Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama juz niedługo...

Jaki krem na sutki jak sie karmi ? i jaki krem dla nowordka?

Polecane posty

uzywac pudru do pupy albo oliwki?

a i co na kolke? kropelki? (prosze podac nazwe) czy herbata koperkowa? przygotowuje potrzbene rzecyz dla dziecka i kwestii kosmetyków prosze WAS O RADE :).

Gość karolindas
dentinox idiotko to zel na dziąsła przy zabkowaniu:O

wkleilam link z agielskiej stronki, takze zaopatrz sie w dobry slownik zanim przeczytasz, debilko;)

Ja też polecam na brodawki bepanthen, ktorym mozna tez smarowac pupa dziecka. sudocrem jest też ok, ale moim zdaniem nie ma sensu używać go codziennie, a jedynie jak pojawią sie zaczerwienienia lub odparzenia. na co dzień wystarczy jakiś zwykły krem, np. mojej córce pupę smaruję kremem z serii babydream - bardzo tani, wydajny i skuteczny (zakupione pudełko chyba wystarczy nam do końca okresu pieluszkowego :)). A do calego ciałka uzywam balsamu z hippa, oliwkę (też hipp, jako nieliczna nie zawiera ciekłej parafiny a jedynie naturalne olejki) dodajemy do kąpieli. Z kosmetyków mogę jeszcze polecić żel do mycia całego ciała i włosów (np. babydream lub hipp) i krem do buzi. Moim zdaniem taki zestaw w zupełności wystarczy. Skoro masz jeszcze trochę czasu do porodu to polecam lekturę etykiet kosmetyków dla dzieci (można sprawdzić skład bez wychodzenia z domu, np na stronie wizaz.pl) i sprawdzanie co oznaczają poszczególne składniki. Zdziwisz jak w wielu kosmetykach można znaleźć składniki o wysokim ryzyku uczulenia czy szkodliwe parabeny. Co do kolek, to nie zaopatruj się w środki już teraz, bo może będziesz miała tyle szczęścia co ja i Twoje dziecko nie będzie miało problemów z brzuszkiem. Powodzenia.

laporushi, ale w Polsce pod nazwą handlowa DENTINOX jest sprzedawany wlasnie zel do dziąseł:O Stosowany przy zabkowaniu, aftach i zapaleniu jamy ustnej:O Moze zanim zaczniesz wyzywac innych od debili sprawdz na polskich stronach o czy piszesz :O

goska co ma ktoska..a ty moze sprawdz w internecie ze pod ta nazwa jest szampon..kropelki..i zel na zabkowanie..ehhhhh

na prawde google nie gryzie..sab simplex tez nie jest produkowany w Polsce ale jak widzisz dzieki internetowi stal sie popularny w kraju..zawsze takie kropelki mozna sprowadzic..

Sory, że nie na temat laporushi, ale Twoja córcia ma śliczną czuprynkę :)

na sutki bephanten to lipa..... ja polecam PureLan z Medeli.... rewelacja

Laporushi nie pisz ehhh... i nie sil sie tu na jakies pouczanie..wpisz w google dentinox i sprawdz co Ci wyjdzie:O A jesli piszesz o angielskim dentinoxie to uzywaj od razu pełnej nazwy czyli Dentinox Infant Colic Drops... Tyle wystarczy, zeby byc zrozumiana jednoznacznie:O A dla przypomnienia-jestesmy w Polsce,zapomnialas? I nie uzwaj argumentu o Sab Simplex bo w Polsce pod ta nazwa nie jest sprzedawany zaden inny medykament. Tylew temacie,mam nadzieje ze pojełas o co chodzi:O