Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

ajlin a noo wiem :* Tylko na mnie zbytnio nieliczcie :( Chociaż różne przypadki chodza po ludziach, ale jak widać po mnie nas nie. :/ Kotomirka, ja rozumem o co Ci chodzi. M się rozbiera, fiu fiu owocnych igraszek zycze :D

Jak ja bym chciała czuć się normalnie :( nie mogę się skupić i ogólnie mam ochotę sobie w łeb palnąć :( eh :( jeszcze tyle czekania na @ :(

Kati a ja mam takie pytanie do Ciebie :) czy teraz bolą Cie piersi?? czy tylko masz tak jakby większe??? Ja miałam tak jak Ty i teraz mnie już o wiele mniej bolą piersi brzuch od czasu do czasu jak na @ sutki swędzą i bolą piersi przy dotyku

Kati - po cichutku gratuluję! Życzę powodzenia w poniedziałek i wysokiej bety. Ja nie chcę się nakręcać, ale dzisiaj 31 dzień cyklu. Temp mierzę od 3 cykli i nigdy tak zwariowanej nie miałam, to spada to rośnie, już sama zgłupiałam. Testy wychodzą negatywne. Piersi czuję, że są pełniejsze, ale nie bolą Dwa dni temu tak mnie brzuch okresowo bolał, że myślałam, że już dostałam i co chwila do ubikacji biegałam, ale nic, cisza, już nawet nie boli. Czekam więc cierpliwie. Katii - też miałaś ból brzucha przed samym terminem @? i był taki okresowy? Jeśli ta wredna @ ma przyjść, to niech przychodzi i mnie tak w niepewności nie trzyma, a jeśli się udało, to czemu testy wychodzą negatywne? Jeste 12 dni po owulacji, więc może za wcześnie? Ale zawsze właśnie 12 dni po dostaję jak w zegarku... pozdrowienia i miłej sobotki

cześć. Cichutko tu przy weekendzie :( Ja mam tyle roboty, że aż mi się nic nie chce :( Na szczęście brzuch mniej boli, a i humor troszkę lepszy

Melduje się dziś, czyli dnia 11 czerwca. :) Dnia 16 maja miałam poprzednia miesiączke. 5 czerwca był eS, czyli dziś jesteśmy 6 dzień po. Dziś mam 27 dzień cyklu. Brzuch mnie dzisiaj pobolewa jak na okres :/

Zeszłą @ dostałam w 34 dniu cyklu, więc teraz moge dostac wcześniej, ale patrząc na eS dnia 5 czerwca wyhcodzi że kochalismy się 11 dni przed rzekomą @. :/ wiem, że nic niewiem :/

hehe no z ciążami to już tak jest - nigdy nic nie wiadomo :)

Gość Katii82
Cześć Dziewczyny! :) Weekend poza domem:) Ale na chwilę jestem:) A więc tak odpowiadam, z jakieś 4 dni przed dniem planowym @ przestały mnie boleć piersi ale zrobiły się raczej takie ciężkie i pełniejsze, a obwódka większa. Jeśli chodzi o brzuch 2 dni przed dniem w którym miałam dostać @ bolał mnie brzuch w ciągu dnia z jakieś 2 godziny. Później dziwna cisz i nic, dopiero w czwartek popołudniu i to tak bardzo,że nie poszłam na zajecia tylko położyłam się do łóżka, wczoraj od popołudnia cały wieczór i noc też masakra-biore nospę i przechodzi na jakis czas.... ale nie jest to fajne. A i zapomniałam o rzeczy u mnie najistotniejszej,którą odrazu zauważyłam, od samego początku miałam wypryski na buzi przez całe 2 tygodnie problem z cerą a nigdy wczesniej tak nie miałam. Rano budzę się o 6stej rano z suuper energia jak nigdy zawsze miałam problem ze wstawanie rannym, za to popołudniem i wieczorem chodzę juz po scianach ze zmeczenia. Mój mąż jakoś nie wiem, wydaje mi się ,że nie chce się nastawiać i nie podchodzi do tego entuzjastycznie-czeka na bete w poniedziałek... Pozdrawiam Was Kobitki, jestem sama w szoku,że aż tyle miałam symptomów...

