Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krorororor

czym sie zajmuje pedagog specjalny?szukam kogos kto pracuje z niepełnosprawnymi

Polecane posty

Gość krorororor

poniewaz chce isc na studia zwiazane z pedagogika specjalna,jestem ciekawa czy jest tu ktos kto pracuje w tym zawodzie?Czym sie zajmuje taki pedagog specjalny od praktycznego punktu widzenia!!!! np w osrodku wsparcia czy czyms takim dla dziec uposledzonych badz z zaburzeniami

Gość krorororor
czemu ciezka,ale na czym polega?lubie pomagac ludziom

Gość ojojoj***
Klasa w Szkole Specjalnej, 20 agresywnych gagatków i Ty sama. :(

Gość nie zle ...
do ?

Gość nie zle ...
moja ciotka pracuje w powiatowym osrodku wsparcia dla niepełnosprawnych dzieci jest ich tam 19 i wiecej nzi jeden pedagog i nie narzeka,chyba w szkole specjalnej to całkiem c innego no nie?

Gość nie zle ...
chociaz nie wiem czym sie zajmuje taki pedagog w osrodku wsparcia

Gość pedra
DO :krorororor Naprawdę chcesz wiedzieć , co w sobie zawiera praca takiego specjalisty..? -?

Gość krrrrrrrrr
CHCE WIEDZIEC,A CZYM MNIE ZASKOCZYSZ?WYCIERANIE TYŁKOW TO CHYBA ROBI PIELEGNIARKA tak chce

Gość ewelinnnna
ja kończe ten kierunek i pracuję w przedszkolu integracyjnym. Bardzo wdzięczna praca i nieźle płatna. Teraz np. pracuje z chłopcem z autyzmem. Możesz sie zając terapią, skończyć jakieś kursy i bardzo dobrze zarabiać. Możesz tez pracować w szkole jako pedagog, niekoniecznie z dziecmi z niepełnosprawnością. Pedagogika specjalna obejmuje także pracę z ludzmi niedostosowanymi społecznie i obejmuje np. resocjalizacje, prace z trudną młodzieżą. Na prawde jest milion rzeczy które możesz robić po tym kierunku, tylko musisz obrac sobie jakis kierunek bo konczac studia jedynie z tym tytułem i nie mając żadnego pomysłu na siebie i swoją pracę to rzeczywiście bedzie ciężko.

Gość krrrrrrrrr
co jeszcze robi?

Gość edwdew
pomocy!!

Witam wszystkim, Piszę pracę licencjacką na temat seksualności osób niepełnosprawnych intelektualnie. Potrzebuję Państwa pomocy. Jak to z pracami takimi bywa potrzebuje pedagogów specjalnych, którzy mogliby wypełnić anonimową ankietę na ten temat. Jeśli ktoś mógłby to dla mnie zrobić to bardzo proszę o info na maila monis.kozon@gmail.com, wtedy już na prywatnego maila wyśle ankietę do wypełnienia. Pozdrawiam, MOnika

autorko - pedagogika specjalna ma wiele swoich dzialow - tyflopedagogika, oligofrenopedagogika, surdopedagogika, praca z dzieckiem zdolnym itd itd... wiec to zalezy od specjalizacji jaka chcesz podjac

Witam, mam za sobą pierwszy rok pedagogiki specjalnej ,moim marzeniem było dostać na fizjoterapie , by połączyć w jedno pomoc fizyczną jak i sferę dydaktyczna. Niestety nie udało mi się dostać na fizjoterapie, i zastanawiam się nad kursami ,lecz nie wiem co dokładnie mam szukać ,chcę jak najbardziej trafić w dany kurs który przyda mi się do pracy z osobami niepełnosprawnymi. Interesuje mnie też jak jest ze znalezieniem pracy po tym zawodzie (Szczecin-okolice) i w jaki może być zarobek.? Co mogę robić już w trakcie studiowania by móc w przyszłości znaleźć szybciej pracę. Dzięki za odp