Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

APMP

chemioterapia...

Polecane posty

Czy ktoś może jest zorientowany, jak to jest ze spotkaniami z osobami po chemii? Mam roczną córeczkę i wkrótce moja mama będzie brała czerwoną chemię. Nie wiem czy mogę jeździć do niej z dzieckiem? Czy ja sama spotykając się z mamą, nie będę stanowić jakiegoś zagrożenia dla własnego dziecka? dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Gość IPERYT
Cyklofosfamid (łac. cyclophosphamidum) organiczny związek chemiczny, lek cytostatyczny, należący do leków alkilujących. Jest oksazafosforynową pochodną iperytu azotowego. Iperyt w żyłę - a potem mówią, że rak zabija. A iperyt to co? - niewinne lekarstwo? To własnie podstawowy zabójca.

Gość iperyttttt
iperyt (gaz musztardowy) a iperyt azotowy to dwie różne substancje.... Podobnie jak kwas foliowy i metotreksat - różnica w budowie znikoma, a działanie zupełnie inne.

Gość ehhhhhhhhhhhhhhss
Taaaak. słuchajcie klauna i podobnych oszołomów to "świetnie" na tym wyjdziecie, zdechniecie szybko i w bólach, ale za to "naturalnie". Jeśli chcesz się naprawdę czegoś dowiedzieć to zapytaj lekarza (ale o ile wiem człowiek na chemii nie jest "groźny" dla otoczenia, nie promieniuje ;) ) :)

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;a mp ;t=156s