Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fiolcia84

fotelik Romer King Plus 9-18kg vs Maxi Cosi Mobi

Polecane posty

ja mam romera. porównywałam z maxi cosi i jedno co może powiedzieć to romer jest bardziej miękki pod pupą :P może niezbyt istotne z pkt widzenia bezpieczeństwa, ale na pewno istotne dla wygody małego podróżnika. syn w cosi nie chciał siedzieć! romer przypadł mu do gustu od razu. też się w nim wścieka, ale dopiero po godzinie jazdy :P ogólnie jestem zadowolona, tylko że niestety syn z niego wyrasta, i chyba niedługo czeka nas zakup nowego fotelika, zapewne też romera :)

Dzieki mała-agatka. Dla mnie Romer tez wydaje sie lapszy i bardziej sie teraz nad nim własnie zastanawaim. Tyle ze o Maxi cosi duuuzo juz slyszalam opinii i wszyscy w koło Maxi Cosi kupuja. A w sklepie babka z polki wlasnie Romera zdjela i zaczela zachwalac ze ten i tylko ten a pojechalam z zamieram kupienia Maxi cosi hihi... I teraz jak tak siedze i szukam informacji to wlasnie romer bardziej mi pasuje...

Gość anabetta
Ja mam Maxi Cosi Priori od 9 do 18 kg i jestem bardzo zadowolona.

Gość ja mam romera king
używany kupiony na folmarku coś za 30 eur. dziecko ma 20 miesięcy i jest zadowolone - fotelik wygląda praktycznie jak nowy... +dziecko siedzi wysoko - więc jest zadowolone bo ogląda krajobrazy +pokrycie fotelika jest aksamitne w dotyku i mięciutkie. +łatwo się montuje- wszystko jest narysowane - odchylana skorupa też to ułatwia +dzięki systemowi napinania pasa bardzo stabilnie siedzi w aucie - wcześniej fotelik na pasach się przekrzywiał - minusem jest to, ze fotelik jest dość ciężki - jak się ma kilka aut jak my - to przenosi się go średnio wygodnie . - jest dość wysunięty do przodu tak, że w mniejszym aucie typu golf - nóżki dziecka prawie nie mieszczą się za przednim fotelem szczególnie jak prowadzi mój dość wysoki mąż.

A my mamy Maxi Cosi i wszyscy są zadowoleni. śmiało mogę powiedzieć, że to synek go sobie wybrał mimo , że podczas zakupów miał niecałe 7 m-cy. Mierzyliśmy synka do 3 fotelików m.in. Romera. W dwóch wił się jak piskorz i jęczał i już mieliśmy zrezygnować z zakupów w ten dzień, bo może dziecko zmęczone, nie w humorze itp. Ale już był naszykowany MC więc sadzamy małego, a dziecko uśmiech jak w reklamie :D Fotelik od razu powędrował do naszego auta i dziecko jeździ do tej pory, a w marcu kończy 2 lata. Po pierwsze należy sprawdzić czy dany fotelik paseuje do waszego auta. Po drugie "przymierzyć" dziecko. A który lepszy to już subiektywna opinia.

Gość bobra_mama_na102
Ja, natomiast zdecydowanie polecam Romera, przede wszystkim jest w nim więcej miejsca dla dziecka, łatwiej montuje się go w samochodzie, ma wygodniejsze siedzisko. Przed zakupem montowali nam w sklepie i Tobi z maxi cosi i romera king plusa i miałam wrażenie, że jakby klamra pasa się odpieła to cały fotelik sie wywinie. Z romer king plus nie ma takiego problemu bo pas przekłada się za plecami fotelika i dopina solidną klamrą. polecam naprawdę. I kolory mają ładniejsze :) http://kinderland24.com.pl/fotelik-romer-king-plus.html a do tego bardzo atrakcyjan cena

Gość mammmmmmaaaaa...
my także mamy maxi cosi ze względów na bezpieczeństwo. ma więcej gwiazdek w testach a dla mnie to najważniejszy aspekt. mała lubi w nim jeździć jest wygodny i bardzo dobrze wyprofilowany

My mamy Romera, i jesteśmy zadowoleni. Też nam w sklepie polecili no i się zdecydowaliśmy. W testach wypada bardzo dobrze, jest duży i wygodny, małej dobrze się w nim i jeździ i śpi. Dodatkowo, my kupiliśmy taki z tapicerką typu plaster miodu, która powoduje, że dziecko mniej się poci, co jak wiadomo jest zmorą fotelików. Może nie jest tak, że nie poci się wcale, bo wiadomo, że jak się dłużej jedzie, to nie ma siły, ale jest o wiele lepiej niż w poprzednim foteliku ze zwykłą tapicerką.

Gość smerfetkaaaaaa
szczerze ? zakup fotelika mam za sobą kupiliśmy britaxa evolva 1.2.3, 9-36kg firma powiązana z romerem wykonanie i wyniki w testach podobne. wiele się naczytałam i z początku też chciałam maxi cosi bo wszyscy mają, wszyscy zachwalają ale im więcej czytałam tym bardziej dochodziłam do wniosku, że firma owszem ma dobre wyniki w testach ale to nie znaczy, że inne firmy są gorsze, no i że te foteliki pasują dla każdego dziecka... Taki Romer to według mnie konkurencja na wysokim poziomie i teraz po dogłębnym poznaniu tematu zdecydowanie wybrałabym Romera.

Gość zuk80
Witam, mam do sprzedania fotelik Maxi Cosi Mobi - montowany tyłem do kierunku jazdy. Używany ale w dobrym stanie. Kolor czarny. Bezpieczny. Dzieciaczek nam wyrósł. Cena 550zł. Gratis uchwyt na kubek do tego fotelika Kontakt tel. 510629934. e-mail: zuk80@tlen.pl. Witam, mam do sprzedania taki fotelik Maxi Cosi Mobi - montowany tyłem do kierunku jazdy. Używany ale w dobrym stanie. Kolor czarny. Bezpieczny. Dzieciaczek nam wyrósł. Cena 550zł. Gratis uchwyt na kubek do tego fotelika :) Kontakt tel. 510629934. e-mail: zuk80@tlen.pl.

Ja też polecam romera. Pod katem bezpieczenstwa jakoś najbardziej ufam Niemcom:) Też porownywalam romera i maxi cosi i romer wygral, ma szersze siedzenie co wazne zima jak dziecko grubo ubrane i fajna kolorystyke, ja wybralam "krowke" w laty bialo czarne z kolekcji high line. A gwiazdek w testach adac oba modele maja po tyle samo.