Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość donau

ciąża

Polecane posty

Gość donau

Witam mam bardzo ważne pytanie, ogolnie jestem młoda za bardzo na dziecko. 12.02 wraz z moim chlopakiem uprawialiśmy sex ale nie taki sex ze on doszedl czy ja. Nie spuścił sie, co chwile wyjmował , najgorsze jest to ze to byl beznadziejny spontan bez gumki. tak około 11.02 zaczeła sie u mnie chyba owulacja ( biały śluz) , nie wiem co mam o tym sądzić moje miesiączki są nieregularne , w tej chwili (14.02) czyje się tak jakbym w najblizszym czasie mogła dostać okresu (oststani okres był ok 22.01) do tej pory jeszcze nie dostałam . chcę zrobić test ciążowy w czwarek (17.02) a nastepny tak po 12 dniach od stosunku.. Bardzo proszę o jakieś rady i opinie. !

Gość reer
bardzo watpie, ze moglabys zajsc. nie stresuj sie i co najwyższej zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki

Gość klepsydra princes
jak masz nieregularne cykle to moge powiedzieć tylko gratulacje będziesz mamą. ale równie dobrze możesz nie być. czekaj na okres. test nic ciekawego raczej nie pokaże. za wczesnie jest.

Gość donau
jeszcze mam pytanie , o co chodzi z tą owulacją , wiem że są dni płodne i niepłodne i teraz się zakręciłam płodne są przed tą owulacją czy po.? i jeszcze jedno nic mnie nie boli , mam tylko taki wydęty brzuch wieć to chyba oznaka ze zbliża mi sie okres zazwyczaj tak mam.Jeśli dostane okres w najbliższym tyg to czy to daje mi większą szanse na to że nie jestesm w ciąży.?

SPOKO NIE EJSTES; ale nie baw sie juz z ptaszkiem bo jak cie w srodku pochlapie , albo pochlapanego wsadzi to twoja mamusia bedzie babcia

Gość klepsydra princes
Ty jestes taka głupia czy tylko udajesz ? mam nadzieje że nie wpadłaś bo szkoda tej biedne istoty na taką kretynkę. owulacja to to samo co płodne. jak nie wiesz jakiej długości masz cykle to jej nie wyliczysz. ile Ty masz lat ? 12?

Gość klepsydra princes
jak miałaś przeźroczysty , rozciągliwy śluz to miałąś dni płodne pewnie.

Gość donau
chcę zebyscie mi pomogli , a nie bluzgali

Gość buehehehehhehehhehe
padłam : "sex ale nie taki sex ze on doszedl czy ja" dzieki na prawde :D :D :D :D :D :D

Gość donau
a co do śluzu to był bardziej biały a nie przeźroczysty... ale nie ma 100 % pewności ze jestem prawda.?

Gość klepsydra princes
nie sposób nie nabluzgać jak się za sex bierze taka kretynka. nie możesz najpierw poczytać o miesiączkach itp ? płodnych ? a potem się brac za sex. maskara jakie te małolaty są , zero ambicji , ciężko do książek zajrzeć. porażka.

Gość koliaaan
a po ile macie lat?

Gość donau
po 18 lat, mam bardzo ambitne plany na przyszłość. chodzi mi tylko o rady kogos doświadczonego , kogos kto może cos sensownego powiedzieć na ten temat. zrobie test w czwartek tak dla swietego spokoju , następnie zrobie go jeszcze raz po tydz poźniej jak by miało cos być to msyle ze by wyszło..

Gość koliaaan
a zauważyłaś w tym cyklu sluz taki rozciągliwy , a jaki teraz masz śluz jeżeli masz?

