Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dirosealAVENE

DIROSEAL AVENE - czy ktoś z Was używa tego kremu, bo mam pytanie

Polecane posty

Gość dirosealAVENE

Używam tego kremu od kilku dni i zauważyłam, że cera zrobiła się mocno przesuszona. Czy to normalne?

Gość dirosealAVENE
Naprawdę nikt nie używał tego kremu?:(

Gość mrowa9345
Pewnie tak reagujesz na zawarty w nim retinaldehyd, choć malutko go jest. Dodaj jakiś dobry krem nawilżający (jak cera tłusta to np. Cetaphil MD czy Rehydrin z Iwostinu) pół godziny czy godzinę po Dirosealu :)

Gość dirosealAVENE
Dzięki za odpowiedź:) A ten krem powinien być natłuszczający czy nawilżający? Bo żadnego z wymienionych przez Ciebie nie posiadam w domu, ale mam jakieś inne;)

Powinien robić i jedno i drugie ;) Te co wymieniłam są dobre bo nie zapychają cery a robią czego się od nich oczekuje, ale jak masz inne w domu to wypróbuj, może akurat się nadadzą :)

Gość dirosealAVENE
A czy piszemy o tym samym kremie? Bo sprawdziłam, że ten kram z Iwostinu o którym piszesz jest do tłustej cery, a ja takiej nie mam;) Diroseal to jest krem na noc na rozszerzone naczynka, a wiem, że jest też krem na D (Diacenal czy jakoś tak) z Avene do tłustej cery więc pytam żeby się upewnić;)

O tym samym :) Diroseal na naczynka, ten drugi to Triacneal na problemy zaskórnikowo-trądzikowe (z kwasem i większym stężeniem retinaldehydu). A te kremy dodatkowe poleciłam odruchowo, bo więcej osób pyta o kosmetyki do cery tłustej. Jeśli masz suchą to dalej polecę Cetaphil, tylko w tym wypadku DA :)

Gość dirosealAVENE
Dzięki wielkie:) Już jest poprawa:)

Gość i mni epękaja, co używac ten
po jakim czasie?