Witajcie Kobietki, u mnie ... przyszła @. O całe 3 dni za wcześnie. Ale po ilości i samopoczuciu jestem pewna, że to @. Nie dziwie sie z reszta, że przyszła po takiej dawce stresu i emocji.... Kłótnia z teściową zakończona definitywnie. Wyprowadzamy sie z meżem do innego miasta, gdzie on ma już mieszkanko, ale mieszkał jego brat. Korzytstamy z okazji bo młody konczy studia i wraca do domu. Jestem pełna nadziei, chociaz oczywiście jestem w tym sporze "ta zła" co odbiera matce syna i szczęście. Ten wyjazd sprawi, że oboje bedziemy mieli kawałek do rodziców. Wreszcie bedzie sprawiedliwie. A w nowym miejscu mamy starych wspolnych przyjaciol, daleka rodzine i perspektywy. Mam nadzieje, że wreszcie wszystkjo sie ułoży i uwolniona od najwiekszego stresu i gderania spokojnie zajdę w ciążę.

Czesc dziewczyny. Bylam ostatnio u gina w zwiazku z moim skapym @. Sprawdzila, nic mi nie jest. Mowi zeby zwrocic uwage na diete. Zobaczymy co bedzie dalej. W zwiazku z moimi plamieniami przed @ dala luteine, ale w tym cyklu mam zrobic badania. Na razie zrobilam estradiol (121) i fsh(4,03) w 9 dniu cyklu. Nie wiem co myslec niby w normie, ale fsh niskie a estradiol wysoki. Zna sie ktos na tym?

Witam :) U mnie cisza brzuch mnie dzisiaj dość długo kuł ale już nie z lewej strony tylko po środku. @ nie ma piersi zaczęły bolec. jak @ nie dostanę do wtorku to robię test :)

Aktualizuję, NICK..........CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO Panterka1981......5............29............9.06.11.. .... ...małopolska Katii82...............1............29...........10.06.11. .........Pomorskie/Trójmiasto Mloda Mama2010...3...........26...........10.06.11...........UK ada111..............6............23...........11.06.11 ..........zachodni Tygrysek333.......3............26...........11.06.11.. ........Warmińsko-Mazurskie Sephora............16...........24.......ok.13.06.11..... ......Bielsko-Biała Ania29..............13...........29...........19.06.11... ........Rzeszów świeżynka..........4............30.......19/20.05.11 ..........warszawa Kotomirka.........15............21...........20.06.11.... ......ok.Bydgoszczy Kinga1988........2lata..........23...........21.06.11. .........Jastrzębie Zdrój ajlin.................5.............23...........22.06.11 ..........Wrocław AniaMyszula........7............23...........23.06.11. .........Koszalin Pechowa............2............22...........23.06.11.... ......śląsk Greczen...........13............29...........27.06.11.... ......wielkopolska ewuś90............lipiec.........21...........28.06.11 ..........Żory Maria.D83..........5.............27..........30.06.11 ..........Koszalin Moniczka22........8.............23............1.07.11.... ......Mielec Madzii22............5............22............1.07.11... .......Wielkopolska Sippelsweg.........7.............28............3.07.11 ..........świętokrzyskie gosia 34.............5............34........... 6.07.11............ ..O-E klara1984..........10.............27...........6.07.11.. . ........lubelskie cocacolagirl.......16............26............7.07.11 ...........Łódź BlackRosssa..........8...........27............07.07.11... .......Rzeszów Xenia33.............6............33............ 9.07.11..........Wrocław anvers..............6.............26...........11.07.11.. .........Antwerpen NICK........CYKL STARAŃ....WIEK.....W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO vixwoman...........1............25............5.06.11.. ........śląsk ChceByćMamą...początki......27...........13.04.11... . .....UK **************************SZCZĘŚLIWE MAMUSIE********************************** NICK..............WIEK.....DATA PORODU....PŁEĆ....PO KTÓRYM CYKLU .....MIASTO pablinka............27...........25.11.11........???. .........3.........MANCHESTER Katie84.............27...........30.11.11........???.... ......5.........Kraków barbera............29.............8.12.11........??? .......długo......wielkopolska nietoperek333....28............8.12.11.........???...... ....2.........Bielsko-Biała olcik777............26...........04.12.11........???.... ......5..........Małopolska Ania282.............27..........11.12.11........???.... . .....7.........małopolska Karolka8512.......25 ..........18.12.11 .......???...........3.........ok.Szczecina pani_biedronkowa..24........24.12.11........???.......... .4.........gdańsk Ira1.................. 27........25.01.12..........???. .........6.........UK kozza...............27..............???............??? ..........3.........okolice Łodzi moniaa_aa.........23..............???............???..... ......1.........wielkopolska Mój Kochany Chłopczyk Łobuziak - 5 latek

