Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...Werkaaa

Czy moge juz stwierdzic ze to CIAZA???

Polecane posty

Gość ...Werkaaa

Znam b.dobrze swoj organizm bo go obserwuje od 4 lat. Stosuje metody naturalne jezeli chodzi o antykoncepcje. Glownie obserwacja sluzu. Cykle mam 28 dniowe. Dzien po owulce bola mnie piersi. Wiem ze 14 dni od owulacji zawsze dostaje @, dzis jest 15 @ jeszcze nie ma... wczoraj kilka razy mialam skurcze brzucha w ciagu dnia, budzily mnie w nocy, bylam pewna ze dostalam ale nic... Jak myslicie czy jezeli po tych 14 dniach nie dostalam to moge juz myslec ze jestem w ciazy?? 1.02 zaczely mnie bolec baardzo piersi wiec wychodzi ze 31.01 mialam owulacje (chociaz 31.01 mnie rowniez pobolewaly juz ale slabo)

Gość ...Werkaaa
dodam ze mam mleczny sluz

Gość sedessedes
a chcesz być w ciąży czy nie?

Gość ...Werkaaa
a co to ma teraz za znaczenie? nie planowalismy dziecka ale nie bedziemy rozpaczac jak bedzie

Gość no to ja odpowieeeeeeeeeeeem
skoro znasz bardzo dobrze swoj organizm to po co pytasz innych?:)

a po co gdybać? nie lepiej zrobić test? po terminie @ da już wiarygodny wynik... nie musisz czekać nawet do porannego moczu...

kafe nie jest twoja wyrocznia, skad niby mamy wiedziec czy jestes w ciazy, jak nawet test ciazowy moze ci jeszcze prawdy nie powiedziec, chcesz zeby ludzie z kafe powiedzieli ci czy jest to ciaza? jesli okres spoznia sie tylko 1 dzien? rownie dobrze moga byc to problemy hormonalne. Bez jaj to pytanie jest w stylu, kochalam sie, on nie skonczyl w srodku czy jestem w ciazy?

Gość ...Werkaaa
pytam bo chce sie dowiedziec czy mam racje jezeli chodzi o faze lutealna, ze jezeli nie wystapi po niej @ po 14 dniach to juz moge podejrzewac ciaze? testu nie chce jeszcze robic bo sie ludze ze dostane @...

Gość ...Werkaaa
Moze znajdzie sie ktos kto odp mi na pytanie,bo jak narazie sa pyt nie na ten temat.

no to ja Ci odpowiem... u mnie faza lutealna dwa razy była dłuższa niż 14 dni odkąd zaczęłam obserwować swój organizm... w moich obu cyklach ciążowych... także masz spore szanse na bycie w ciąży... zrób test i tyle...

Gość ...Werkaaa
dziekuje za odp, poczekam z testem do jutra... albo jeszcze dluzej... sa tez tzw. samoistne poronienia wiec nie wiem czy jest sens robic test tak szybko. W sumie jak dzis tez nie dostane @ to bede pewna ze jestem w ciazy...

Gość qqqqqwertyuiokj
nie pierNICZ TYLKO ZRÓB TEST.

Gość marta277_
nie dopiero po 18 dniach fazy lutealnej jeśli nie wystąpi @ można podejrzewać ciążę natomiast Ty możesz już dziś sprawdzić testem czy jesteś w ciąży skoro jesteś już po terminie planowej @

Gość marta277_
a poronienie samoistne czy nawet ciąża biochemiczna może skończyć się nawet w 7 tc, a tyle chyba nie zamierzasz czekać z testem;)

Gość ...Werkaaa
tez wlasnie wyczytalam przed chwila ze po 18 dniu mozna podejrzewac ciaze, wiec jeszcze moge poczekac 3 dni :)

hmm większość tutaj nie może sie doczekać żeby zrobić test... Ty odwrotnie... :) ja swoje robiłam w 25 dc przy cyklach 28-dniowych i nie było wątpliwości...

Gość ...Werkaaa
moze dlatego ze nie planowalismy tego dziecka... jak bedzie to swiat sie nie zawali ala jakos nie chce robic tego testu... w pt mam wazny egzamin... nie wiem jak go zdam z ta mysla... chociaz nawet jak testu nie zrobie i do pt nie bede miec @ to i tak bede wiedziec ze w ciazy jestem... wiec co za roznica w sumie...

no tak czy siak ciężko będzie o tym nie myśleć... :) ja to z tych co zawsze lubią wiedzieć na czym stoją i mieć jasność sytuacji...

Gość ...Werkaaa
w sumie nie pojmuje zebym miec bole jak na @ w ciazy... teraz mnie nie boli ale w nocy z 4 razy mialam takie skurcze...ze szlam do lazienki bo bylam pewna ze to @ ...

Gość mamamaaa26
ja miałam takie przeczucia 4 cykle a w 5 zaszłam :) ale sie staralismy - zób test a nie gdybaj

Gość rozowe paznokcie
a bola cie dalej piersi ?

Gość ...Werkaaa
piersi bola i to strasznie... nie mieszcza sie w stanik ktory kupilam ma sylwestra

Gość rozowe paznokcie
u mnie to wlasnie bylo pierwszym objawem ciazy :)

Gość ...Werkaaa
sa wielkie, ciezkie i nabrzmiale...ehh ale tak mam zawsze po owulce, bol znika jak dostaje @

Gość ...Werkaaa
rozowe paznokcie - ale wczesniej piersi Cie tez bolaly jak mnie? czy nigdy Cie nie bolaly?

Gość rozowe paznokcie
bolaly zawsze przed miesiaczka,ale wlasnie jak mi sie spoznila 1 dzien a piersi byly wielkie,nabrzmiale,ciezkie juz czulam ,ze to to..poczekalam 3 dni,dalej bolaly ,zrobilam test i byly 2 kreseczki

Gość ...Werkaaa
dzis nie zrobie,jak cos to jutro...nie chce narazie chlopaka straszyc heh on mnie pociesza ze dostane dzis...oj biedny nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji