze ludziom mlodym, myslacym inaczej o zyciu, a nie starym kacapom wychowanym przez wieksza czesc swojego zycia w aparaturze komunistycznej? Prosze o odp. to, ze ktos jest mlody i nie ma doswiadczenia, nie znaczy, ze jest nieudacznikiem...

Problem nie w wieku ale w tym, że głosuje się na listy partyjne. Gdybyśmy głosowali w jednomandatowych okręgach wyborczych na konkretnych kandydatów, to do Sejmu RP nie weszłoby tylu jełopów z list. Przykład: wiele lat temu po wyborach zadałem sobie trud sprawdzenia ile głosów otrzymał kandydat, na którego głosowałem (jego ugrupowanie nie weszło nie wszeło do Sejmu). Otóz otrzymała 120 tys. głosów. Do Sejmu weszli natomiast nikomu bliżej nieznani ludzie z innych list partyjnych , którzy otrymali po kilka tysięcy głosów. Oto jak z wyborców robi się w świetle prawa idiotów za pomocą chorej ordynacji wyborczej

Gość to_nie_jest_dla_idiotow
dlatego tez trzeba założyć partie złożoną z ludzi młodych i kreatywnych którzy przez większa cześć swojego życia wychowywali sie w pokomunistycznej Polsce. Przecież większość obecnych teraz w sejmie ludzi to idioci bez wykształcenia... o umiejetnosci rządzenia lepiej nie wspominać;/ . Chociaz... mamy glupi narod, a glupiemu narodowi madry rzad nie jest potrzebny... glupi madrego nie zrozumie wiec przez najblizsze lata bedzie trudno o jakiekolwiek zmiany

Budowa partii opartej na limicie wieku, kreatywności, czy ilorazie inteligencji to utopia, a zmiana ordynacji wyborczej (czyli tak naprawdę Konstytucji) nie leży w interesie głupców którzy nami rządzą. I to by było na tyle... :)