Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcozrobicczysluchac

jak myślicie ma rację ? CHODZI O MAMĘ

Polecane posty

mam 13 lat, wyrównuje sobie brwi od roku, a nogi golę gdzieś od 2 lat, pachy też golę. depiluje sobie też od dawna miejsca intymne. moja mama o tym nie wie, bo wiem jak by na to zareagowała (oczywiście w tych tematach jej nie słucham) jedynie mi niby pozwala golić pachy, a zresztą nie miałam ochoty o tych innych rzeczach jej mówić. dzisiaj przyłapała mnie jak wyrównywałam brwi w łazience, i powiedziała, że nie powinnam tak robić i że za siłę robię z siebie pannę ;/ jak myślicie ma rację ? czy jestem na to za młoda ? bo wg mnie nie. po za tym, brwi miałam trochę bujne i brzydko to wyglądało. nie jestem pustą małolatą, po prostu chcę dbać o siebie. jestem normalną dziewczyną. mama uważa, że mogę takie rzeczy robić dopiero jak pójdę do liceum itd... a kiedy wg was mogę "legalnie" takie rzeczy robić? :D

Gość sddfdfasdfasf
Masz 13 lat i robisz takie rzeczy hehe ??To nie jesteś normalna :P Niby po co 13 goli sobie "muszelkę"

Gość qwrqrqrq
Hmm powiem ci tylko tyle, ja tez zaczelam wczesnie depilowac brwi i teraz zaluje, bo przez lata skubania mam cienkie kreski :/

Gość anka09870099
twoja matka boi sie ze stracisz cnote

chociazby ze wzgledow estetycznych. dobrze sie czujesz jak masz tam busz? jak mialam 13 to tez juz takie zabiegi stosowalam

moje koleżanki w tym wieku tez postepowały jak jak ty poniewaz mialy starsze siostry od ktorych podpatrywaly i nie widze w nic w tym zlego poniewaz dziewzyny lubia dbac o siebie ale nie wszystkie

Gość s cdefxs fr xs
13 lat i sie golic? [pojebalo! ja pierwszy raz sie ogolilam majac 21 lat! i wcale buszu nie mialam wczesniej. Busz robi sie gdy sie non stop golisz

eh, proszę was, zrozumcie mnie... moja mama goli nogi, pachy i wgl, ale myśli, że ja jestem za młoda. to nie prawda, że jestem nienormalna ;/ lubię być zadbana

dziewicą nie jestem od kilku miesięcy. Nie wydaje mi sie zeby wyrównywanie brwi je niszczyło.;/.

Gość s cdefxs fr xs
golenie pizdy nie swiadczy o zadbaniu o zadbaniu swiadczy to ze sie myjesz

Gość ej ale
jak my mamy Ci pomóc? mamy iść do twojej matki i jej powiedziec ze ma poprostu jebiętą córke? :D

znaczy się, podszywa się że nie jestem dziewicą XDD przepraszam, głupi błąd

Gość s cdefxs fr xs
niezle kurwy nam rosna, za niedługo beda sie pieprzyc 5latki, ehh na czym tenj swiat stoi

Gość ja zaczełam golić nogi
gdy miałam chyba 14-15 lat, wcześniej w latach 80tych to raczej nie było takie oczywiste że należy depilować nogi czy pachy.... uważaj z tymi brwiami by się nie oszpecić, wyrywaj tylko te włoski które są poza linią brwi i raczej te od dołu niż te z góry

oczywiście, że nie wyrywam sobie wszystkich :D tylko te co brzydko odstają.

Gość qwrqrqrq
Depilacja nie niszczy brwi jako takich ale z czasem te wloski zaczynaja odrastac krzywo, a jak sama depilujesz i choc raz przesadzisz, mozesz pouszkadzac cebulki i nigdy nie odzyskasz ladnego ksztaltu. W wieku 13 lat ma sie inny gust niz w wieku np. 30. Lepiej chodz do kosmetyczki jesli musisz depilowac, moze wystarczy samo przycinanie?

nie musisz się niczego bać, wszystko jest ładnie wyrównane. do kosmetyczki to mnie matka nie puści ;/ pomarzyć mogę

Gość qwrqrqrq
A akurat golenie nog w tym wieku mnie specjalnie nie dziwi. Ja zaczelam golic gdzies w wieku 14-15 lat. To byly lata 90. i wiekszosc moich kolezanek to robila. Depilacji intymnej nie przeprowadzalam, co najwyzej samo bikini kiedy wybieralam sie na plaze (bo jednak czasem wloski wystaja spod kostiumu).

