Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze 6

Ostatnie tygodnie ciązy- kto odlicza już czas do porodu?

Polecane posty

Oj, ja tez czekalam :-) a teraz już po terminie chodzimy. Eh. Wymiękam.

Gość memiluś
strasznie boję się porodu pierwszy ledwo przeżyłam a i po wizycie u lekarza troszkę zmartwiona jestem:( mała zmieniła położenie z główkowego na miednicowe .... i jak na początek 35tc mało waży bo zaledwie 1900 ...ale najważniejsze że poza tym jest zdrowiutka..na imię córce damy Emilka

Może jeszcze fiknie koziołka na główkowe. Wagą się nie przejmuj - to orientacyjne obliczenia. Moj raz tył, raz chudł według Usg, a przecież to niemożliwe :-)

Gość memiluś
racja waga z usg często jest mylna ;) a co do zmiany pozycji sama nie wiem czy chce, bo jeżeli mała nie zmieni położenia to będzie cc a szczerze wole mieć cc niż się męczyć

Gość 4it4rtjfidvflvffgfgfgbvbv b
boze cieszcie sie ze wogle zaszlyscie w ciaze bo inne sie staraja po kilka lat i nie umia i wszystko by daly zeby byc na waszym miejscu wiec nie stakajcie !!!!!tylko sie cieszcie ale nikomu nie dochodzi:/

Gość przeciaż nikt nie stęka...
temat jest ostatnie tygodnie ciąży i dziewczuny się dzielą doświadczeniami a ty od razu że stekają. sama mam 2 tyg do terminui jeśli ktoś mnie zapyta jak się czuję to prawda jest taka że fatalnie,jestem opuchnięta,kręgosłup mnie boli i czasami na resztkach sił wstaje w nocy co 30 min. siusiu a to że tak się czuję na dniach przed porodem to chyba normalne i skoro taki temat to włąśnie większośc odp. tu takich znajdziesz

Wiesz wśród nas są kobiety które starały się kilka lat i zapewne doceniają dar jakim jest ciąża i możliwość posiadania dziecka. Za to ostatnie tygodnie przed spotkaniem z ukochanym maleństwem bardzo się dłużą i są pelne strachu o jego zdrowie tak więc niecierpliwość i chęć jak najszybszego porodu nie jest czymś złym. Ale to uczucie można zrozumieć tylko będac w ciąży. Bo to tak jakby osoba, która nie pragnie mieć potomstwa powiedziała do kobiety, która bezskutecznie latami stara się o dziecko "ciesz się z tego co masz bo ja bym chciała nie móc zajść w ciążę i w pełni korzystać z życia erotycznego nie używając żadnych zabezpieczeń". Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a takie porównywanie nie ma najmniejszego sensu.