Witam! JA wczoraj byłam na urodzinach babci i widziałam się z moimi dawno niewidzianymi kuzynami i kuzynkami, o wiele starszymi ode mnie (tak średnio 10 lat), wszyscy maja już po 2 dzieci, więc trochę ich tam było. Mi to zbytnio nie przeszkadzało. Dzieci jak dzieci. Już jakiś czas temu mnie to nie rusza, ale za to jak dali na ręce mojemu M 9-miesięcznego chłopca to popatrzył na niego oddał go komuś, kto był najbliżej i wyszedł. Później go przyłapałam ze łzami w oczach jak gapił się w okno udając, że podziwia widok... Tylko go przytuliłam i zabrałam do stołu, nic nie mówiłam, bo to nie był, ani czas, ani miejsce. Gdy wróciliśmy do domu, ogarnęliśmy się, zaciągnął mnie do pokoju, żeby się poprzytulać, bo miał taka ochotę, że oczy mu płonęły. Wszystko by było super, tylko hmm... pewna część ciała się zbuntowała. Szczerze mówiąc nie wiedziałam co mam powiedzieć, głupio się uśmiechnęłam i powiedziałam "no dobrze, ubierz się"... I poszedł zrobić sobie kanapki do pracy. Ja w tym czasie rozłożyłam łóżko (bardziej starannie niż zwykle), na talerzyku ułożyłam jego ulubione ciastka, do kieliszków wlałam sok (nie miałam nic innego, a dzieci po pijaku i tak się nie robi), włączyłam naszą ulubioną płytę i zapaliłam kilka świec... Zabrałam nasze piżamki i poszliśmy się wykąpać. Byście widziały jego minę jak wszedł do pokoju i zobaczył co przygotowałam. Usiadł na łóżku przyciągnął do siebie i pocałował. Trochę to "całowanie" trwało, ale do niczego więcej nie doszło (a moje dni płodne trwały i zaczęłam się martwić, ale co zrobię). W końcu się podnieśliśmy, napiliśmy się soku... Wtedy mi się M rozkleił na dobre, płakał jak małe dziecko i mówił przez łzy, ale nie wszystko rozumiałam. Ogólnie przepraszał, za to jak mnie traktował jak ja płakałam, że dopiero dzisiaj zrozumiał co czuje, i że on czuje się niepotrzebnie. Nigdy nie widziałam go w takim stanie. Pierwszy raz płakał i się nie powstrzymywał (mówiłam mu by się nie hamował, bo będzie mu lepiej jak się wypłacze... Z pół godziny to trwało, ale wydaje mi się, że to mu pomogło. Następnie powiedziałam mu, że moje dni płodne już minęły, ale mówiłam mu, że jeszcze trwają, by go naciągnąć na przytulanko... Wtedy stanął na wysokości zadania i to dwa razy ;) Się rozpisałam... Zanudziłam Was na śmierć... Ale jakoś czułam, że muszę Wam o tym napisać... A jak mnie się wczoraj zapytali kiedy dziecko, to choć się spodziewałam takich pytań, to mnie zatkało. Łzy stanęły mi w oczach i nie powiedziałam nic. mój M tak samo. Sytuacje uratowała moja mama, powiedziała, że na wszystko musi przyjść czas. Później mi ktoś powiedział, że na pewno jestem w ciąży, bo tak ładnie wyglądam, wręcz promienieje, że nie widzi innego powodu. eh... żeby oni znali prawdę... A teraz M w pracy, a ja mam zamiar się uczyć do zaliczeń...