Gość donau
teraz nie mam żadnego za bardzo, taki właśnie bardziej rozciągliwy ale taki biały....

sluz plodny jest przezroczysty a nie bialy. przezroczysty i rozciagliwy. cykle maja przewaznie w granicach 28 dni. w 14 dniu liczac w tyl czyli od miesiaczki sa dni plodne. trzeba zalozyc zawsze przesuniecie ze 3 dni w ta i 3 dni w druga. od 22.01 minelo 30 dni. czyli do dzis twoj cykl ma 30 dni dlugosci. wiec generalnie okolice dni plodnych byly na przelomie stycznia i lutego, wiec malo prawdopodonbne zebys byla w ciazy. a nastepnym razem uzywaj gumek :)

Gość donau
uspokoiłeś/aś mnie bardzo . ! czyli podsumujmy to były moje najprawdopodobniej dni niepłodne. test zrobie tak dla pewności. dziękuje bardzo ; )

Gość donau
a jak ten owy test zrobię w czwartek i po wtórzę go w następną środe to bd juz wynik wiarygodny tak.?

najprawdopodobniej nieplodne. test ci wszystko wyjasni. a jesli gumka jest dla was niekomfortowa to pomysl o tabletkach. dobrze dobrane nie szkodza :)

Gość koliaaan
powiem tak że ciężko cokolwiek określić nie znając twojego cyklu. powiem tak że dni płodne zaczynają się od śluzu białego(taki budyniowaty) wtedy mówimy a dniach mniej płodnych i tak z dnia na dzień śluz robi się bardziej przejrzysty i rozciągliwy na ok 3-10cm w tedy mówimy że mamy śluz najbardziej płodny czyli owulacja . w czasie owulacji śluz nie jest biały i gęsty wyglądem przypomina białko jaja kurzego. ale nie zapominając ze w dni płodne które mogą trwać ok 5 dni może dość do zapłodnienia. to jest tak że ten tkz. ś;luz który występuje przechowuję plemniki na czas owulacji. jeszcze można zabadać sobie szyjkę macicy choć jeżeli ktoś tego nie robił moze nie umieć jej określić. i jeszcze zapytam ile trwały u ciebie cykle. czy w trakcie cyklu odczuwasz jakieś kłucia podbrzusza jajników?

sa testy ktore wykrywaja ciaze po 6 dniach nawet. jesli mialas dni plodne na przelomie miesiaca to bedzie w granicach 2 tygodni wiec test bedzie miarodajny. jak chcesz mozesz zrobic badanie krwi na hcg to juz wynik bardziej zaawansowany niz test.

Gość koliaaan
Coralick cykle mogą się przesunąć o więcej dni niż 3 . w tak młodym wieku przesunięcie może być nawet o 10 i więcej dni. wszystko zależne jakie sytuacje miały miejsce w obecnym czasie.

Gość donau
to znaczy tak moje cykle są bardzo nieregularne miałam 3.grudnia później 22.01. teraz jak nie miałam przez te 2 tyg , to pewnie dostane niebawem ponieważ mam wydęty brzych jak to zawsze u mnie bywa . Tak podczas okresu bardzo boli mnie brzuch , aktualnie teraz trochę czuje ten brzuch ze mnie troszkę boli....

Gość koliaaan
i jeszcze jest tak że śluz biały gęsty występuje już po owulacji. i bardziej bym obstawiała ze to było po.

nie wiem czy 18 lat to TAK mlody wiek. miesiaczka moze sie przesowac tez w zwiazku z rozpoczeciem wspolzycia, stresem, choroba, oslabienie itd, itp.... zreszta jak zauwazylas pewno napisalam wszystko w formie pytajnika i zalozenia ze najprawdopodobniej. nie dalam sztywnych ram, wiec nie ma sie o co spinac.

Gość donau
ale myślicie że jest bardzo źle.?

Gość koliaaan
oj to długi cykl... a w ostatnim roku jaki był najkrótszy i najdłuższy cykl, ile trwały dni?

Gość donau
bardzo długi czyli dobrze czy zle..? nie mam pojęcia , jeszcze przez ten caly czas nie ustabilizował mi sie okres...

jak sie bedziesz tak stresowac to nie dostaniesz okresu do wiosny :) mi sie ze stresu przesunal o 54 dni wiec nie panikuj :)