Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogusław_58

Grzybica i dyzbioza, czyli miłe rozmowy o leczeniu.

Polecane posty

Gość Bogusław_58
Gotował bym seler modyfikowany bez mrugnięcia powieką.

A może chcecie wyprobowac moją metodę:classic_cool:?Niestety nie jest do końca bezpieczmna:O.Polega na łykamniu codziennie niedużych związków miedzi aż do dłuższego bólu głowy:O.To świadczy o zatruciu i wtedy oczywiście nalezy zaprzestać kuracji zeby coś gorszego sie nie stało:O.Tylko już wczesniej można mieć chęć na rzyganie bo to ma taki wpływ:O.Ja kiedyś to zastosowałem i wygląda na to ze pomogło:classic_cool:.Niestety ale później to wróciło:O.Ale nie tak wcześnie:classic_cool:.

Gość Bogusław_58
Miedź występuje w organizmie w bardzo małej ilości ale jej brak "uruchamia " lawinę niedyspozycji.Mnie bardziej interesuje dlaczego jest nieprzyswajalna. Opisz Klaun co brałeś i na ile Ci to starczyło.

Gość Zaint.
Dzień dobry o pięknym śnieżnym poranku:) Bogusławie na gorąco - o czym mówią czerwone przekrwione żyłki w oczach? Bardzo mnie to intryguje, żaden z dotychczasowych zabiegów nie rusza tego.

Gość Bogusław_58
A jakie to były zabiegi ?

Gość Zaint.
Oczyszczanie wątroby 2razy, od 3miesiećy piję siemię +ostropest +kurkuma +oliwa+cytryna wieczorem. Wcześniej piłam rano, ale obserwujęże wieczorne picie daje lepszy efekt. Skorygowałam sposób żywienia w kierunku zero zbóż, więcej warzyw, oleju/oliwy, chyba tyle, acha ogrzewanie termoforem watroby czasami, i jeszcze masaż stóp prawie rok

Gość Bogusław_58
A które receptory Cię bolą ?

Gość Zaint.
w zasadzie wrażliwe jest miejsce na lewej nodze =oko, czasem oklolice nerki. Generalnie stopay ok, jedynie tez lewa noga zgrubienie w miejscu pęcherza, tzn coś wyczuwalnego pod skórą ale tylko przeze mnie, refleksolog nic nie wyczuł

Gość Bogusław_58
A jak "naczynia limfatyczne" tu wokół kostek ?

Gość Zaint.
cisza

Gość Bogusław_58
W takim razie Zaint żeby nie szukać daleko ,bo może jest "pod latarnią" i należałoby zaprosić Hydraulika do jelita grubego.Chyba że już był ? Często bez tego, oczyszczanie wątroby nie wiele wnosi. Jeżeli to nic nie zmieni trzeba będzie szukać dalej .

Gość Zaint.
No ok, jelita czyste, moje pytanie: sygnałem czego są wyraźne od lat utrzymujące się czerwone żyłki (naczyńka krwinośne ) w oczach. Nasuwa mi się wątroba, ale czy tylko?

Gość Bogusław_58
Może to być wątroba, ale żeby być pewnym, to trzeba mieć jeszcze inne symptomy potwierdzające to.Również trzeba obserwować te białka po różnych konkretnych posiłkach w tym takich,które są "ciężkie" dla wątroby i takich odpowiednich dla niej.Intensywność "bieli" czy przekrwienia powinna się zmieniać i należy to z czymś kojarzyć.Białka reagują bardzo szybko na zmiany.

Ok.skoro tak mówisz z tym selerem.Klaun chyba by się bała na stosowanie takiego czegoś ale napisz coś więcej o tym.

Gość Bogusław_58
Skoro masz Zaint już trochę "posprzątane" to należy zacząć czyścić to, co jest odłożone w różnych miejscach,czyli utleniać ,rozpuszczać i wysikiwać a na koniec oczyszczać nerki i nadnercze.To też może dać odpowiedź, "co z tymi białkami ?".

