Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moxi

ulga na dziecko 2011 a zasiłki

Polecane posty

Gość moxi

nie wiem czy mogę zapytać na tym forum ale szukalam w innych kategoriach i nie znalazłam. moze ktoras z Was wie co wlicza sie do dochodów przy staraniu sie o zasiłki na dziecko przy skorzystaniu z ulgi na dziecko? chodzi o to ze jestem w ciezkiej sytuacji i do wczoraj zyłam na dzieją ze jak dostane zwrot z US to bedzie to dla mnie jak wygranie w totka,ale dowiedziałam sie ze jak bede sie starac o zasiłki na nowy okres to ulge doliczą do dochodu i decyzje bede miała odmowna wiec zostane bez zasiłków.czy obecne zasilki ktore pobieram teraz z mopsu bedą liczone jako moj dochód do następnego okresu starania sie o zasiłek? moze któras wie to prosze o odpowiedz bo nie jestem w stanie obecnie jechac do mopsu by sie dowiedziec.

Gość do pracyyyyyyy
a do pracy to nie łaska, umiało się zrobić dziecko to teraz się na je zapieprza

Gość Ja jestem Patrycja :)
Ocywiście że się wlicza :O

Gość tak tak oczuwisci
pierwsze słyszę, a zwrot w tym roku miałam. Tylko dochody z tyt pracy, gospodarstwa rolnego działalności gospodarczej itp.

Gość moxi
do pierwszej odpowiedzi jestem w cięzkiej sytuacji ale pracuje bo inaczej bym zdechła z głodu wiec nie mow mi ze mam do niej isc.gdybys była taka inteligentna za jakos sie uwazasz to bys wiedziała ze ulge sie dostaje bo odprowadzane są podatki. ogolnie chodzi mi o to czy przy staraniu sie o zasilek na kolejny rok wezma dochod na czlonka rodziny obliczony np. dochod z pracy+ zasiłki+ ulga czy tylko praca +ulga?

Gość dupa zamiast głowyyyy
to po huj robiłaś dziecko jak zdychasz z głodu, myśli sie głową a nie dupa

ch..j to cie zrobił kretynko, i naucz sie czytac bo widze ze nie dociera do ciebie to co ktos pisze, widocznie jestes bezmózgiem

Gość tak tak oczywiści
zasiłek z mops nie( w końcu on ma poprawić sytuacje, wiec sie nie wlicza, zasiłek na mieszkanie może,), to chyba oczywiste. wydaje mi się że zwrot podatku tez nie. Czyli tylko dochody. A tym bogatym co nigdy głód do gardeł nie zajrzał się nie przejmuj, najłatwiej pisać na sucho bez doświadczenia.

Gość tak tak oczywiści
*tymi bogatymi

Gość moxi
no wlasnie tez tak mysle bo przeciez zasiłek dostaje sie od mopsu wiec nie powinni go brac pod uwage jako dochód, no ale w naszym kraju wszystko jest mozliwe :( a do tych co tak bluzgają na biednych to moge powiedziec ze az wstyd ze jestescie matkami i zonami

Gość anni87
tyle tu napisałyście, a odpowiedzi jak nie było, tak nie ma - moxi się to juz pewnie nie przyda, ale kolejne dziewczyny które odwiedzą forum byc może skorzystają: ulgi nie wlicza się do dochodów - ulga po prostu jest czymś, co sobie możesz odliczyć, bo Ci się należy (notabene juz nie długo, bo w tym roku ostatni raz taką ulgę odliczymy - http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/pit-2012--ulga-na-wychowanie-dziecka.html ). Z tego co wiem,to w kolejnych latach to będzie zależne od zarobków rodziców, ale teraz ulgę mozna po prostu odliczyć i wynosi ona 1112zł na jedno dziecko. pzdr

Gość bxbdb
Zrob sobie jeszcze jednego dzieciaka to bedziesz pewna ze zasilek dostaniesz i ulge wieksza