Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snobka_07

Nakamura_SHOP na Allegro - daliście się oszukac???

Polecane posty

Gość paulisap21
Ewelus widocznie ktoś przebijał cenę 10 zł ale nie doszedł do 18 zł i dlatego masz zapłacić 18 a nie 10 zł.

Kupujecie te smieciowe japan style, zachwycacie sie pieknymi zdjeciami a tak naprawde to jest odziez o jakosci gorszej niz bazarowa, zle skrojona, tylko w niewielkim stopniu przypominajaca zdjecie. Dalam sie nabrac 2 razy i juz wiecej nigdy nie kupie nic z japan style. A nakamura_shop to uzytkownik ktory wczesniej mial konta m.in japan_girls i pare innych, teraz oszukuje pod jakas nowa nazwa (nie pamietam w tej chwili) - tworzy nowe konta wystawia bluzki po 3 zl (bluzka za 3 zl? Naprawde jestescie tak naiwni zeby wierzyc ze dostaniecie fajna bluzke za 3 zl?), zeby szybko uzbierac pozytywy a pozniej oszukuje. Dziwie sie ze ludzie nadal sie na to nabieraja i kupuja u czlowieka ktory ma kilkaset negatywow.

Gość paulisap21
lolawie nie kupuj i nie racz nas tu swoimi przemyśleniami bo kiedy zamawiałyśmy ubrania u Nakamury to miał niewiele negatywów. Nikt przy zdrowych zmysłach by nie robił zakupów widząc te setki negatywów, które pojawiły się w ciągu ostatnich kilku dni. Bluzka za 3 zł jest chwytem marketingowym bo wiadomo, że połowa jej ceny zawiera się w znacznie zawyżonych kosztach przesyłki. Co do jakości to uwierz mi, że z największą przyjemnością kupowałabym idealnie skrojone kreacje od najlepszych projektantów ale mnie na to zwyczajnie nie stać a ubrać się muszę więc daruj sobie takie komentarze

Gość snobka_07
lolavie, skoro dałaś się nabrać aż 2 razy, to znaczy, że sama nie jesteś zbyt bystra

Gość asiunia2912
U mnie data 16.02-przygotowanie do wysłania..więc czekam i mam nadzieję:/

Gość Karo_007
Hej dziewczyny - Sprzedawca nagle się 'ocknął' i odpowiada regularnie zarówno na wiadomości w Sporze na Allegro jak i na maile. Szkoda, ze odpowiedzi generuje jakiś automat i nie mają one w ogóle sensu ;) Na pytanie, czy 3 sztuki zostały wysłane razem, odpisuje formułkę, iż przeprasza za opóźnienie ale paczka dojdzie. A ja cierpliwie piszę te swoje maile i liczę, że paczka w końcu dojdzie. Dałam sobie czas 2,5 m-ca - bo jednak pozytywy zaczynają się pojawiać, że paczka po takim czasie dotarła. Potem idę a policję. U Was coś się ruszyło?

Gość jhfytd
ponad 2 miesiące czekania i jeszcze nic. OSZUŚCI

Gość Freta666
Witajcie, we wtorek złożyłam na policji doniesienie na Nakamurę. Robi się to tak: idziecie na komendę, której podlegacie (koniecznie). Ja wzięłam ze sobą tak: całą wydrukowaną korespondencję e-mail z Nakamurą, zrzuty ekranu z jego strony na Allegro z komentarzami oraz wydrukowane kilka stron z forów, jak te. Odsiedziałam swoje na komendzie (chyba z 2h, ale miałam chyba pecha, bo ludzi nie było). Potem przyszedł gościu, spytał się o co chodzi, opowiedziałam mu, że jedną rzecz dostałam, drugiej nie i całą historię feralnego zakupu. Wziął moją dokumentację, powiedział, że po tygodniu przyjdzie do mnie pismo, a prokuratura ma ok 30 dni na tę sprawę. Moim zdaniem każdy powinien zrobić to samo, ponieważ brak reakcji, albo odpuszczanie tych kilku groszy (nomen- omen NASZYCH GROSZY) jest przyzwoleniem dla Nakamury na kręcenie takich wałków w przyszłości. Pozdrawiam.

Gość Karo_007
Dziewczyny, czy ktoras z Was prosila Nakamure o zlozenie reklamacji u przewoznika? Ja pisalam do Hong Kong Post i odpisali mi, ze nadawca musi zlozyc reklamacje po uplywie 27 dni roboczych. Napisalam o tym i do allegro i do Nakamury. Allegro olalo sprawe (nie licze juz nawet na ich pomoc), a Nakamura sie wykreca, ze paczka dojdzie. Wydaje mi sie, ze nie zlozy reklamacji bo dowod nadania jest falszywy. Czy ktoras z Was kontaktowala sie z nim w sprawie zwrotu kasy?

Ja zgłosilam na policje do przestepczosci gospodarczej. Kupilam na koncie japangirls. Jednoczesnie juz zaczynali przekret z nakamura shop. Policja zalatwila za mnie sprawe. Po czterech miesiacach od zakupu dostalam zwrot pelnych kosztow. Nakamura shop jak sie okazalo ( info od policji) to było ich 7me konto. Spor przez allegro nic nie da bo oni prowizje dla allegro placa, a takimi klientami allegro nie gardzi.

