Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lotha

Test ciążowy, wczoraj pozytywny - dzisiaj negatywny?

Polecane posty

Gość Lotha

Witam, jak to możliwe, że test wykonany wczoraj (co prawda w godzinach wieczornych) po jakiś 2 tygodni od stosunku (z prezerwatywą ale w dni płodne) pokazał mi wyraźne 2 kreski a dzisiaj 3 testy robione o podobnej godzinie pokazują tylko jedną i ani śladu drugiej, nawet delikatnego zarysu... ?? szczerzę mówiąc bardzo się boję tej ciąży, nie jestem jeszcze gotowa, ale powiedziano mi, że jak jest pozytywny wynik to nie może się mylić... ale te 3 dzisiejsze (jeden tej samej firmy co wczoraj Bobo Test i jeszcze 2 innych firm) dały wynik negatywny... bardzo się boję... czy z dnia na dzień mógł tak spaść poziom tego hormonu u mnie że te 3 testy negatywne się pomyliły czy jednak poziom tego hormonu z dnia na dzień powinien wzrastać? nie wiem co o tym myśleć, zrobić kolejne testy? Pomocy.... :-?

Gość ANKAslBT
no tak... testy nie dają 100 % racji! tylko lekarz.

Gość gtrfgrftdgvftr
zbadaj hcg

Gość Lotha
no właśnie te testy sprawdzały HCG :/

Gość rerreee
zrob jutro rano na czczo, najbardziej bedzie wiarygodny

Gość Lotha
nie boje się ciąży ale nie jestem jeszcze gotowa...

Gość ANKAslBT
nigdy nie bedziesz gotowa :)

Gość Lotha
Psychicznie nie jestem gotowa, na razie nie planowałam dziecka, nie wiem czy byłabym w stanie temu podołać...

Gość ANKAslBT
brak mieszkania, jesteś niezamężna, nie pracujesz...lub jesteś niepelnoletnia

Gość Lotha
dokładnie dopiero kończę szkołę, nie mam mieszkania ani pracy... ach nie chce nawet o tym myśleć... mam nadzieje, że te 3 testy się nie mylą a ten jeden był skopany, chociaż trudno mi w to uwierzyć, podobno w tą stronę testy się nie mylą... za 2 dni powtórzę jeszcze test z rana... dziękuje za odpowiedzi

Gość Trza sie bylo brac do roboty
Pierwszy test mogl byc po prostu wadliwy. Jesli ciaza spedza ci sen z powiek, idz do laboratorium na badanie krwi, nie bedzie zadnych watpliwosci.

Gość Lotha
wiesz najpierw chciałabym szkołę skończyć, na pracę i rodzinę przyjdzie czas...

Gość a wiec
Czasem sie tak zdarza ze test pokaże ciąże mimo iz jej niema, rzadko ale jednak sa takie przypadki. Ostatnio bedac w labolatorium podeszla do okienka kobieta ze jest wyszedl jej pozytywny, jednak badanie z krwii to wykluczyło... Wiec nie martw sie! WYkonaj test rano! Kub Quick Vie, sa to bardzo dobre testy :)

uprawiajac seks zawsze jest jakies ryzyko ze mozesz zajsc w ciaze. heh więc albo jedno albo drugie;)

Gość Lotha
dziękuje trochę mnie to pocieszyło i uspokoiło, może dzisiaj już zasnę, bo wczoraj miałam problem....

Gość Lotha
jest_super:) wiem, że jest takie ryzyko dlatego użyliśmy prezerwatyw, które ani nie pękły ani się nie zsunęły, chłopak nawet po stosunku je sprawdzał lekko dmuchając czy nie uchodzi powietrze... ale wyczytałam gdzieś, że nasienie może się wydostać dołem u podstawy...

tego w sumie nie slyszalam.ale nic sie nie martw;) zrob test jescze raz a dla pewnosci mozesz zrobic badanie krwi betaHCG wychodzi juz 48h po zapłodnieniu:)

Gość Lotha
dzisiaj jak wstałam, ale dopiero gdzieś koło 11 zrobiłam dwa testy, oba wyszły negatywnie...

Gość Lotha
Powinnam już dostać okres a jeszcze nie mam.... Tak bardzo się boje :( Czy te testy i prezerwatywa mogły mnie zawieźć ;(

jesli prezerwatywa nie pekla, nie zsunela sie itd, to moim zdaniem nie jestes w ciazy, nie martw sie. zrob rano jutro pierwszym porannym moczem test - to daje (jesli chodzi o takie testy) najwieksza pewnosc, albo idz do przygodni z rob badanie beta-hcg

Gość Lotha
Prezerwatywa nie pękła ani sie nie zsunęła, chłopak nawet po wszystkim lekko ja nadmucha aby sprawdzić czy nie jest dziurawa. Ale słyszałam opinie ze może coś się wydostać dołem albo przy zmianie prezerwatywy. Aktualnie nie mogę zrobić kolejnego testu... jestem na feriach na wsi... :( Ale czy te 5 poprzednich mogło sie az tak mylić, ostatnie dwa testy zrobiłam z rana, tzn kolo 11 ale to byl pierwszy mocz z nocy... a bylo to 16 dni po stosunku...