Gość do wiadomosci
Warto jeść suszone figi. Charakteryzują się one najwyższą, wśród suszonych owoców, zawartością błonnika pokarmowego, dzięki czemu poprawiają perystaltykę jelit zapobiegając zaparciom, pomagają w prawidłowym trawieniu białek i łagodzą tym samym niekorzystne objawy żołądkowo-jelitowe. Dzięki dużej zawartości wapnia figi ułatwiają utrzymanie prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie. Ma to bardzo istotny wpływ na nasze zdrowie, gdyż niestety przeciętna dieta oparta na mięsie, nabiale i zbożach raczej zakwasza organizm. Doktor Wojciech Kolanowski z Katedry Dietetyki i Żywności Funkcjonalnej SGGW twierdzi, że suszone figi, ze względu na właściwy stosunek wapnia do fosforu są optymalnym źródłem obu pierwiastków dla naszego organizmu.

Gość Bogusław_58
Trzeba Ryżapigwa dać też pietruszkę.Po moim elektrolicie sikam mętnie,to znaczy że równocześnie rozpuszcza co trzeba. Gotuję go tyle by starczyło na drugi dzień do napicia na czczo.

"Bogusław_58 Miedź występuje w organizmie w bardzo małej ilości ale jej brak "uruchamia " lawinę niedyspozycji.Mnie bardziej interesuje dlaczego jest nieprzyswajalna. Opisz Klaun co brałeś i na ile Ci to starczyło." Jakąś sól miedzi:O.Ja polecam popularny siarczan miedziowy:classic_cool:.Ja spożyłem około 3 gramy -w przeliczeniu na miedź:classic_cool:.I tyle gdzies trzeba łyknąć na wszelki wypadek:classic_cool:.

Gość Bogusław_58
U grzybiarzy, to nie ma ani miedzi ani cynku.Jak doczytałem,to dieta "słodka" i "solona" i powoduje brak cynku. Miedź jest w awokado.

Gość Bogusław_58
Doczytałem Klaun, że górnicy pracujący w kopalni miedzi nie chorują na raka.

Gość Bogusław_58
Zwróciłeś Klaun na istotny szczegół pisząc że miedź może być redukowana nadmierną ilością cynku w organizmie. Jeszcze nie dawno nie przypuszczałem, że pierwiastki które są materią nieożywioną, też z sobą "konkurują" w organizmie podobnie jak "szkodniki". Dlatego wymiana elektrolitu nie jest łatwa i korzysta się tu z picia na czczo jak i przed wysiłkiem (pocenie) i bezpośrednio po nim . Tak samo jeśli korzysta się z sauny.

Gość Zaint.
Dzi ękuję, zatem rozpuszczam, utleniam, z tym ostatnim czyli wysikiwniem trudniej, bo nigdy nie chce mi się pić, teraz zaczynam na siłę to zmieniać, kilka łyków co 1/2 godz gorącej wody ( to też metoda oczyszczania). Wyciągam wniosek, że jeśli moje białka od zawsze maja żyłki, to nie dotknęłam tego włąsciwego miejsca,

Gość Bogusław_58
Ciepła woda jak najbardziej ale jej działanie jest ograniczone.Potrzebne są " substancje drenujące, utleniające i rozpuszczające".Praktycznie więc to co sprawdziło się na wszystkich kontynentach: wywar z igliwia,liścia laurowego i przeróżnych gatunków ziół, obecne badanych pod kątem docierania czyli "drenażu".

Gość Bogusław_58
Ale jeśli nigdy nie chce Ci się pić, to może masz za gęste płyny w organizmie...

Gość Zaint.
i co w związku z tym?? konsekwencje?

Gość Bogusław_58
Organizm zaczyna się zapychać,ponieważ źle się oczyszcza.Odkłada się nawet przedwcześnie"płytka" w żyłach .Wszystkie znane medycyny świata od egipskiej, indyjskiej,chińskiej po akademicką mówią jednym głosem,że organizm zaczyna źle funkcjonować na wskutek odłożonych substancji...

Gość Bogusław_58
Ale może też tak być, że pomimo braku picia, organizm ma gęstość płynów na dobrym poziomie, ponieważ dominuje w elektrolicie sód,który zatrzymuje wodę.Tu jednak też nie następuje wymiana i usuwanie zbędnych produktów itp.

Gość Bogusław_58
Jeśli w elektrolicie dominuje sód wtedy brakuje w organizmie innych pierwiastków zwanych często "pierwiastkami życia".