Gość qwrqrqrq
Depilacja u kosmetyczki to koszt jakichs 5 zl i nie musisz miec zgody rodzicow ;-)

Gość qwrqrqrq
Oczywiscie mowie o depilacji brwi :P

tylko, że ja mam 15-20 km do miasta i samej mnie mama nie puści po za tym nie wiem gdzie tam jest kosmetyczka. a z koleżanka jak zwykle będzie bała się ze mną pójść ;/ moja mama jest na ogól na luzie, ale czasem jak coś powie to naprawdę się zastanawiam, czy ona się nie urodziła XIX wieku...

Gość xxxxxxxxxxxxxxx
Jak to matka, boi sie zebys za szybko nie dojrzala (i czasami nie sprezentowala jej wnuka).

mam swój rozum i nie zamierzam się puszczać w tym wieku :)

Gość pieknusiaaa
ja mam 28 lat i pamietam ze jak chodzilam do 5 klasy to golilam juz nogi, wlosy lonowe tez odkad sie pojawily(moze nie tak czesto jak teraz, ) dla rodzicow to zawsze szok ze ich mala dziewczynka zaczyna stawac sie kobietka:) mama wie swoje a ty rob swoje

Gość pieknusiaaa
a co do brwi tylko nie depiluj za bardzo, nie rob cienkich kresek bo to prawda ze po kilku latach nie beda rosly

hehe ;d wszystko jest w normie.

Gość sorki ale nie kumam
Ja sama jestem matką trzech dziewczynek.Najstarsza ma 12l.I ona wczoraj mnie zapytała czy będzie mogła już latem golić włosy pod pachami.Nie ma ich za wiele ale ja nie mam nic przeciw.Wiem,że jej samopoczucie jest ważne.Pytała tez o nogi ale powiedziałam,że z tym poczekamy bo na dzień dzisiejszy nie ma takiej potrzeby.Ma bardzo jasne włoski,praktycznie niewidoczne. Nie rozumiem matek,które zabraniają takich rzeczy nastoletnim córkom.Czasy się zmieniły,a to,że w tym wieku dziewczynki zaczynają zwracać na to uwagę to normalne.A seks nie ma z tym nic wspólnego.Wszystko zalezy od wychowania i relacji jakie mamy z naszymi dziecmi.

ja nawet mojej matki się nie pytałam o zdanie ;D mam gdzieś jej chore herezje.

Gość kkkiiikkkaaa
Oczywiście, że się depiluj, jeśli masz taką potrzebę. Ja bym już w podstawówce pozwoliła dziecku golić nogi i pachy, jeśli byłaby brunetką i te włoski byłyby bardzo widoczne. Po co narażać dziecko na szyderstwa ze strony rówieśników na w-fie? Zresztą ja zaczełam się depilowac jakoś w podstawówce (w siódmej albo ósmej klasie), bo chodziłam na basen i nie chciałam tam paradować z włosami pod pachami. Sorry, ale niektóre 12 czy 13-latki to rosłe pannice i naprawdę niefajnie wyglądają z buszem na nogach albo pod pachami. Brwi tez bym depilowała, jeśli są krzaczaste, natomiast z depilacją intymną to bezsens skoro i tak jesteś dziewicą i nikt cię tam nie ogląda. Wydepilowac można okolice bikini jak się idzie na basen, ale całe na łyso w twoim wieku to idiotyzm, bo tylko sie możesz grzybicy nabawić od podrażnień.

Gość kkkiiikkkaaa
Zresztą pamiętam jak całkiem niedawno byłam w jakimś aquaparku i była tam wycieczka dzieci z podstawówki i jedna dziewczynka została straszliwie wyśmiana właśnie za czarne włosy na nogach. W życiu bym takiemu dziecku nie zabroniła depilacji.