Kotomirka, ale Ty masz 21 lat. Czemu inni już pytają kiedy dziecko? Mnie dziwią takie pytania rodziny. Nie znam Twojej sytuacji, ale czy wam coś przeszkadza w zajściu w ciążę, masz zdiagnozowane jakies problemy?

Kotominiarka wzruszylam sie czytajac twoj wpis. To niesamowite ze twoj M jest gotowy okazac ci w pelni swoj placz, swoja wrazliwosc. To sie nie czesto dzieje. Ze jest w stanie wczuc sie w to co ty czujesz. Zazdroszcze.

Kotominiarka wzruszylam sie czytajac twoj wpis. To niesamowite ze twoj M jest gotowy okazac ci w pelni swoj placz, swoja wrazliwosc. To sie nie czesto dzieje. Ze jest w stanie wczuc sie w to co ty czujesz. Zazdroszcze.

Cześć kobietki :) ta wredna małpa @ przylazła więc dobrze że przynajmniej testu nie robiłam, bo zobaczyłam bym tylko jedną kreskę. Czy mogłaby mi któraś z Was napisać jak brać wiesiołek ?? jedną tabletkę dziennie czy dwie po jednej rano i wieczorem?? Bo że tylko do owulacji się bierze to wiem.

Aktualizuję, NICK..........CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO Panterka1981......5............29............9.06.11.. .... ...małopolska Katii82...............1............29...........10.06.11. .........Pomorskie/Trójmiasto Mloda Mama2010...3...........26...........10.06.11...........UK ada111..............6............23...........11.06.11 ..........zachodni Sephora............16...........24.......ok.13.06.11..... ......Bielsko-Biała Ania29..............13...........29...........19.06.11... ........Rzeszów świeżynka..........4............30.......19/20.05.11 ..........warszawa Kotomirka.........15............21...........20.06.11.... ......ok.Bydgoszczy Kinga1988........2lata..........23...........21.06.11. .........Jastrzębie Zdrój ajlin.................5.............23...........22.06.11 ..........Wrocław AniaMyszula........7............23...........23.06.11. .........Koszalin Pechowa............2............22...........23.06.11.... ......śląsk Greczen...........13............29...........27.06.11.... ......wielkopolska ewuś90............lipiec.........21...........28.06.11 ..........Żory Maria.D83..........5.............27..........30.06.11 ..........Koszalin Moniczka22........8.............23............1.07.11.... ......Mielec Madzii22............5............22............1.07.11... .......Wielkopolska Sippelsweg.........7.............28............3.07.11 ..........świętokrzyskie gosia 34.............5............34........... 6.07.11............ ..O-E klara1984..........10.............27...........6.07.11.. . ........lubelskie cocacolagirl.......16............26............7.07.11 ...........Łódź BlackRosssa..........8...........27............07.07.11.. . .......Rzeszów Xenia33.............6............33............ 9.07.11..........Wrocław Tygrysek333.......4............26............10.07.11.........Warmińsko-mazurskie anvers..............6.............26...........11.07.11.. .........Antwerpen NICK........CYKL STARAŃ....WIEK.....W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO vixwoman...........1............25............5.06.11.. ........śląsk ChceByćMamą...początki......27...........13.04.11... . .....UK **************************SZCZĘŚLIWE MAMUSIE********************************** NICK..............WIEK.....DATA PORODU....PŁEĆ....PO KTÓRYM CYKLU .....MIASTO pablinka............27...........25.11.11........???. .........3.........MANCHESTER Katie84.............27...........30.11.11........???.... ......5.........Kraków barbera............29.............8.12.11........??? .......długo......wielkopolska nietoperek333....28............8.12.11.........???...... ....2.........Bielsko-Biała olcik777............26...........04.12.11........???.... ......5..........Małopolska Ania282.............27..........11.12.11........???.... . .....7.........małopolska Karolka8512.......25 ..........18.12.11 .......???...........3.........ok.Szczecina pani_biedronkowa..24........24.12.11........???.......... .4.........gdańsk Ira1.................. 27........25.01.12..........???. .........6.........UK kozza...............27..............???............??? ..........3.........okolice Łodzi moniaa_aa.........23..............???............???..... ......1.........wielkopolska