Gość dziewczyny a prosze
powiedzcie mi otoz kupilam na aukcji wieloprzedmiotowej 2chusty, ktos zalicytowal za 2zł, ja kliknelam 5zł, czyli jesli dobrze rozumiem, mimo ze wygralam, powinnam zaplacic za te 2 chusty 2zł+koszt wysylki, z racji tego, ze nie znalam sie na aukcjach tego typu(wieloprzedmiotowych) spytalam sprzedajacej ile mam zaplacic, ona napisala mi ze 5łzł x 2=10zł plus koszt wys. i z tego co patrze pozniej przyszedl mi mail od allegro ze powinnam zaplacic 2zł+koszt wys czyli jak rozumiem ona mnie oszukala?? sory ze tak dlugo;)

Gość dziewczyny a prosze
podnosze

Gość Nakamura_SHOP
pozdro z Bora-bora 🖐️ Nie ma to jak wakacje za waszą kaskę :classic_cool:

Gość Nakamura_SHOP
:P

Gość Nakamura_SHOP
ah to ciepełko, nie ma to jak się dobrze na All ustawić 🖐️

Gość Freta666
Karo_007 Oczywiście, że pisałam do Niego, by złożył reklamację u przewoźnika. On się miga, że przesyłka z winy poczty nie jest zarejestrowana i do czasu rejestracji nie może tego reklamować (oczywiście to kłamstwo). "Witam, złoży Pan jakąś reklamację na Poczcie, czy co robimy dalej? Freta666" odp "Witamy, Dziękujemy za wiadomość. Jeżeli paczka nie będzie zarejestrowana w systemie wówczas śledzenie nie będzie możliwe. Nie wszystkie paczki są rejestrowane, zwłaszcza w przypadku opóźnień. Termin dostarczenia zależy wyłącznie od poczty. Proszę się nie martwić, paczka będzie dostarczona w najbliższym czasie. Prosimy o bieżące sprawdzanie statusu w podanych linkach. Życzymy miłego dnia, zespół Nakamura_SHOP" moja odp "Witam, to nie jest odpowiedź na zadane pytanie. Jeszcze raz: Czy złożył Pan reklamację na poczcie? Jeśli nie to PROSZĘ TO ZROBIĆ. Freta666" odp "Witamy, Dziękujemy za wiadomość. W chwili obecnej dysponujemy tymi samymi informacjami co Państwo. Podaliśmy numer przesyłki, który jest dowodem na to, iż paczka jest w drodze do Klienta. Póki rejestracja nie nastąpi poczta nie jest w stanie powiedzieć nic na temat paczki o takim numerze przewozowym.Paczki są nadawane terminowo firmie przewozowej w Hong Kongu. Jednak z uwagi na wzmożoną wysyłkę przewidywany termin dostawy może ulec przesunięciu. Życzymy miłego dnia, zespół Nakamura_SHOP" A teraz cytat z Nakamury, na moją prośbę o zwrot kasy: "Witamy, Dziękujemy za wiadomość. Zwrot kosztów poniesionych przy zakupie może być zrealizowany po odesłaniu nienaruszonej paczki na adres Biura Obsługi Klienta. Jeżeli po odebraniu przesyłki nadal będą Państwo zainteresowani taką opcją, prosimy o kontakt mailowy. W chwili obecnej taki zwrot nie jest możliwy. Życzymy miłego dnia, Zespół Nakamura_SHOP" Koleś jest bezczelny do krzty i leci sobie w ch...

Gość Karo_007
Freta - bardzo dziękuję. Ja prowadziłam z nim niemal identyczną korespondencję. Wysłałam mu nawet maila od Allegro, które również odpisało, że to nadawca ma zgłosić reklamację. Jeżeli paczka nie dojdzie do końca przyszłego tygodnia zgłaszam się na policję tak jak poradziłaś. Mailowałam z inną użytkowniczką, która zrobiła dokładnie to samo - i również otrzymała zwrot kosztów. Trochę to trwało, ale dopięła swego. Zastanawiam się jeszcze nad kwestią zawiadomienia o samej postawie obsługi Allegro. Myślicie, że ma to sens? Widzą co się dzieje i zero reakcji! Wcale nie są lepsi od Nakamury....

Gość HANECZKA1982
NO TAK...WSZYSCY ŁĄCZNIE ZE MNĄ ZOSTALI OSZUKANI...RÓWNIEŻ ZAMIERZAM IŚĆ NA POLICJĘ I RADZĘ WSZYSTKIM ZROBIĆ TO SAMO BO INACZEJ ZNÓW ZAŁOŻĄ KOLEJNE KONTA NA ALLEGRO I BĘDĄ OSZUKIWAĆ DALEJ.

Gość axi82
ja również zostałąm oszuka, wpisując w googlach Rattana Miadkhunthod (to ich nazwa którą jak myślę w każym koncie podają wraz adresem Hong Kongu) natknęłam się na tą aukcję (dostępna tylko w kopii) pod adresm http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:XLJA0SMbbAIJ:allegro.pl/n97-prosto-z-hong-kongu-od-1-zl-koniecznie-prz-i1424365126.html+Rattana+Miadkhunthod&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&source=www.google.pl w każdym razie jest tam namiar na ich adres w polsce Rattana Miadkhunthod Obrońców Westerplatte 26 40-336 Katowice Pracuję w Katowicach, można to sprawdzić. Może ktoś z was już tam był? Ktoś komu udało się odzyskać pieniądze może ma namiary na nich? dane osobowe? Jest ktoś ze śląska komu zależy na odzyskaniu wtopionych pieniędzy?

Gość ja tez sie nabralam
ja zamowilam 7 lutego za 105 zł. i tez nic jeszcze nie dostalam:(

Gość gość
Hej, Jak sprawa zakończyła się?