Olcik777 ja mam PCO i brak owulacji, ale po CLO owu następuje. Teraz mam 2 cykl z CLO i owulacją. Do tego mój M ma słabe wyniki. Ja też nie rozumiem czemu wszyscy natrętnie się pytają o dziecko. Moja sprawa. Mam 21 lat i studiuje, więc nie powinno nikogo dziwić, że nie decydujemy się jeszcze na dziecko, ale cóż ludzie to tylko ludzie. U nich ślub wiąże się z "produkcją" dzieci.

Kotomirka niestety ale masz rację ludzie jak widzą jak ktoś się chajta to od razu albo że dziewczyna jest już w ciąży albo że zaraz po ślubie naprodukują całą gromadkę. Ludzie są beznadziejni. ja jak wyszłam za mąż prawie rok temu do od razu w pracy patrzyli mi na brzuch. Jak tylko trochę przytyłam albo źle się czułam to od razu gadali że na pewno w ciąży jestem. Masakra jakaś normalnie.

U mnie na szczęście nie było tego problemu. Nikt nie pytał, nie naciskał. Nam się udało pół roku po ślubie, więc nie było to długo. Ja mam 26 lat, ale nikt nie poganiał. A moi znajomi są raczej zaskoczeni tym, że tak szybko zdecydowałam się na macierzyństwo. Myślę, że PCO to jeszcze nie wyrok. Wielu dziewczynom się udaje. Czy Twój mąż bierze coś na poprawę jakości nasienia? My mieliśmy sporo szczęścia, bo zaszłam w ciążę zanim zdążyłam zacząć się badać...

Olcik przepraszam za pytanie bo na pewno już pisałaś o tym ale ja nie pamiętam. Czy brałaś jakieś wspomagacze?? jakieś witaminki ?? robiłaś jakieś badania???

cześć dziewczyny :) oj ten cykl mnie dobija :( pewnie przez nerwy - boli mnie brzuch i piersi bardzo a do @ jeszcze z 10 dni... :( zauważyłam, że im więcej mam stresu w danym miesiącu tym gorzej :( jakoś przeżyje :( mogę sobie tu po marudzić :) u nas to dziwnie wygląda bo wszyscy dziwnie podpytują. Chyba z tego co mówimy da się wywnioskować, że się staramy :) najlepiej mój tata zamiast wprost zapytać to jak ze mną rozmawia to mówi, że musi coś przy domu zrobić bo jak przyjadę do niego z wnukiem - i tu patrzy na moją reakcję - to coś tam :) czeka kiedy mu powiem, że już niedługo :P hehe :) gorzej będzie po ślubie bo będą bardziej bezpośredni... teraz tylko podpytują :)

Nie, nic poza kwasem foliowym. Żadnych badań - poza zwykłym USG dopochwowym, jak mi się cykl rozregulował i cytologią. A zaszłam, jak sobie odpuściłam...bo zamówiłam wakacje i stwierdziłam, że może lepiej z dzidzia poczekać. Ze dwa tyg później okazało się, że jestem w ciąży.

Kotomirka... wzruszyłam się czytając Twój wpis. Najważniejsze, że macie oparcie w sobie i jak widać w trudniejszych chwilach możecie liczyć na siebie. Pytania o dzieci jak były tak i będą, a ono się pojawi w najmniej oczekiwanym momencie. Wierzę w to i czekam :)